Overleven in coronatijd Landrucci

Blogserie: Overleven in Coronatijd

Met veel passie en liefde werken de eigenaren van de inspiratie-locaties op BuitenBusiness dag in dag uit om ervoor te zorgen dat het hun gasten aan niets ontbreekt. Ze rennen van hot naar her, altijd met een glimlach op hun gezicht. Maar ineens stond door corona alles stil. Voor de locaties betekende dat lege vergaderzalen, restaurants en (hotel)kamers. En nu - bijna een jaar later - houdt het virus ons nog steeds in z’n greep. Hoe vergaat het de locatie-eigenaren nu? En hoe gaan zij om met alle coronamaatregelen? In de blogserie ‘Overleven in coronatijd’ praten we met enkele locatie-eigenaren en vertellen zij over hun ervaringen van de afgelopen maanden.
Overleven in coronatijd Landrucci

Overleven in coronatijd | Deel 9: Landrucci

Wanneer je een locatie hebt met een prachtige boomgaard, veel ruimte en een grote veranda om, zelfs bij slecht weer, toch het buitengevoel te ervaren; dan bof je al. Maar in deze tijd -waarin corona een grote rol speelt- des te meer. Geen wonder dus dat bij Landrucci zoveel als mogelijk het gewone leven doorgaat. Al heeft dit jaar er natuurlijk ook voor eigenaar Tonko van der Hoeven anders uitgezien dan in het verleden.

Het is 2016 wanneer Tonko zijn droom -een eigen duurzame vergaderlocatie en Italiaanse landgoedwinkel- verwezenlijkt. De ondernemer, opgegroeid op een agrarisch bedrijf, werkte een tijd lang in Italië en brengt in Werkhoven zijn passies bij elkaar. Dat is heel wat anders dan hoe zijn werkende leven er tot 2012 uitzag. “Ik werkte bij Rabobank Nederland. Ik was klaar met het gestreste leven en het bankwezen. Ik wist altijd al dat, mocht ik boventallig worden, ik voor mezelf zou beginnen. In 2012 gebeurde dat door een reorganisatie. In plaats van intern te solliciteren besloot ik mijn droom achterna te jagen met het idee; als het niet lukt, kan ik altijd nog op zoek gaan naar een baan in loondienst.” In de eerste periode richtte Tonko zich op de verkoop van Italiaanse producten. Later kwam daar de vergaderlocatie bij. Vier jaar genoten gasten van de gastvrijheid en de bijzondere plek. Tot dit jaar, waarin alles door corona even anders werd.

Coronaproof is standaard

Wanneer we Tonko vragen naar de impact van corona het afgelopen jaar hoeft hij niet lang na te denken om te concluderen dat er voor zijn locatie eigenlijk weinig veranderd is. “Als je het hebt over een buitenlocatie, dan zit je hier goed. Er is hier ruimte in overvloed. Er werd bijvoorbeeld altijd al veel in de boomgaard vergaderd, dat is dit jaar misschien iets meer gedaan, dan in het verleden. Ook met de ruime veranda hebben we geluk. Je kunt daar heerlijk -uit de wind- vergaderen en hebt het gevoel van buiten zijn. Voor de wat koudere periode hebben we twee zeilen aan de zijkanten gehangen en heaters aangeschaft, zodat we langer van de veranda gebruik kunnen maken. Verder heb ik geen andere dingen hoeven doen om de locatie coronaproof te krijgen. Het is de verantwoording van de gasten dat ze zelf de anderhalf-meter regel hanteren.”

Rust

Dat klinkt alsof corona voor Landrucci voor weinig impact heeft gezorgd, maar dat blijkt niet helemaal te kloppen, zo vertelt Tonko. “De eerste drie maanden van het jaar zijn altijd wat rustiger. Toen corona net om de hoek kwam kijken waren er nauwelijks boekingen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het toen wel even lekker rustig vond. Ik kon fijn wat achterstallige klusjes oppakken. In de zomermaanden liep het lekker door. Beter dan ooit, eigenlijk, maar sinds de tweede golf in oktober merk ik het echt in de cijfers. Dat is natuurlijk ook het verschil met de eerste periode. Het weer wordt minder, dus vergaderen in de buitenlucht wordt daardoor ook lastiger. Daarnaast ontvang ik veel overheidsinstanties, die ondanks dat de maatregelen het toelaten, toch een voorbeeldfunctie hebben en daardoor niet komen.”

Ongeduld

“Daarnaast merk ik dat men toch echt een vergaderlocatie vergelijkt met de horeca en wat thuis wel of niet mag. Als je thuis maar twee mensen mag ontvangen, dan gaan ze ook niet makkelijk met een groep samen vergaderen. Maar ik merk het ongeduld bij mensen wel, hoor. Die zijn het nu wel zat en willen graag weer bij elkaar komen. Ik denk dat dat de trend ook wel wordt voor de toekomst. Het thuiswerken zal steeds meer standaard worden. Bedrijven merken dat ze daardoor kosten besparen op huisvesting.  Het elkaar treffen op een externe locatie zal daardoor populairder worden. Dat is denk ik wel een goede les die hieruit getrokken kan worden”, besluit Tonko zijn verhaal.

Klik hier voor meer informatie over Landrucci.

Zullen we even bellen?

Hulp nodig bij het vinden van de perfecte vergaderlocatie of vergaderbreak? Vul hiernaast je telefoonnummer en naam in, dan bellen wij je terug!
Voornaam
Achternaam
Telefoonnummer
Door het invullen van dit formulier ga je akkoord met de verwerking van jouw gegevens volgens onze privacy statement.
Bedankt!
We hebben jouw terugbelverzoek ontvangen. We nemen zo spoedig mogelijk contact me je op!
Er ging iets fout bij het versturen van jouw terugbelverzoek. Probeer het opnieuw of bel ons op 0575 470 28.