Overleven in coronatijd Schaopedobbe

Blogserie: Overleven in Coronatijd

Met veel passie en liefde werken de eigenaren van de inspiratie-locaties op BuitenBusiness dag in dag uit om ervoor te zorgen dat het hun gasten aan niets ontbreekt. Ze rennen van hot naar her, altijd met een glimlach op hun gezicht. Maar ineens stond door corona alles stil. Voor de locaties betekende dat lege vergaderzalen, restaurants en (hotel)kamers. En nu - bijna een jaar later - houdt het virus ons nog steeds in z’n greep. Hoe vergaat het de locatie-eigenaren nu? En hoe gaan zij om met alle coronamaatregelen? In de blogserie ‘Overleven in coronatijd’ praten we met enkele locatie-eigenaren en vertellen zij over hun ervaringen van de afgelopen maanden.
Overleven in coronatijd Schaopedobbe

Overleven in coronatijd | Deel 20: Schaopedobbe

‘Wanneer zo’n kans zich voordoet moet je die grijpen’

Daar waar andere ondernemers in deze tijd misschien wat afwachtender zijn om grote investeringen te doen, ligt dat voor Aafke en Paul Sinnige en Karin en Sieto van Houten net even wat anders. Zij kochten namelijk middenin de tweede lockdown groepsaccommodatie en vergaderlocatie Schaopedobbe in Elsloo. Spannend, maar ook een kans die ze niet konden laten liggen, zo laat Aafke weten. Al ging het hele proces van aankoop sneller dan verwacht.

Wanneer we Aafke spreken heeft ze net, samen met haar compagnons, de sleutels van hun nieuwe locatie gekregen. Een drukke periode met veel regelwerk ging daaraan vooraf. Niet zo gek, want tussen het moment van de eerste bezichtiging en de overdracht zat slechts een kleine maand.
Sieto kwam ter ore dat de Schaopedobbe in de verkoop ging. “Karin en Sieto waren voornemens hun woning in Appelscha in de toekomst te gaan verruilen voor een mooie locatie buiten het dorp. De vraag van Sieto rees of deze locatie niet iets kon zijn. Paul en ik stonden wel open voor een bezichtiging. De locatie leent zich uitstekend voor een uitbreiding van mijn huidige activiteiten. Engiszins impulsief en onder het genot van een wijntje hebben we een afspraak gemaakt. Eenmaal de locatie te hebben ervaren werden we met z’n allen steeds enthousiaster!”, aldus Aafke.

Locatie met potentie

“De Schaopedobbe biedt een fantastisch mooie locatie met veel potentie voor diverse doelgroepen, aan de rand van het Drents-Friese Wold”, vertelt Aafke enthousiast, die samen met haar man een melkveebedrijf heeft. Daarnaast verhuurt ze een vakantieappartement en een skybox boven de stal als vergaderruimte.
Karin en Sieto runnen met twee andere compagnons insectenkwekerij Wadudu. Karin heeft 27 jaar in de zorg gewerkt en is zich begin 2020 volledig op Wadudu gaan richten. Sieto is, naast zijn werk voor Wadudu, werkzaam als ondernemerscoach voor Agrifirm.
“We zagen alle 4 direct de mogelijkheden en de locatie sprak ons erg aan. We hebben er twee nachtjes over geslapen en het gekocht”, blikt Aafke terug, die haar horeca-ervaring met de aankoop van de Schaopedobbe helemaal in kan zetten. “Ik heb de hotelschool afgerond en ben zowel in het hotelwezen als de evenementenbranche werkzaam geweest in diverse functies. De wens om iets voor mezelf te beginnen werd steeds groter. Eind 2018 begon dit met vleesverkoop van eigen koeien en dit breidde zich uit met de verhuur van de vergaderlocatie en het luxe ingerichte vakantieappartement onder de naam de Koeien van Sinnige.”

Toekomstplannen

Aafke en haar compagnons zijn net een weekend in de Schaopedobbe verbleven. “Zo kun je echt ervaren hoe alles is. We hebben een heerlijk weekend gehad, waarin we een hoop hebben kunnen ontdekken en ervaren. We hebben kunnen brainstormen en plannen kunnen maken. Voor de groepsaccommodatie hoeft er eigenlijk weinig te veranderen. De kamers, die allemaal een eigen badkamer hebben, zijn in 2016 compleet vernieuwd.
Voor de zakelijke markt hebben we nog wel wat wensen. We gaan ons daarbij richten op (meerdaagse) trainingen, vergaderingen en teambuildingen in combinatie met buitenbelevingen. De inrichting zal daarop worden aangepast. De benedenruimte is erg ruim. Daar kun je nu, in coronatijd, met gemak met dertig personen op ruim voldoende afstand van elkaar vergaderen. Verder zouden we graag nog een extra vergaderruimte willen creëren, zodat er ook in kleine groepjes vergaderd kan worden. Of dat een meerjarenplan is? Misschien, of we pakken nu direct door. Komende periode werken we alle plannen verder uit.”

Volop kansen

Vol enthousiasme vertelt Aafke over hun nieuwe locatie, maar heeft ze nooit getwijfeld om in deze periode zo’n grote investering te doen? “Je weet dat, wanneer je zoiets nu koopt, je er rekening mee moet houden dat je minder inkomsten hebt en meer kosten. Maar de potentie op deze plek is echt enorm. De locatie was altijd veertig weekenden in het jaar volgeboekt voor recreatie, terwijl er voor de zakelijke markt nog zoveel kansen liggen. Dat geeft energie. We hebben vele plannen voor de toekomst die nog opgepakt kunnen worden in samenwerking met de omgeving. Ik sluit dan ook niet uit dat we over 5 jaar een veel breder aanbod hebben in recreëren, vergaderen en teambuilding. Maar eerst gaan we de Schoapedobbe ons helemaal eigen maken.”

Klik hier voor meer informatie over de Schaopedobbe.

Zullen we even bellen?

Hulp nodig bij het vinden van de perfecte vergaderlocatie of vergaderbreak? Vul hiernaast je telefoonnummer en naam in, dan bellen wij je terug!
Voornaam
Achternaam
Telefoonnummer
Door het invullen van dit formulier ga je akkoord met de verwerking van jouw gegevens volgens onze privacy statement.
Bedankt!
We hebben jouw terugbelverzoek ontvangen. We nemen zo spoedig mogelijk contact me je op!
Er ging iets fout bij het versturen van jouw terugbelverzoek. Probeer het opnieuw of bel ons op 0575 470 28.