Overleven in coronatijd: Fletcher Hotels

Blogserie: Overleven in Coronatijd

Met veel passie en liefde werken de eigenaren van de inspiratie-locaties op BuitenBusiness dag in dag uit om ervoor te zorgen dat het hun gasten aan niets ontbreekt. Ze rennen van hot naar her, altijd met een glimlach op hun gezicht. Maar ineens stond door corona alles stil. Voor de locaties betekende dat lege vergaderzalen, restaurants en (hotel)kamers. En nu - bijna een jaar later - houdt het virus ons nog steeds in z’n greep. Hoe vergaat het de locatie-eigenaren nu? En hoe gaan zij om met alle coronamaatregelen? In de blogserie ‘Overleven in coronatijd’ praten we met enkele locatie-eigenaren en vertellen zij over hun ervaringen van de afgelopen maanden.
Overleven in coronatijd: Fletcher Hotels

Overleven in coronatijd | Deel 24: Fletcher Hotels

‘De beleving blijft ook voor de zakelijke markt heel belangrijk’

Wanneer je een locatie hebt met een aantal medewerkers is het soms al lastig schakelen in dit corona-jaar, laat staan als je meer dan 100  locaties hebt. Toch heeft Fletcher Hotels daar een heel goede manier op gevonden, zodat er continu volgens de laatste maatregelen wordt gewerkt én waarbij de veiligheid van gast en medewerker gewaarborgd blijft. Hoe ze dat doen legt Jeroen de Hooge, Director corporate sales- uit.

Crisisteam

Begin Maart is Fletcher Hotels direct gestart met het samenstellen van een crisisteam. Nadat in maart  de eerste maatregelen werden aangekondigd sloot Fletcher Hotels haar deuren tijdelijk  ondanks dat hotels, in tegenstelling tot cafés en restaurants niet dicht hoefde.
“Het ging erg hard. Er kwam niemand meer. We hadden meer dan honderdduizend annuleringen. Niet alleen overnachtingen of diners maar ook bruiloften en grote evenementen. Onze centrale Fletcher-receptie, waar twintig mensen werken, is die periode alleen maar bezig geweest met annuleren van boekingen. Een enorme operatie, maar het verliep goed.”

Host

Vanuit het crististeam werd 7 dagen in de week gewerkt, zijn er plannen gemaakt en is er een protocol opgesteld. “De helft van de tafels en stoelen hebben we uit de hotels weggehaald, het ontbijtbuffet werd vervangen door een a la carte ontbijt,  overal werden looprichtingen en pijlen aangebracht. Daarnaast kwamen op meerdere plekken in de hotels desinfectie zuilen en zijn we gaan werken met een host. En zo werd, de 1,5 meter samenleving ook voor Fletcher Hotels een feit.”  Vanaf eind april is Fletcher Hotels weer gefaseerd open gegaan en vanaf medio mei waren alle hotels weer volledig operationeel binnen de geldende maatregelen op dat moment.

Nieuwe concepten

“De vraag naar vakantie in eigen land zou heel hoog worden. Voor mensen die langer op vakantie wilden in eigen land, is het ‘klavertje vier arrangement’ in het leven geroepen. Een rondreis met de auto, fiets of te voet langs meerdere Fletcher Hotels waarmee we wilden laten zien hoe leuk Nederland is en hoeveel moois ons land te bieden heeft. Uiteraard is de vraag vanuit de zakelijke markt flink teruggelopen. Voordeel is wel dat Fletcher Hotels zakelijk over een brede doelgroep beschikt en zeker niet afhankelijk is van de internationale zakelijke markt.” In de afgelopen periode zijn een aantal concepten versneld opgepakt en uitgerold.

Fletcher Flexwerken

Corona zorgde voor meer uitdagingen én dus ook voor nieuwe initiatieven. Zo is er bij Fletcher Hotels de mogelijkheid om een hotelkamer voor een dag te huren om te kunnen flexwerken! “Wie wil er nu niet werken in een inspirerende omgeving?  Voor een vast tarief kun je overdag gebruik maken van de kamer om in alle rust te kunnen werken. De hotels waarbij we dit aanbieden beschikken allemaal over een restaurant, sportschool of zwembad, zodat gasten na het werk ook even kunnen ontspannen. Je kunt zelfs een overnachting bijboeken en er een echte workation van maken.”

