Alle foto's bekijken

Spelen met vuur

Een zinderende workshop om het vuurtje in jullie team aan te wakkeren

1,5 uur
2
 tot 
100
 pers.

Een unieke workshop vuur maken. Hoe maak je vuur zonder hulpmiddelen? Hoe hou je het vuurtje in je team brandend? Ontsteek het vuur binnen je team met deze zinderende workshop "spelen met vuur".

No items found.

Vuur maken

Vuur maken is essentieel wanneer je wilt overleven in de natuur. Vuur is nodig om water te koken zodat het drinkbaar is, om het eten klaar te maken en als warmtebron. Maar vuur heeft ook een belangrijke psychologische waarde: bij een brandend vuurtje komt men tot rust en worden vaak belangrijke zaken op een rijtje gezet. Niet voor niets ontstaan de meest waardevolle gesprekken vaak rondom een (kamp-) vuurtje.

Hou het vuur in je team brandend

Soms moet er even een vonkje aangewakkerd worden om het echte vuur weer te laten branden. Deze workshop "spelen met vuur" helpt om het vuur weer te laten oplaaien in je team. Het doel van de workshop is om de deelnemers in een ontspannen setting op een uitdagende manier kennis te laten maken met vuur. Lekker buiten in de natuur, in een relaxte sfeer gaan de deelnemers aan de slag met de basis van de overlevingstechniek: vuur maken. In een spannende wedstrijd wordt het vuur binnen het team verder opgestookt.

Workshop Spelen met vuur

De workshop "Spelen met Vuur" start met een korte instructie over de technieken en de te gebruiken materialen. De groep wordt verdeeld in meerdere kleine groepjes, die allen hun eigen opdracht krijgen. Er zal hout en materiaal verzameld moeten worden en er moet worden nagedacht over de vuuropbouw en de wijze waarop het vuur gemaakt gaat worden. Daarna gaan de deelnemers aan de slag met vuurstenen, vuurboog en firesteel om het vuur op primitieve wijze te ontsteken.

Spannende vuur-competitie

Welke groep heeft als eerste het vuur brandend? Wie lukt het om het vuur brandend te houden en hoog genoeg op te stoken? Het competitie-element geeft deze workshop een extra dimensie. Nadat alle vuurtjes branden en iedereen zich lekker gewarmd heeft, kan de bijeenkomst naar keuze buiten of binnen voortgezet worden.

Ervaren bushcraft instructeurs

De workshop "Spelen met Vuur" wordt begeleid door één of meerdere ervaren en enthousiaste instructeurs, gespecialiseerd in instructie van overlevingstechnieken en natuurbeleving voor bedrijven. Door middel van deze spannende uitdaging willen zij mensen op een duurzame manier verbinden met de natuur en met elkaar.

Wat als de regen het vuurtje dooft?

De vraag wordt vaak gesteld: wat gebeurt er als het regent? Dan is deze workshop eigenlijk nog leuker. De deelnemers worden voor een extra uitdaging gesteld, het zal immers moeilijk zijn om droge materialen te vinden. Maar ook bij minder goed weer lukt het altijd om buiten een vuur te maken. Bij voldoende tijd wordt een eenvoudig afdak gebouwd van takken en gras boven het vuur. Is er minder tijd dan bieden onze kant-en-klare shelters uitkomst.

Workshop spelen met vuur, mogelijk op iedere locatie

De workshop "Spelen met Vuur" is mogelijk op alle inspiratie-locaties of op een locatie naar eigen keuze. De workshop duurt ca. 1½ uur, maar kan desgewenst uitgebreid of verkort worden. Neem contact met ons op voor een voorstel op maat.

Veelgestelde vragen

Kan de tijdsduur aangepast worden?
Ja dat kan. Wij kunnen iedere vergaderbreak op maat voor jullie inrichten en de tijdsduur van alle activiteiten kan naar wens aangepast worden.
Wij willen ook graag vergaderen, kunnen jullie een locatie voor ons regelen?
Jazeker, we helpen je graag met het regelen van een passende vergaderlocatie. Je ontvangt van ons een totaal-offerte inclusief vergaderlocatie en vergaderbreak. Ook de catering kunnen we desgewenst voor je regelen.
Kan de instructie in het engels worden verzorgd?
Ja, al onze activiteiten kunnen in het engels worden verzorgd.
Is deze activiteit geschikt om in te zetten als teambuilding activiteit?
Ja, deze activiteit is bij uitstek geschikt om in te zetten als teambuilding activiteit. De elementen samenwerken, teamrollen en communicatie lopen als een rode draad door het programma.
Kunnen jullie de activiteiten op iedere locatie verzorgen?
Wij kunnen onze activiteiten op iedere gewenste locatie verzorgen, mits er voldoende ruimte aanwezig is. Bij iedere activiteit staat aangegeven hoeveel binnen- of buitenruimte er nodig is en wat de locatie-eisen zijn.
Staat jouw vraag er niet tussen? Stel 'm dan hier

Vereisten

Reviews

10.0

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Geplaatst op 1 januari 2024 door Anoniem