Overleven in coronatijd De Woeste Wieven

Blogserie: Overleven in Coronatijd

Met veel passie en liefde werken de eigenaren van de inspiratie-locaties op BuitenBusiness dag in dag uit om ervoor te zorgen dat het hun gasten aan niets ontbreekt. Ze rennen van hot naar her, altijd met een glimlach op hun gezicht. Maar ineens stond door corona alles stil. Voor de locaties betekende dat lege vergaderzalen, restaurants en (hotel)kamers. En nu - bijna een jaar later - houdt het virus ons nog steeds in z’n greep. Hoe vergaat het de locatie-eigenaren nu? En hoe gaan zij om met alle coronamaatregelen? In de blogserie ‘Overleven in coronatijd’ praten we met enkele locatie-eigenaren en vertellen zij over hun ervaringen van de afgelopen maanden.
Overleven in coronatijd De Woeste Wieven

Overleven in coronatijd | Deel 22: De Woeste Wieven

‘Mensen zijn efficiënter gaan werken, maar behoefte aan bijeenkomsten is groter’

Wie ruim vier jaar geleden tegen Nicole Reijn had gezegd dat ze een vergaderlocatie zou runnen én op het terrein zou gaan wonen, dan had ze daar waarschijnlijk smakelijk om gelachen. Toch is dat hoe het leven van Nicole er sinds 2016 uitziet. Dagelijks is zij als manager verantwoordelijk voor vergader- en trainingslocatie De Woeste Wieven op Erve Bonkert in Diepenheim. Zo onvoorspelbaar als hoe haar toekomst jaren terug er uit bleek te zien, zo onvoorspelbaar vond ze het afgelopen jaar.

Midden in het Twentse land, omringd door knoestige oude eiken, ligt een wel heel bijzonder erf. Met een even zo bijzondere vergaderlocatie, waar je naast bedrijvigheid ook rust vindt en waar alle ingrediënten aanwezig zijn voor een inspirerende vergadering, bijeenkomst, training of brainstormsessie., al dan niet meerdaags. Maar dat is niet alles, want bij De Woeste Wieven staan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoorde samenwerkingen hoog in het vaandel. “We proberen op alle vlakken zo duurzaam mogelijk te zijn. Dat begint al bij de elektrische autolaadpalen die we voor onze gasten ter beschikking hebben, maar ook met het verwarmen van het pand door middel van een warmtepomp en zonnepanelen. Daarnaast wordt bij ons niet zomaar iets weggegooid, zonder dat we hebben bekeken of het nog een tweede leven kan krijgen. Zo hadden we een oude mestkelder liggen. De betonplaten waren overwoekerd met brandnetels. Een boer uit de buurt heeft de platen opgehaald en in ruil daarvoor de kelder leeggepompt. Nu is het een natuurlijke zwemvijver waar gasten tussen de lelies door zwemmen. Echt heel gaaf!”

Samenwerkingen

En dat samenwerkingen ook goed onder de loep worden genomen, blijkt. “Wat wij heel belangrijk vinden is de samenwerking die wij hebben met sociaal maatschappelijke partners. Op alle vlakken waar wij ondersteuning bij kunnen gebruiken proberen wij iets te kunnen betekenen qua samenwerking met partijen met een groot sociaal maatschappelijk hart.”

Tweede lockdown extremer

Die gedachtegang, samen met de faciliteiten en de prachtige omgeving, zorgen ervoor dat de locatie heel geliefd is. Geen wonder dat De Woeste Wieven kan rekenen op veel vaste en regelmatig terugkerende gasten. “Vooral tijdens de eerste lockdown merkten we dat deze gasten, heel graag de reserveringen wilden laten doorgaan. Ze kennen het hier en weten dat we er alles aan doen om op een zo veilig mogelijke manier te werken. We hebben veel ruimte en wanneer men blijft overnachten hebben ze een eigen comfortabele slaapkamer op boetiekhotelniveau met grote badkamer. Tijdens de tweede lockdown merkte ik dat de gevolgen extremer zijn. Management-teams van bedrijven hanteren de maatregelen strikter, is mijn ervaring. Door hun voorbeeldfunctie durven ze niet goed bij elkaar te komen. Dat is heel logisch, maar mensen hebben wel echt de behoefte om elkaar te ontmoeten en live te spreken.”

Coronaproof

Nadat Nicole deze verschuiving opmerkte is ze de markt actiever gaan benaderen. “Ik heb mensen vrij consequent benaderd om ze te laten weten hoe veilig het hier is. We hebben volop de ruimte en ook voor kleinere groepen bieden we nu eerder de grootste ruimte aan, zodat er nog meer afstand van elkaar gehouden kan worden. En indien gewenst kan de hele locatie inclusief het 3,5 hectare grote erf worden afgehuurd zodat groepen in alle rust zonder aanwezigheid van andere gasten kunnen verblijven. Ook het serveren van de maaltijden hebben we aangepast. We werkten al nooit met buffetten en serveerden alles al uit aan tafel. De gezamenlijke schalen die eerder op tafel werden gezet, bieden we nu niet meer aan. Elke gast krijgt nu een opgemaakt bord.”

Positieve mindset hervinden

“Ik hoop dat na januari de boekingen weer gaan lopen en dat mensen de positieve mindset weer vinden. De uitgestelde evenementen, zoals de bruiloften, vullen de agenda in de weekenden van volgend jaar al aardig. Dat geeft vertrouwen. Ik denk dat de vergadermarkt deels veranderd is. Dat was in mijn ogen ook nodig. Het thuiswerken is veel normaler geworden. Dat is geen slechte ontwikkeling. Mensen hebben geleerd efficiënter te werken, maar hebben daarnaast ook echt de behoefte om elkaar te zien en in de ogen te kijken. Dat geeft een bijeenkomst een heel andere lading.”

Klik hier voor meer informatie over De Woeste Wieven.

Zullen we even bellen?

Hulp nodig bij het vinden van de perfecte vergaderlocatie of vergaderbreak? Vul hiernaast je telefoonnummer en naam in, dan bellen wij je terug!
Voornaam
Achternaam
Telefoonnummer
Door het invullen van dit formulier ga je akkoord met de verwerking van jouw gegevens volgens onze privacy statement.
Bedankt!
We hebben jouw terugbelverzoek ontvangen. We nemen zo spoedig mogelijk contact me je op!
Er ging iets fout bij het versturen van jouw terugbelverzoek. Probeer het opnieuw of bel ons op 0575 470 28.