Overleven in coronatijd Villa Vigor

Blogserie: Overleven in Coronatijd

Met veel passie en liefde werken de eigenaren van de inspiratie-locaties op BuitenBusiness dag in dag uit om ervoor te zorgen dat het hun gasten aan niets ontbreekt. Ze rennen van hot naar her, altijd met een glimlach op hun gezicht. Maar ineens stond door corona alles stil. Voor de locaties betekende dat lege vergaderzalen, restaurants en (hotel)kamers. En nu - bijna een jaar later - houdt het virus ons nog steeds in z’n greep. Hoe vergaat het de locatie-eigenaren nu? En hoe gaan zij om met alle coronamaatregelen? In de blogserie ‘Overleven in coronatijd’ praten we met enkele locatie-eigenaren en vertellen zij over hun ervaringen van de afgelopen maanden.
Overleven in coronatijd Villa Vigor

Overleven in coronatijd | Deel 23: Villa Vigor

‘Ik kijk niet verder dan twee maanden vooruit’

“Mijn man zei al gekscherend; ik hoop niet dat er nieuwe maatregelen komen, want dan moeten we weer verbouwen”, zegt Carine Drijkoningen van Villa Vigor in het Belgische Peer lachend. Haar man kan daar zomaar eens gelijk in krijgen, want Carine benutte de extra tijd die ze door corona noodgedwongen kreeg voor een aantal verbouwingen van haar locatie. Haar doel? “Ik wil deze periode gebruiken om van een viersterren-locatie naar een vijfsterren te gaan.”

Net over de grens in België, tussen Antwerpen, Eindhoven en Maastricht, ligt een karakteristieke langgevelboerderij waar Carina haar vergader- en groepsaccommodatie runt. Een ideale plek om in alle rust en privacy te vergaderen of te overnachten. En dat doen gasten heel graag, maar corona zorgde begin van dit jaar voor een ommekeer. Dat moet lastig geweest zijn voor Carine? “Ik geef zelf trainingen rondom veerkracht en heb altijd geprobeerd deze situatie op die manier te benaderen. De eerste golf kon ik dan ook aardig met alle veranderingen omgaan. We hadden al gauw door dat deze situatie langer zou duren dan een maand en de groepen annuleerden volop.”

Tijd goed benutten

Maar dat betekende niet dat Carine achter over ging leunen. “Naast de woonkamer was nog een ruimte onbenut. Daar hebben we een cafeetje gemaakt voor gasten. Dat was echt heel plezant. Ik heb gezocht naar een inrichting passend bij een café. We wilden de tijd goed benutten, nu het huis leegstond. We stellen nu lokale bieren in het cafeetje beschikbaar voor gasten. Mensen mogen in België niet naar het café, maar bij ons hebben ze een eigen café. En dat vinden ze leuk!”

Opsplitsen

Na een paar maanden mocht Carine weer gasten ontvangen. “In België betekende dat, dat twee bubbels bij elkaar mochten komen. Zo mochten we twee gezinnen of twee groepen ontvangen. We zijn heel creatief geweest en hebben het huis in tweeën opgesplitst. Toevallig hadden we al twee aparte ventilatiesystemen, twee aparte trappen en zijn de slaapkamers niet aan elkaar verbonden. Het was er dus echt op gemaakt! Alleen de keuken zou gedeeld moeten worden, maar doordat het van de zomer zo mooi weer was, kon een groep gebruik maken van de binnenkeuken en de andere groep van de buitenkeuken. De buitenkeuken hebben we daarvoor uitgebreid. Gasten kregen vooraf de informatie over de opsplitsing zodat ze op de hoogte waren van de regels.”

Continu schakelen

Het leek met de boekingen dus de goede kant op te gaan, totdat Carine half augustus opnieuw op de proef werd gesteld. “Er volgden opnieuw strenge maatregelen, waarbij we maximaal vier gasten in het huis mochten ontvangen. Heel weinig voor onze doen, want in ons huis kunnen we 22 gasten ontvangen. Ik vond het erg moeilijk dat we opnieuw moesten schakelen. Bedrijven mochten nog wel vergaderen, dus ik ben me meer op die markt gaan richten. En ook de afgelopen maanden veranderden de maatregelen continu. Soms was ik het echt beu om continu mijn marketingstrategie weer aan te moeten passen.”

Nieuwe verbouwing

Nieuwe maatregelen dus, die opnieuw voor een verbouwing zorgde. “We zijn nu bezig met het bouwen van een extra badkamer en wasruimte. De wasruimte kan in de toekomst ook gebruikt worden als keuken. Mocht er dan ooit weer een virus opduiken, zijn wij in ieder geval voorbereid.”

Hart breekt

Voor wat betreft de toekomst kijkt Carine niet te ver vooruit. “Ik had gehoopt dat we in januari of februari er weer vol voor konden gaan, maar dat lijkt met de nieuwe maatregelen lastig te worden. Als ondernemer ben ik aardig kortzichtig. Ik kijk niet verder dan twee maanden vooruit, dat heb ik deze periode wel geleerd. Anders ontneemt me dat echt de moed. Ik kan er namelijk niets tegen doen wanneer er weer van alles geannuleerd moet worden. Deze wintermaanden probeer ik het huis in ieder geval wel te gebruiken. Ik verhuur het nu ook met een prijs per persoon, in plaats van dat gasten betalen per verblijf voor het huis. Ze krijgen nu veel luxe tegen een relatief lage prijs. Is dat haalbaar? Ik weet het niet, maar het breekt mijn hart wanneer het huis leegstaat”, eindigt Carine haar verhaal.

Klik hier voor meer informatie over Villa Vigor.

Zullen we even bellen?

Hulp nodig bij het vinden van de perfecte vergaderlocatie of vergaderbreak? Vul hiernaast je telefoonnummer en naam in, dan bellen wij je terug!
Voornaam
Achternaam
Telefoonnummer
Door het invullen van dit formulier ga je akkoord met de verwerking van jouw gegevens volgens onze privacy statement.
Bedankt!
We hebben jouw terugbelverzoek ontvangen. We nemen zo spoedig mogelijk contact me je op!
Er ging iets fout bij het versturen van jouw terugbelverzoek. Probeer het opnieuw of bel ons op 0575 470 28.