Getest: Buitenhuis AlbaNera

Blog door Diana - Gepubliceerd op 16 February 2016

Eén van de allerleukste dingen van ons werk is dat je af en toe zelf een locatie mag uitproberen. Afgelopen weekend was het weer zover: met een groep van 8 volwassenen en 8 pubers verbleef Diana twee dagen bij Buitenhuis AlbaNera in het Limburgse Ospel. Hieronder lees je hoe zij haar verblijf bij AlbaNera heeft ervaren.

Buitenhuis AlbaNera, getest door Diana

Bij aankomst werden we opgewacht door eigenaar Marcel die ons direct de accommodatie liet zien. Het huis kan opgedeeld worden in twee gedeelten, waardoor het ook voor kleinere groepjes als de onze passend en gezellig is. Wat direct opvalt: overal verse bloemstukken, gezellige kussens en dekentjes en als welkomsverrassing een verse Limburgse vlaai op tafel. Eerst maar beginnen met koffie dus.  

Bioscoop en poolbiljart

Het huis beschikt maar liefst over 16 kamers, allen met eigen sanitaire voorzieningen. Ideaal voor grote groepen en ook voor ons voor ieder stel een eigen kamer. Na de rondleiding hebben we onze pubers (bijna) het hele weekend niet meer terug gezien: zij waren vertrokken naar de recreatieruimte en bioscoop. Jawel, in een aparte ruimte bij het huis bevindt zich een echte bioscoop, compleet met heerlijk luie stoelen om urenlang films te kijken. De recreatieruimte is beter te omschrijven als een gezellige, oudhollandse bar compleet met poolbiljart, dartspel, piano, flipperkast, voetbalspel en tafeltennistafel. Een superplek voor onze pubers, waardoor wij de tijd hadden om uitgebreid bij te kletsen, te lachen en te luieren in het grote huis. 

Gezellig begin van het weekend

Vrijdagavond had eigenaar Marcel lekkere broodjes voor ons geregeld, een aanrader! Voor slechts € 7,50 p.p. worden ter plaatse heerlijke wraps met roerbakgroenten en mexicaanse kip, broodjes shoarma, kebab en hamburgers bereid.Heel gezellig om op deze manier je weekend te beginnen. En je hoeft zelfs niet de afwasmachine te vullen, want voor bordjes en bestek wordt gezorgd en alles wordt weer netjes voor je opgeruimd. 

Wandelen in Nationaal Park De Groote Peel

De volgende dag stond een bezoek aan Nationaal Park De Groote Peel op onze planning. Met een fanatieke vogelspotter in ons midden kon een bezoek aan dit prachtige natuurgebied natuurlijk niet uitblijven. Je kunt er lopend naar toe, het huis AlbaNera bevindt zich op slechts 1 km. vanaf de ingang van het Nationaal Park. Helaas hebben we deze dag geen reeën gespot, maar wel een prachtige wandeling gemaakt over peelbanen en knuppelbruggen. Tijdens ons bezoek was het te koud, maar in de zomer is het blotevoetenpad zeker een aanrader. 

Ouderwets lekker eten bij de Dorpsherberg

Op loopafstand van Buitenhuis AlbaNera ligt de Dorpsherberg, zeker een bezoekje waard wanneer je ouderwets lekker wilt eten. In een authentieke retro-inrichting hebben we hier gesmuld van de lekkerste tomatensoep ooit, gewoon uit grote pannen op tafel. Na de soep kwamen er pannen op tafel met oma's stoofvlees, visstoofpotjes en allerlei ander lekkers uit grootmoeders keuken. Hoe lekker kan het "ouderwetse" eten zijn, wij begrijpen wel dat je hier moet reserveren. 

Jacuzzi en sauna

Bij thuiskomst heerlijk met de voeten op tafel voor de gezellige kachel uitbuiken. De pubers vonden het tijd om de jacuzzi uit te proberen en bouwden hun eigen feestje. Hoewel er geen andere gasten waren, toch maar even gevraagd of het ook wat zachter kon... Eigenlijk hadden we de sauna ook nog even willen proberen, maar het was te gezellig binnen bij de warme kachel.

Een zondags ritme

Wakker worden is lastig in dit heerlijke huis. Het is hier heel stil en de bedden slapen zo fijn dat ons zondagse ontbijt automatisch een brunch werd. Gezellig met z'n allen om de enorme tafel smullen van verse broodjes uit de oven. Het weer was tijdens ons weekend iets minder gezellig, daarom besloten we zondag lekker in het huis te blijven. We hebben ons geen moment verveeld, met dank aan de stapels tijdschriften en gezellige spelletjes die klaarliggen om gebruikt te worden. 

Meer over Buitenhuis Albanera

Wij hebben oprecht enorm genoten van ons verblijf in dit fijne, superdeluxe huis. Je boekt al een weekendje weg bij AlbaNera met 18 personen vanaf € 1200,-- of met 36 personen vanaf € 1875,--. Ook voor zakelijke groepen is dit huis echt een aanrader. Doordat het huis in tweeën gesplitst kan worden is er een aparte ruimte om te vergaderen en een aparte ruimte voor lunch en/of diner. Daarnaast kan de recreatieruimte natuurlijk ook gebruikt worden als extra ruimte of voor een gezellige borrel ter afsluiting. Er zijn 16 kamers met eigen sanitair, waardoor iedereen over een eigen kamer kan beschikken. Voor zakelijke bijeenkomsten is dit unieke buitenhuis al te huur voor slechts € 100,-- per dagdeel.

Meer informatie over een weekendje weg bij Buitenhuis AlbaNera

Meer informatie over vergaderen bij Buitenhuis AlbaNera