Zandverhalen

Inspirerend, verrassend, creatief, authentiek, sfeervol, mooi, rustig.

Elburg
Gelderland
300
 personen
0
 kamers
0
bedden
0.0
 uit 
0
 reviews

Verrassend, inspirerend, confronterend... vergaderen in een wereld van zand! Kunst en cultuur in combinatie met zakelijke bijeenkomsten bij de zandparel van Gelderland: Zandverhalen in Elburg. ‘s Werelds grootste indoor-zandsculptuurtentoonstelling bevindt zich op een onverwachtse plek. Op een oud fabrieksterrein aan de haven van vestingstadje Elburg tref je een expositie die kunstminnend Nederland hier niet zo snel zou verwachten. Unieke zandverhalen die een ode brengen aan de rijke culturele historie die Nederland heeft met de Bijbelverhalen. Dit wordt gecombineerd met 3 inspirerende ruimtes voor vergaderingen, teambuilding, brainstorm of andere zakelijke bijeenkomsten. Anders dan anders, verrassend en zeker heel bijzonder!

Vergaderen in een wereld van zand

Vergaderen was niet eerder zo leuk en inspirerend. Met drie sfeervolle ruimtes is er niet alleen zand, maar ook een passende locatie voor elke gelegenheid. Een vergadering combineer je hier moeiteloos met een inspirerende vergaderbreak. In drie grote hallen met een totale oppervlakte van zo’n 5000m² is maar liefst 4000m³ zand uit het Markermeer gebruikt voor ruim 300 prachtige sculpturen. De beelden variëren van 3 centimeter klein tot wel 8 meter hoog. De zandsculpturen worden geflankeerd door eeuwenoude olijfbomen en prachtige voorwerpen als oude botters, metershoge sluisdeuren, originele deuren uit het Midden-Oosten en smeedijzeren hekken. Een vergadering met na afloop een bezoek aan de expositie Zandverhalen is een unieke belevenis voor jong en oud.

Drie passende vergaderruimtes

Er zijn drie prachtige vergaderruimtes die gehuurd kunnen worden: het Zandcafé in de Strandtent, de Coffeecorner (tot 20 personen) en de historische Witte Hal (tot 600 personen). De ‘Koffiecorner’ is te huur voor kleinere gezelschappen, de ruimte is ingericht in een oud Hollandse sfeer met oude materialen. De Witte Hal is groter dan de Koffiecorner. Deze is maar liefst 1000 vierkante meter. De Witte Hal is één van de oudste hallen in Elburg. Het was vroeger een blikfabriek waar vissers werkten als zij niet konden uitvaren. Een ruimte met een rijke geschiedenis, dus! De Witte Hal is geschikt voor bijeenkomsten met grote groepen mensen. De ruimte is ook geschikt voor conferenties, concerten, kerkdiensten of bedrijfsvergaderingen. In de Witte Hal zijn 600 zitplaatsen. Liever lunch of diner aan tafel? Dat kan ook, dan zijn er tot 350 zitplekken. In de Witte Hal is een podium met geluidsapparatuur, verlichting en een beamer. Voor alle ruimtes gelden dezelfde prijzen en voorzieningen. Bij uw boeking kijken wij samen welke ruimte het meest passend is voor uw bijeenkomst. Heeft u een voorkeur? Geeft dat gerust bij de boeking aan.

16.000 vierkante meter binnen- en buitenruimte

Het volledige terrein is ruim 16.000 vierkante meter. De expositiehallen met de zandsculpturen zijn enorm: maar liefst 5000 vierkante meter. Daarnaast is er de Witte Hal van ca. 1000 m2. Daarnaast is er Het Buitenplein: een sfeervolle en gezellig aangeklede buitenruimte van 500 vierkante meter. Deze buitenruimte is bij uitstek geschikt voor openlucht bijeenkomsten, buitenevents of evenementen. Het Buitenplein is omgetoverd van een oud industrieterrein naar een oase van rust met bomen tot wel 600 jaar oud. In het midden staat de grootste olijfboom. Deze is maar liefst 15 meter hoog. Er zijn tot 100 zitplaatsen aan buitentafels.

Eten & Drinken

De catering kan naar wens worden ingevuld. Tijdens een vergaderdag kan een heerlijke lunch worden verzorgd met belegde broodjes, huisgemaakte soep en vers fruit. Tussendoor kun je genieten van zoete lekkernijen zoals luxe koeken, appelcake en chocolademuffins of gezonde versnaperingen zoals vruchtensap met een bakje fruit of nootjes. Deze invullingen zijn een voorbeeld, informeer naar alle mogelijkheden.

Vergaderbreaks en teambuilding activiteiten

Er zijn diverse teambuildingsactiviteiten op locatie mogelijk. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Ligging & Bereikbaarheid

Zandverhalen ligt aan de haven van het pittoreske stadje Elburg. Een grote parkeerplaats naast het gebouw, biedt de bezoekers de mogelijkheid om letterlijk voor de deur uit te stappen.

Over ons

Oud-poppenspeler, regisseur en kunstenaar Aad Peters is de creatieve geest achter Zandverhalen in Elburg. Peters is jarenlang bezig geweest met de impact van verhalen. Hij kwam de kunstvorm zandsculpturen voor het eerst tegen toen hij met zijn Verhalenark door Europa trok. De regisseur ontdekte de zeggingskracht ervan bij het publiek. Vervolgens zag hij een mogelijkheid deze voor langere tijd te kunnen realiseren. Zo ontstond het idee om bijvoorbeeld indrukwekkende verhalen uit de Bijbel via zandsculpturen te verbeelden. In 2017 werden de eerste stappen voor Zandverhalen gezet. Dit gebeurde op het markant gelegen terrein van bijna 16.000 vierkante meter aan de pittoreske haven van Elburg. Inmiddels zijn de gebouwen die zich bevinden op het terrein omgetoverd tot enorme expositiehallen, vergaderruimtes en een artistieke vrijplaats.

Foto's

No items found.

Vergaderruimtes

Vergaderarrangementen

Heading

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Faciliteiten

Veelgestelde vragen

Dit is een vraag
Dit is een antwoord op een vraag
Staat jouw vraag er niet tussen? Stel 'm dan hier

Ligging

10.0

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Geplaatst op 1 januari 2024 door Anoniem