Hybride-events

“Daarnaast zijn de hybride-events uitgebreid. Dit aanbod hebben we in de afgelopen periode verder geoptimaliseerd. Iedereen heeft gevoeld wat de waarde is van “live” communicatie en hoe erg we dit missen wanneer het niet mogelijk is. Door middel van de nieuwe Hybride Events is het mogelijk om elkaar weer te zien spreken en horen in een andere omgeving dan thuis. Fletcher Hotels creëert graag de ultieme setting voor jou en alle deelnemers op een veilige en vertrouwde manier!”
Het meest bekende Hybride Events concept is meestal de mix tussen offline en online deelnemers op één locatie, echter is er tegenwoordig nog meer mogelijk! Zo kunnen er bij diverse Fletcher locaties zelfs meerdere ruimtes worden ingezet en is het gebruik van meerdere locaties ook een optie.
Zeker toen er een maximum capaciteit werd opgelegd moest er voor een groot aantal bijeenkomsten direct een nieuw plan van aanpak komen. Het aanbod van hybride events was onder ander het antwoord om bepaalde zakelijke events alsnog door te kunnen laten gaan, uiteraard volledig Coronaproof, binnen de richtlijnen van het RIVM.

Inspirerend vergaderen

Hoe ziet Jeroen de toekomst voor zich? “Uiteindelijk zal de zakelijke markt ook weer aantrekken. De afgelopen maanden stonden natuurlijk volledig in het teken van online meetings via Zoom, Teams maar de behoefte om je collega’s ‘live’ te zien, te spreken blijft, altijd! Dat laat wellicht nog heel even op zich wachten maar komt zeker weer terug.
Een strategische of brainstorm sessie doe je nu eenmaal  ‘live’ en niet via een online meeting! Je moet elkaar kunnen zien, in de ogen kunnen kijken. Zo ontstaan vaak de mooiste en beste ideeën.
De Fletcher Hotels zijn gelegen op inspirerende locaties. Even tussen het vergaderen door een wandeling maken? Dat kan, vaak zelfs nog op eigen terrein.
Het feit is dat bij Fletcher Hotels zakelijk heel veel mogelijk is. Wanneer je op zoek bent naar een leuke activiteit om de teamspirit te versterken, combineer dan je bijeenkomst met een sportieve of creatieve activiteit. Fletcher Hotels biedt tal van inspirerende mogelijkheden die daar aan kunnen bijdragen. Met het uitgebreide aanbod aan activiteiten maak je van je bijeenkomst een onvergetelijke dag”, vertelt Jeroen vol enthousiasme.

Bekijk hier de mooiste Fletcher Hotels om Corona-proof te vergaderen:

Fletcher Hotel-Restaurant Jan van Scorel
Fletcher Kasteel Erenstein
Fletcher Hotel-Restaurant Mooi Veluwe
Fletcher Hotel Willibrordhaeghe​​​​​​​
Fletcher Hotel Nautisch Kwartier
​​​​​​​Fletcher Hotel-Restaurant De Buunderkamp
Fletcher Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg
Fletcher Landgoed Hotel Avegoor
​​​​​​​Fletcher Landgoed Hotel Holthurnsche Hof
Fletcher Landgoed Hotel Renesse​​​​​​​

 

Zullen we even bellen?

Hulp nodig bij het vinden van de perfecte vergaderlocatie of vergaderbreak? Vul hiernaast je telefoonnummer en naam in, dan bellen wij je terug!
Voornaam
Achternaam
Telefoonnummer
Door het invullen van dit formulier ga je akkoord met de verwerking van jouw gegevens volgens onze privacy statement.
Bedankt!
We hebben jouw terugbelverzoek ontvangen. We nemen zo spoedig mogelijk contact me je op!
Er ging iets fout bij het versturen van jouw terugbelverzoek. Probeer het opnieuw of bel ons op 0575 470 28.