Marije en Diana aan boord bij Zeilschip Bounty

Blog door Diana - Gepubliceerd op 28 September 2016

Zeilschip Bounty

Wij weten het zeker: ons werk is echt leuk! Op uitnodiging van Kontakt der Kontinenten mochten wij onlangs aan boord stappen van Zeilschip Bounty, een luxe zeilschip gelegen in de haven van Lelystad. Op één van de mooiste nazomeravonden van dit jaar maakten wij een prachtige zeiltocht over het IJsselmeer. Het werd een avond om nooit te vergeten, hieronder lees je onze ervaringen. 

Warm welkom

Voor de verandering zijn we dit keer echt op tijd bij Bataviahaven en in de verte zien we het schip al liggen. Het team van Kontakt der Kontinenten staat ons al op te wachten, we krijgen een warm welkom en maken direct kennis met de eigenaren van het schip: kapitein Alex en zijn moeder. Overigens heel leuk om te merken dat "onze"locaties elkaar ook op deze manier weten te vinden :), maar dit terzijde. Na een korte rondleiding gaan de trossen los en kiezen we het ruime sop. We verbazen ons over de ruimte binnen in het schip. Van de buitenkant lijkt het niet zo groot, maar de binnenruimtes zijn royaal. Wat wij heel fijn vinden: de toiletten hebben hier de gebruikelijke afmetingen.

Helpen met het heisen van de zeilen

Zeilschip Bounty is een prachtig tradtioneel dwarsgetuigd schip met 9 zeilen en 114 lijnen en is uniek op de Nederlandse binnenwateren. Je ervaart hier de sfeer van de historische VOC-tijd, maar dan wel met het comfort van nu. Op het bovendek liggen heerlijke loungekussens, waar wij al snel ons plekje vinden. Helaas mogen we hier niet lang van genieten, want kapitein Alex vraagt ons om te helpen met het heisen van de zeilen. Deze unieke ervaring willen we natuurlijk niet missen en na een korte instructie hijsen we zelf de zeilen en vaart het schip verder het IJsselmeer op. 

Tijd voor ontspanning

Ons werken wordt beloond: nadat de zeilen zijn gehesen en we een mooie koers varen, is het tijd voor ontspanning. We strijken wederom neer op ons favoriete plekje in één van de loungekussens op het bovendek. Een heerlijke plek waar we genieten van de wind in onze haren en het zonnetje op ons gezicht. We komen helemaal in een vakantie-sfeertje en merken dat we erg ontspannen zijn. Varen doet iets met je, je komt letterlijk los van de dagelijkse beslommeringen. 

Genieten van lekker eten, fijne muziek en mooie zonsondergang

Terwijl we gezellig kletsen met de anderen, wordt ondertussen door de kok op het benedendek een barbecue bereid, bestaande uit heerlijke vlees- en visgerechten. De superlekkere salades maakten het feest compleet. Genieten! Terwijl de zon langzaam ondergaat en de lucht een prachtig kleurenpalet vormt, wordt het toetje bij ons loungekussen geserveerd. We hoeven niet eens meer op te staan! Bob Marley zingt op de achtergrond Don't worry about a thing, 'Cause every little thing gonna be alright. Mogen we hier voor altijd blijven?!

Mini-vakantie

Rond 21.00 uur  is het tijd om weer aan te meren in Lelystad, het is inmiddels donker geworden. De tijd is voorbij gevlogen, we hebben ontzettend genoten. Het voelde voor ons als een soort mini-vakantie en de verzorging was uitstekend. We willen hierbij Kontakt der Kontinenten enorm bedanken voor deze uitnodiging, het was top! En we kunnen vanuit eigen ervaring Zeilschip Bounty van harte aanbevelen, dit unieke zeilschip biedt een prachtig decor voor diverse zakelijke evenementen en staat garant voor een unieke ervaring! 

Relatie event Kontakt der Kontinenten op Zeilschip Bounty