Alle foto's bekijken

Outdoor Teamwork

Ervaringsgericht leren, een krachtige manier om de samenwerking te verbeteren.

1,5 uur
4
 tot 
120
 pers.

Anders-dan-anders teambuilding, het echte teamwork voor ieder team. Door middel van unieke teambuilding spellen en opdrachten gaan we samen op weg naar een topteam. Voor kleine en grote groepen, mogelijk op iedere locatie. Deze outdoor teamwork werpt een nieuwe kijk op de samenwerking binnen je team.

No items found.

Outdoor Teamwork

Outdoor Teamwork: het echte teamwork voor ieder team. Door middel van unieke teambuilding spellen en opdrachten gaan we samen op weg naar een topteam. Het programma "Outdoor Teamwork" bestaat uit 5 uitdagende activiteiten in de natuur. De ervaring leert dat de deelnemers in een natuurlijke omgeving met activiteiten waarin iedereen gelijk is, hierdoor sneller ‘eigen/natuurlijk gedrag’ vertonen en dat men na reflectie een aantal bruikbare inzichten in handen krijgt. De activiteiten zijn een dynamisch en krachtig middel om een stuk bewustzijn en persoonlijke effectiviteit te stimuleren met als ultiem doel: een goed functionerend team.

Bouwen aan een topteam

Samen gaan we op weg om ons doel te bereiken: een topteam! Hoe gaan we dit doen? Je hebt de keuze uit verschillende activiteiten, welke tezamen een inspirerend programma vormen. Iedere opdracht kent zijn eigen specifieke kenmerken. Kenmerkend voor alle opdrachten is, dat het een bijzondere uitdaging is maar zo samengesteld is dat iedereen mee kan doen. De opdrachten zijn zo ontwikkeld dat alleen door een goede, onderlinge samenwerking een positief resultaat behaald kan worden. Na afloop van iedere opdracht is er een evaluatiemoment. Tijdens deze evaluatie geven de teamleden elkaar op respectvolle wijze feedback. Dit wordt professioneel begeleid door gecertificeerde trainers. Na de finale opdracht is er een gezamenlijke terugkoppeling

Activiteiten afgestemd op jullie team

Het programma bestaat uit 5 activiteiten naar keuze. De volgorde van de opdrachten is flexibel en wordt door de trainer bepaald aan de hand van de processen in de groep. Met als uiteindelijk doel een team dat op respectvolle en plezierige wijze met elkaar omgaat, samen toe kan werken naar een gemeenschappelijk doel en hierbij met elkaar communiceert op basis van respect, vertrouwen, waardering en betrokkenheid. Thema’s welke in dit programma aan bod komen zijn:  

 • Verbinding
 • Respect & Vertrouwen
 • Communicatie
 • Waardering
 • Samenwerken
 • Doelen & Ambities
 • Taken & Rollen

Welke team opdrachten kun je verwachten?

De opdrachten zijn zo ontwikkeld dat iedereen mee kan doen. Er zijn geen specifieke eisen aan de fitheid van de deelnemers en de instructeurs hebben ruime ervaring in het begeleiden en trainen van zakelijke teams. Opdrachten die o.a. aan bod kunnen komen:

