BuitenBusiness op bezoek bij Metaal Kathedraal

Blogserie: Op bezoek bij onze locaties

Alsof er elk moment een wonder zou kunnen gebeuren. Zo'n plek is de Metaal Kathedraal. Een unieke locatie in Utrecht, niet te vergelijken met andere locaties. Een locatie die je zelf gezien moet hebben, om de sfeer te voelen, de mogelijkheden te bekijken en de bijzondere plek te ervaren. Dit is precies de reden waarom wij onlangs een bezoek brachten aan de Metaal Kathedraal in Utrecht. Hieronder lees je hoe wij het bezoek hebben ervaren.
BuitenBusiness op bezoek bij Metaal Kathedraal

BuitenBusiness op bezoek bij Metaal Kathedraal

Bij aankomst worden wij welkom geheten door Dirk Broer. Samen met Abel Tattje is hij "hofleverancier van buitengewone zaken" in de Metaal Kathedraal. Dirk vertelt ons over de unieke geschiedenis van het pand: lang geleden was het een kerk, daarna een metaalfabriek en tegenwoordig een culturele broedplaats en autonome werkplaats voor kunstenaars in Utrecht. Daarnaast wordt deze bijzondere locatie verhuurd voor zakelijke bijeenkomsten. Onder het genot van een kopje koffie maken we een wandeling door het unieke pand.

Rauw en industrieel

We starten in De Buyck, gelegen in het ‘middenschip’ van de Metaal Kathedraal. Deze industriële ruimte is decennia lang gebruikt als metaalfabriek. De monumentale kerkmuren vertellen nog altijd verhalen van die tijd en, als je goed kijkt, zelfs van de periode daarvoor. Deze ruimte is bewust gelaten zoals 'ie was: rauw en met originele details, zoals een kraanbaan van 3 ton. Een geweldige locatie voor een expositie, voorstelling, presentatie of het bouwen van grote installaties.

Het Hemelryck; een absolute aanrader voor een zakelijk event

Via een trap komen we op de eerste verdieping, waar we uitkomen in Het Hemelryck. We kunnen onze ogen bijna niet geloven; wát een bijzondere ruimte! Een unieke combinatie van vergane glorie en nostalgie in de nok van de kerk. Alle originele details zijn nog aanwezig en je kan de spitsbogen zelfs aanraken. Ben je op zoek naar een unieke locatie voor een vergadering, presentatie, diner of workshop? Dan is Het Hemelryck een absolute aanrader. Ook leuk: precies tussen Het Hemelryck en De Buyck ligt het Voorportaal, een intieme ruimte waarbij het lijkt alsof je in een sprookje terecht bent gekomen...

Creativiteit alom

Weer teruggekomen in De Buyck brengen openslaande kerkdeuren ons naar Het Bramenbosch, de buitenruimte bij de Metaal Kathedraal. Maar voordat we naar buiten gaan laat Dirk ons een aantal ateliers zien, gelegen in de zijbeuken van het pand. In deze ateliers werken kunstenaars aan de meest uiteenlopende projecten, van het decoreren van keramiek tot het maken van films en nostalgische schemerlampen. Met zoveel creativiteit om je heen voel je de inspiratie gewoon stromen!

Heel veel buitenruimte in hartje Utrecht

Eenmaal aangekomen in het Bramenbosch ontdekken we de grote hoeveelheid buitenruimte op het terrein. En dat in het hart van Utrecht! Te midden van wilde natuur, fruitbomen, bramen en brandnetels biedt deze buitenruimte een bijzondere plek voor workshops, een buiten-overleg, een picknick of een diner. Maar ook is er voldoende ruimte voor het organiseren van een bijzondere (teambuilding)activiteit of vergaderbreak, bijvoorbeeld via BuitenBusiness. Een workshop Tai Chi of schermen tot een teambuilding met roofvogels, spiegelen met honden of een workshop vuurmaken; het kan allemaal plaatsvinden bij de Metaal Kathedraal.

Geheel naar eigen wens

Tijdens de rondleiding vertelt Dirk over de vele mogelijkheden van de Metaal Kathedraal. Bijzonder aan deze locatie is dat je je bijeenkomst geheel naar eigen wens kunt invullen. Van de aankleding van de ruimtes tot de catering; je bent vrij om dit zelf in te vullen of uit te besteden aan de beheerders van deze locatie. Allerlei faciliteiten zoals audio, video, tafels, stoelen, div. inrichtingen, een keuken, wifi, vuurplekken, open haarden, toiletten, parkeerplaatsen, locatiemanagers etc. zijn uiteraard allemaal aanwezig, maar je mag dit ook zelf verzorgen. Op deze manier kun je de Metaal Kathedraal geheel naar eigen wens aankleden tot de perfecte locatie voor jouw event.

Metaal Kathedraal, een unieke locatie in Utrecht

Een lang verhaal kort: ben je op zoek naar een unieke, anders-dan-anders vergaderlocatie? Dan ben je bij Metaal Kathedraal aan het juiste adres. Tijdens ons bezoek aan deze locatie werden wij positief verrast door de unieke sfeer, de vele mogelijkheden en de bijzondere geschiedenis van het pand. Daarnaast is Metaal Kathedaal zeer centraal gelegen in Nederland en goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Je huurt al een unieke vergaderruimte vanaf €175,00 per dagdeel, Dirk en Abel maken graag een offerte op maat voor jullie bijeenkomst. Wil je meer informatie of een offerte ontvangen? Neem rechtstreeks contact op met Metaal Kathedraal.

Zullen we even bellen?

Hulp nodig bij het vinden van de perfecte vergaderlocatie of vergaderbreak? Vul hiernaast je telefoonnummer en naam in, dan bellen wij je terug!
Voornaam
Achternaam
Telefoonnummer
Door het invullen van dit formulier ga je akkoord met de verwerking van jouw gegevens volgens onze privacy statement.
Bedankt!
We hebben jouw terugbelverzoek ontvangen. We nemen zo spoedig mogelijk contact me je op!
Er ging iets fout bij het versturen van jouw terugbelverzoek. Probeer het opnieuw of bel ons op 0575 470 28.