Overleven in coronatijd | Deel 19: Kapellerput

Blog door BuitenBusiness - Gepubliceerd op 8 January 2021

Met veel passie en liefde werken de eigenaren van de inspiratie-locaties op BuitenBusiness dag in dag uit om ervoor te zorgen dat het hun gasten aan niets ontbreekt. Ze rennen van hot naar her, altijd met een glimlach op hun gezicht. Maar ineens stond door corona alles stil. Voor de locaties betekende dat lege vergaderzalen, restaurants en (hotel)kamers. En nu - bijna een jaar later - houdt het virus ons nog steeds in z’n greep. Hoe vergaat het de locatie-eigenaren nu? En hoe gaan zij om met alle coronamaatregelen? In de blogserie ‘Overleven in coronatijd’ praten we met enkele locatie-eigenaren en vertellen zij over hun ervaringen van de afgelopen maanden.

Deel 19: Kapellerput

We hoeven vast niet uit te leggen dat de vergaderbranche terugkijkt op een lastig jaar. Dat was voor Kapellerput in Heeze niet anders. Maar dat laten de medewerkers er niet van weerhouden om te zoeken naar nieuwe mogelijkheden. Die kenmerkende voortvarendheid zorgde ervoor dat er een aantal nieuwe en inspirerende ideeën ontstonden. Ideeën die niet stoppen aan het eind van het jaar, want -zo laat Nicole Elbers verantwoordelijk voor de marketing en communicatie van het landgoed- weten.

Wanneer we Nicole vragen naar haar bevindingen van het afgelopen jaar, is het vooral het optimisme wat spreekt. “Het grootste voordeel hier is dat we de ruimte hebben. Zowel buiten met 25 hectare, als binnen waar de ruimtes groot zijn. Direct nadat de eerste maatregelen werden afgekondigd hebben we de binnenruimtes onder de loep genomen en aangepast aan de 1,5 meter standaard. In het begin van het jaar zaten veel medewerkers -vanwege de maatregelen- thuis. Maar al gauw wilde iedereen weer lekker aan het werk. We besloten daarop het bos op ons landgoed te gaan opschonen en daar 11 buiten vergaderplekken te creëren. De plekken zijn uitgerust met boomstammen waar je met kussentjes op kan zitten. Aan de boom hangt een flipover en wanneer je voor een langere tijd daar wilt vergaderen brengen we eten en drinken langs. Wanneer je een ruimte bij ons hebt geboekt, kan je kosteloos van deze plekken gebruik maken.”

Buitengevoel binnen

Deze nieuwe manier van vergaderen, écht middenin de natuur, werd direct gewaardeerd. Maar ook de binnenruimtes blijven geliefd. “We hebben het geluk dat de ventilatie in de binnenruimtes erg goed is. Daarnaast is het voordeel dat de vergaderlocaties KABAN en Het Huis Van exclusief gehuurd worden voor een groep. Je deelt deze dus niet met andere mensen. Ook daar kunnen we de catering verzorgen, zodat je niet naar het restaurant hoeft om te lunchen of te dineren. De aparte zalen die we ingericht hebben voor de lunch en koffiebreaks, zorgen er ook voor dat men niet in het restaurant hoeft plaats te nemen. Daarnaast bieden we de lunch niet meer in buffetvorm aan. We serveren nu een driegangenmenu, zodat je zo min mogelijk verplaatsingen van mensen in het restaurant hebt.”
Het uitserveren van de lunch vindt Nicole een goede vooruitgang. “Het geeft veel meer rust, ook bij de gasten. Gasten kunnen zo echt even genieten van een rustmoment, zonder weer op te hoeven staan om eten te halen. Dat wordt gewaardeerd. We zijn aan het onderzoeken of we dit in de toekomst -wanneer corona achter ons ligt- ook op deze manier kunnen blijven doen.”

Beleving ten top

Maar niet alleen het restaurant werd onder de loep genomen, ook één van de vergaderlocaties -KABAN- beleefde een kleine restyling. “In september bestond dat unieke concept tien jaar. Dat wilde we groots vieren, maar vanwege de maatregelen kon dat natuurlijk niet. Door de jaren heen merkten we dat het wenselijk was om de huidige opstelling flexibele te maken. Daarom hebben we gekozen voor nieuw meubilair. Ook de muren hebben we voorzien van een nieuw kleurtje; mosgroen, om het buitengevoel nog meer naar binnen te halen. In plaats van de eerste viering van het jubileum hebben we de KABAN in de zomer geopend voor een KABAN Dinner Experience, waarbij een beperkt gezelschap op het terras op 6 meter hoogte kon genieten van een diner, bereidt door onze chefkok. Een beleving waar gasten echt van genoten hebben. Volgend jaar willen we dit in de zomermaanden opnieuw gaan organiseren.”

Positief gevoel

“Die onzekerheid is het lastigste. Bij alles wat er nu in de boeken staat qua reserveringen, weet je dat het zomaar weer geannuleerd kan gaan worden. Je hebt er geen invloed op, dat is lastig. Maar afgelopen september -waarin we echt een goede maand hebben gedraaid- heeft hoop gegeven voor de toekomst. Mensen hebben behoefte om samen te komen. Je merkt dat iedereen klaar is met die online-sessies. Ze missen de verbinding met de collega’s en het werk. Daarom hebben we voor 2021 een heel mooi plan opgevat. We zijn samen met een trainer/coach vier verschillende programma’s aan het ontwikkelen waarbij als basis de vraag gesteld wordt hoe ons nieuwe normaal er uit ziet en hoe komen we daar. Het zijn programma’s gericht op het team of afdeling maar ook op het individu. Dat kan in het programma opgenomen worden als een luchtig element tot een meerdaagse training waarin we echt de diepte ingaan. Deze programma’s gaan we in het eerste kwartaal uit rollen. Als de maatregelen het toelaten tenminste. Voor de langere termijn hebben we er vertrouwen in dat groepen weer samenkomen om kennis te delen en elkaar te ontmoeten. Juist na corona hebben mensen nog meer behoefte om samen te komen voor persoonlijke ontwikkeling, teambuilding en andere betekenisvolle ontmoetingen. Let maar op”, besluit Nicole haar verhaal.

Klik hier voor meer informatie over Kapellerput.
Klik hier voor meer informatie over KABAN.
Klik hier voor meer informatie over Het Huis Van.
Klik hier voor meer informate over De Vernieuwing. 

Overleven in coronatijd | Deel 19: Kapellerput Overleven in coronatijd | Deel 19: Kapellerput
"We besloten het bos op ons landgoed te gaan opschonen en daar 11 buiten vergaderplekken te creëren." "We besloten het bos op ons landgoed te gaan opschonen en daar 11 buiten vergaderplekken te creëren."
"Wanneer je voor een langere tijd in het bos wilt vergaderen brengen we eten en drinken langs." "Wanneer je voor een langere tijd in het bos wilt vergaderen brengen we eten en drinken langs."
Inspirerend en comfortabel vergaderen. Inspirerend en comfortabel vergaderen.
Op de vergaderplekken buiten hangen flipovers aan een boom. Op de vergaderplekken buiten hangen flipovers aan een boom.
In de zomer werd de KABAN Dinner Experience georganiseerd; dineren op 6 meter hoogte met een fantastisch uitzicht. In de zomer werd de KABAN Dinner Experience georganiseerd; dineren op 6 meter hoogte met een fantastisch uitzicht.