Overleven in coronatijd Het Reirinck

Blogserie: Overleven in Coronatijd

Met veel passie en liefde werken de eigenaren van de inspiratie-locaties op BuitenBusiness dag in dag uit om ervoor te zorgen dat het hun gasten aan niets ontbreekt. Ze rennen van hot naar her, altijd met een glimlach op hun gezicht. Maar ineens stond door corona alles stil. Voor de locaties betekende dat lege vergaderzalen, restaurants en (hotel)kamers. En nu - bijna een jaar later - houdt het virus ons nog steeds in z’n greep. Hoe vergaat het de locatie-eigenaren nu? En hoe gaan zij om met alle coronamaatregelen? In de blogserie ‘Overleven in coronatijd’ praten we met enkele locatie-eigenaren en vertellen zij over hun ervaringen van de afgelopen maanden.
Overleven in coronatijd Het Reirinck

Deel 1: Het Reirinck

'We krijgen straks een inhaalslag'

Eens was het een boerderij, bierbrouwerij en café, vandaag de dag een vergader- en groepsaccommodatie. Bij Het Reirinck in Groenlo is het vaak een drukte van belang. Geen wonder, want de monumentale boerderijen en de unieke ligging - op één van de mooiste plekjes in de Achterhoek - maken deze locatie zeer geliefd. Aan die normaal zo kenmerkende drukte kwam begin dit jaar abrupt een einde toen corona roet in het eten gooide. Maar bij de pakken neer zitten, dat is aan eigenaar Eric Lagers niet besteed. Lees hier hoe hij de afgelopen maanden beleefde.

Op zoek naar passende oplossingen

“Toen corona net serieus in Nederland begon te spelen, toen dacht ik dat het wel weer gauw zou overwaaien”, blikt Eric terug. “Maar helaas was dat niet het geval. Diverse bruiloften, vergaderingen en familieweekenden stonden er voor het begin van het jaar gepland en al gauw konden die niet meer doorgaan. Niet alleen vervelend voor ons, maar ook voor de gasten. We hebben in overleg met de gasten naar de meest perfecte oplossing gezocht. Je bekijkt dan wat de mogelijkheden zijn passende bij de op dat moment geldende maatregelen of je zoekt naar een optie om het te verplaatsen naar een ander moment, later in het seizoen.”

Schakelen en flexibel zijn

Dat continu schakelen blijkt de rode draad van het afgelopen jaar te zijn. “Het is echt een kwestie van zoeken naar mogelijkheden. Wat mag er vanuit de overheid? Hoe spelen we daarop in? Zodra de regels het toelaten dan willen we er graag voor onze gasten zijn. Dat resulteert erin dat je vaak meer ruimte moet creëren of extra accommodatie moet aanbieden. Zo werken we sinds deze zomer met flextenten die we aan de accommodatie vastmaken. Zo ontstaat er meer ruimte. Niet alleen coronaproof, maar het staat ook nog eens heel gaaf”, is Eric enthousiast. “Daarnaast hebben we het geluk dat we meerdere accommodaties op het landgoed hebben, waardoor we eenvoudig kunnen schuiven en zo de meest ideale oplossing kunnen vinden. Dat betekent soms ook dat je de klant tegemoet moet komen door ze extra kamers of ruimtes aan te bieden. Op dit moment hebben we de vijf groepsaccommodaties ingericht om eengezinshuishoudens te kunnen ontvangen. Dan maken we bijvoorbeeld de huiskamers nog knusser dan ze al zijn of passen we wat kleine dingen aan om de ideale setting te creëren. We hebben de afgelopen maanden vaak met meubels heen en weer geschoven”, zegt Eric lachend.

Gast centraal stellen

Juist die flexibiliteit blijkt zo kenmerkend te zijn voor deze locatie. “Door de ruimte en de verschillende accommodaties die we hier op het landgoed hebben, kunnen wij ook die flexibiliteit bieden. Nog meer dan ooit kijken we naar de individuele behoeftes van de gast. Hen het optimaal naar hun zin maken, dát is onze drijfveer. We merken dat mensen, zeker in deze tijd, behoefte hebben aan ruimte. Die vinden ze hier, middenin de natuur. De fietsen die we verhuren staan bijna geen dag stil. Het is mooi dat we er ook nu voor onze gasten kunnen zijn, hoewel in aangepaste vorm. Dat betekent denken in oplossingen, want er is soms echt veel meer mogelijk dan je in eerste instant denkt”, legt Eric uit.

Wees voorbereid op een inhaalslag

Strijdvaardig - zonder ook maar iets aan zijn enthousiasme te hebben ingeboet – vertelt Eric nog steeds met even veel passie over zijn locatie en zijn werk. Juist die positieve insteek blijkt zijn allergrootste kracht. “Positief blijven, dat is het allerbelangrijkste. Dit is een situatie waar je geen invloed op hebt, dus we moeten er het beste van maken. Daarom benaderen we nu ook andere doelgroepen. Zo heb ik mijn samenwerking met BuitenBusiness uitgebreid en is onze locatie nu ook te boeken voor een uitvaart of als flexwerkplek. En ook op bruiloften blijven we inspelen. De gasten zitten niet stil, dat zit - als sociaaldier - niet in de mens. We hebben een natuurlijke behoefte om met elkaar er op uit te gaan. Dat merkten we al voordat de tweede lockdown kwam. Mensen hadden elkaar een lange tijd niet gezien en bedrijven zochten naar opties om bij elkaar te komen. Ik durf te stellen dat we straks, wanneer corona weer wat gaat liggen, een enorme inhaalslag krijgen. Dan kun je er maar beter voor zorgen dat de gasten je nu al weten te vinden en dat je er staat. Ik kijk er naar uit.”

Lees hier meer over Het Reirinck in Groenlo.

De volgende keer in deze blogserie: Marjo Prigge van De Vergaderfabriek en De Slaapfabriek

Zullen we even bellen?

Hulp nodig bij het vinden van de perfecte vergaderlocatie of vergaderbreak? Vul hiernaast je telefoonnummer en naam in, dan bellen wij je terug!
Voornaam
Achternaam
Telefoonnummer
Door het invullen van dit formulier ga je akkoord met de verwerking van jouw gegevens volgens onze privacy statement.
Bedankt!
We hebben jouw terugbelverzoek ontvangen. We nemen zo spoedig mogelijk contact me je op!
Er ging iets fout bij het versturen van jouw terugbelverzoek. Probeer het opnieuw of bel ons op 0575 470 28.