 • De Palencirkel en/of Heliumstick
 • Het leukste spel ooit! Dit spel maak je met je eigen regels. De opdracht maakt in korte tijd zichtbaar dat je zonder duidelijke doel en (taak) afspraken met elkaar eigenlijk niet goed kan functioneren.​​​​
 • Blind Hill. Hierbij gaat het om vertrouwen. Op één teamlid na moeten alle teamleden geblindeerd een parcours volgen. Duidelijkheid in communicatie en vooral vertrouwen spelen een belangrijke rol.
 • Spinnenweb. Tussen twee bomen is een “spinnenweb” opgebouwd. Na een korte instructie moeten de teamleden door het spinnenweb. Dit kan alleen met de juiste strategie en samenwerking. Extra moeilijk wordt het als er niet met elkaar gesproken mag worden. Non-verbale communicatie. Een plan van aanpak – wie doet wat?
 • Jeep Transport. Een onmogelijke taak? Met behulp van 10 palen en 10 touwen moet het team de jeep 10 meter transporten zonder dat deze de grond raakt. Een lastige opdracht omdat de brandstof op is en het tankstation aan de overkant over 20 minuten dicht gaat... Met de juiste strategie is het toch mogelijk.
 • Krokodillenjungle. Het team moet veilig de overzijde van een denkbeeldig moeras halen. Hierin zwemmen de krokodillen die met hun lange bek wel 50 centimeter hoog kunnen happen. Er lijken te weinig materialen te zijn: 12 houten palen en touwen per team. Hoe kom je veilig aan de overkant?
 • Magic is in the air: Vliegende Schijven. Deze opdracht vraagt om ultieme verbinding en samenwerking. Met behulp van touwen moet het team de schijf in de lucht zien te houden. Iedereen moet gelijk aan de touwen trekken. Als de krachten niet goed verdeeld zijn valt de schijf onherroepelijk op de grond. De opdracht start makkelijk maar wordt steeds moeilijker gemaakt. De schijven moeten gedraaid worden, komen boven elkaar, er moet een parcours meegelopen worden etc. Uiteindelijk is succes gegarandeerd!
 • Bamboestiek! Wat staat symbool voor jullie team? Of jullie toekomst? Waar staan jullie voor en waar gaan jullie voor? Met Bamboestiek kan dit op een creatieve wijze worden verbeeld en worden uitgesproken naar elkaar!

Uitgebreider programma? Kies uit één of meerdere aanvullende activiteiten, zoals:

 • Katapult Bouwen
 • Brug Bouwen
 • Schermen
 • Blind Boogschieten

Mogelijk op iedere locatie in Nederland

Outdoor Teamwork neemt ca. 2 uur in beslag. Het programma kan plaatsvinden op iedere inspiratie-locatie of op een locatie naar eigen keuze in Nederland. Het programma wordt altijd afgesloten met een gezamenlijke terugkoppeling onder professionele begeleiding van de trainer.
Kleding: casual kleding en stevige schoenen (geen hakken).  Houd rekening met alle weertypes. In principe gaat het programma altijd door, we hebben luifels mee voor als het weer wat tegenzit. Het overleg en zelfs een deel van het programma kan dan onder de luifel plaatsvinden.

Outdoor teambuilding en WKR

Goed om te weten:  het programma Outdoor Teamwork wordt verzorgd door professionele trainers en valt in de categorie teambuilding/training, waardoor deze buiten de WKR regeling valt en daardoor volledig aftrekbaar is voor bedrijven. Lees hier meer over de werkkostenregeling.

Veelgestelde vragen

Kan de tijdsduur aangepast worden?
Ja dat kan. Wij kunnen iedere vergaderbreak op maat voor jullie inrichten en de tijdsduur van alle activiteiten kan naar wens aangepast worden.
Kunnen jullie de activiteiten op iedere locatie verzorgen?
Wij kunnen onze activiteiten op iedere gewenste locatie verzorgen, mits er voldoende ruimte aanwezig is. Bij iedere activiteit staat aangegeven hoeveel binnen- of buitenruimte er nodig is en wat de locatie-eisen zijn.
Wij verblijven meerdere dagen, kunnen jullie een totaal offerte maken?
Dat kan, wij kunnen een offerte maken voor het hele verblijf. Je ontvangt een voorstel met daarin meerdere activiteiten, die naar wens in het programma gepast kunnen worden. Desgewenst kunnen we ook de locatie en catering opnemen in de offerte.
Kan het thema worden aangepast aan onze doelstellingen?
Ja, dat kan. Voorafgaand kan een (gratis) intakegesprek plaatsvinden, waarbij we jullie doelen bespreken. De inhoud van het programma wordt vervolgens afgestemd op samen overeengekomen doelstellingen.
Kan de instructie in het engels worden verzorgd?
Ja, al onze activiteiten kunnen in het engels worden verzorgd.
Staat jouw vraag er niet tussen? Stel 'm dan hier

Vereisten

Reviews

10.0

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Geplaatst op 1 januari 2024 door Anoniem