Culinair genieten aan de Chef's Table bij Huisje James

Blog door BuitenBusiness - Gepubliceerd op 4 February 2020

Het blijft toch één van de leukste dingen van ons werk: de mooiste locaties bezoeken en een kijkje nemen in de keuken. Afgelopen week werd dit een heel letterlijk kijkje: we waren namelijk uitgenodigd om aan te schuiven aan de Chef’s Table, het nieuwe dinerconcept van Huisje James. Het was een unieke beleving, hieronder lees je onze ervaringen. 

Huisje James

Even een stukje achtergrond: Huisje James is een prachtig, rietgedekt huiskamerrestaurant gelegen achter Van der Valk Hotel – De Cantharel in Apeldoorn. In de naastgelegen kapschuur bevindt zich de Chef’s Table, waar je letterlijk plaatsneemt aan de tafel van de chef. Alle zitplaatsen zijn rondom de werkbank van de chefkok gesitueerd, zodat je live kunt bekijken hoe de lekkerste gerechten bereid en geserveerd worden. 

In de golfkar naar Huisje James

Achter het hotel loopt een mooi wandelpad, langs de immense moestuin, naar Huisje James. Maar wanneer het regent en je ook nog eens hoge hakken aan hebt, dan is het fijn wanneer de golfkar voor je klaar staat 😊. Als prinsesjes worden we vervoerd en voorbij de moestuin zien we al snel een gezellig vuurtje branden bij een authentieke schuur: de Chef’s Table! 

Warm onthaal door chef-kok Heine Ruitenbeek

Eenmaal binnen worden we aangenaam verrast. Wat een behaaglijke warmte en fijne sfeer! Niet voor niets is het restaurant in de nieuwe Michelin-gids opgenomen met twee roodgekleurde bestekjes, die staan voor “aangenaam”. De gehele ruimte wordt gevuld door een grote bar, waarachter chef-kok Heine Ruitenbeek zijn culinaire verrassingen bereidt. Eventuele dieetwensen of allergieën mogen we doorgeven en dan gaat de chef aan de slag. Terwijl hij een overheerlijke amuse voorbereid (zoete aardappel met geroosterde boerenkool) vertelt hij over de gerechten en de bijpassende wijnen welke geserveerd worden. Twee collega’s zijn geen wijnliefhebbers, zij worden verrast met een speciaal bier-arrangement. 

Genieten van een heerlijk 5-gangen diner

De Chef’s Table is geschikt voor 18 personen maar vanavond nemen we met 10 personen plaats aan de keukentafel. Terwijl wij ontspannen achterover leunen en gezellig kletsen bereidt chef-kok Heine een heerlijk 5-gangen verrassingsdiner voor ons. We genieten de hele avond van de heerlijkste gerechten. Het is leuk om te horen dat de zalmforel die ochtend enkele kilometers verderop gevangen is. Verser kan niet en dat proef je! De verhalen van de chef geven een extra dimensie aan het eten. We kletsen gezellig met de andere gasten en laten ons telkens weer verrassen door lekkere hapjes en bijpassende (heerlijke!) wijnen. Tot onze verrassing werd er bij de risotto champagne geschonken, leuk deze onverwachte combinaties.

Uniek en toegankelijk concept

Terwijl Heine bezig is met het bereiden van de gerechtjes vertelt hij ondertussen over Huisje James en de Chef's Table. Het concept is net nieuw en draait vanaf december 2019. Iedere zes weken wordt er een nieuw menu geserveerd. Hierbij wordt er altijd gewerkt met verse en lokale producten, zoveel mogelijk uit eigen moestuin. De Chef’s Table staat voor een culinaire en avondvullende beleving. Aan alles is gedacht: van de fijne sfeer tot een zacht muziekje op de achtergrond. Leuk zijn de originele details, zoals de besteklade onder het tafelblad waar je zelf je (gouden!) bestek kunt pakken. Vergeet tussen de gangen door niet om even naar het toilet te gaan. Hier krijg je namelijk het gevoel in een mini-huiskamertje te zijn beland, inclusief open haard en bloemetjesbehang. 

Van A tot Z een beleving

De avond wordt afgesloten in stijl, met voor iedereen een potje verse koffie. Uit het doosje op de tafel komen allerlei zoete lekkernijen tevoorschijn. Stiekem nemen we nog zo’n glaasje heerlijke dessertwijn als afsluiter. Wat een heerlijke avond! We hebben écht genoten! Niet alleen van de lekkere gerechten maar zeker ook van de sfeer en de beleving. 

Chef's Table: een perfecte locatie voor Private Dining

Lijkt het je leuk om ook een keer te eten aan de Chef’s Table? Huisje James en in het bijzonder de Chef’s Table lenen zich uitstekend voor een zakelijk bezoek: De Chef’s Table is op donderdag- t/m zondagvond vanaf 2 personen te reserveren en als private dining op alle dagen op aanvraag. Daarmee vormt het een perfect avondje uit voor o.a. kookclubs, vrienden, familie en voor bedrijfsuitjes. Ook is dit een superleuke locatie om na afloop van een dag vergaderen bij Van der Valk Hotel – De Cantharel af te sluiten met een borrel of een wijnproeverij. Wil je meer weten over de mogelijkheden van deze prachtige locatie op de Veluwe? Bekijk onze website of neem contact met ons op. 

Wij hebben enorm genoten van deze avond en kunnen de Chef’s Table bij iedereen van harte aanbevelen. Ons zien ze zeker nog eens terug!