Op bezoek bij Buitenverblijf De Wijte

Blogserie: Op bezoek bij onze locaties

Voor ons werk komen wij op de mooiste plekjes in Nederland. Soms moeten we hier ver voor rijden, maar soms bevinden deze pareltjes zich ook in onze eigen, mooie Achterhoek. Zo ook Buitenverblijf de Wijte in Eefde. Wij mochten een bezoek brengen aan deze kleinschalige vergaderlocatie tussen Zutphen en Deventer. Hieronder lees je hoe ik het bezoek aan deze locatie heb ervaren.
Op bezoek bij Buitenverblijf De Wijte

Verse koffie en zelfgemaakte appeltaart

Via een lange oprijlaan met aan weerszijden uitgestrekte weilanden kom ik aan bij de prachtig verbouwde boerderij van de familie Aalderink. Het ietwat gestresste gevoel dat ik deze ochtend heb ("oeps, komen we wel op tijd?", "help, de TomTom valt uit en ik ben er nog niet", "niet vergeten om straks die ene meneer terug te bellen...") glijdt gelijk van me af. Hier heerst weldadige rust... Gastvrouw Aljanneke heet mij van harte welkom en neemt me mee naar binnen. Buiten is het koud voor de tijd van het jaar, maar dit wordt binnen ruimschoots gecompenseerd. De open haard brandt, de koffie staat te pruttelen en zelfgemaakte appeltaart staat klaar. Een warmere ontvangst kan ik mij niet wensen!

Heel veel ruimte, helemaal voor jullie zelf

Onder het genot van een kopje koffie vertelt gastvrouw Aljanneke mij over de geschiedenis van deze kleinschalige vergaderlocatie. De boerderij is eigendom van haar ouders en de voormalige “doorrijschuur” is omgetoverd tot een locatie voor vergaderingen, trainingen, workshops en coachsessies. Wat mij gelijk opvalt is de enorme hoeveelheid ruimte die hier (privé!) tot je beschikking staat. Er staat een lange houten tafel in het midden met daaromheen prettige vergaderstoelen. Daarnaast zijn er diverse hoekjes en zitjes waar je in kleine groepjes plaats kunt nemen. De ruimte is knus ingericht met warme kleuren, zachte stoelen en banken en gezellige kussentjes. Ook zijn originele elementen van de vroegere schuur terug te vinden, zoals de grote houten balken en de voederplekken voor de koeien. Wanneer het buiten koud is staat de houtkachel gezellig te branden en bij mooi weer geven de openslaande deuren direct toegang tot het terras.

Tot in de puntjes verzorgd

Een goede verzorging is erg belangrijk vindt Aljanneke, ze probeert haar gasten daarom zoveel mogelijk in de watten te leggen. Niet alleen met verse appeltaart (die overigens erg heerlijk is...) maar ook met een goede lunch of een lekker diner. Hiervoor wordt samengewerkt met de beste cateraars uit de omgeving. Ook is het mogelijk om zelf voor het eten te zorgen, hiervoor staat de keuken van De Wijte tot je beschikking. Wil je blijven overnachten? Boven de vergaderruimte bevinden zich twee mooie gastenkamers. Ideaal voor bijvoorbeeld de trainer van de groep. Extra slaapkamers kunnen geregeld worden; de Wijte werkt samen met diverse hotels en B&B's in de directe omgeving. 

Een flinke dosis natuur

De geweldige ligging is met recht een 'Unique Selling Point' van deze locatie. Je staat hier letterlijk met één stap midden in de natuur. Vanuit de vergaderruimte of op één van de vele bankjes op het erf kun je genieten van het mooie uitzicht. De kans is groot dat je een haas, ree of fazant spot. Ook hoef je over een vergaderbreak niet lang na te denken: wandel langs de akkers, door de bossen, langs de Eefse Beek of over de Gorsselse Heide voor een flinke dosis natuurlijke inspiratie. Wil je een extra dimensie geven aan je bijeenkomst? Het buitenterrein van Buitenverblijf de Wijte leent zich ook uitstekend voor één van de (teambuilding)activiteiten van BuitenBusiness. 

Vergaderen in de natuur op 1 uur rijden van Utrecht

Helaas kan ik niet de hele dag op deze locatie blijven (de plicht roept...) maar wat was het fijn om er even helemaal uit te zijn. Letterlijk en figuurlijk. Ik kan mij heel goed voorstellen dat het voor bedrijven uit de drukke (rand)stad heerlijk is om te vergaderen op een locatie als Buitenverblijf de Wijte. Je bevindt je hier namelijk écht midden in de natuur. Geen geluiden van de snelweg, wel van fluitende vogels. Geen andere gasten, alleen jullie eigen groep. Tel hierbij de goede verzorging en de gastvrijheid van Aljanneke bij op en je hebt een toplocatie gevonden voor je vergadering of training. En dat op maar een uurtje rijden van Utrecht! Meer weten over Buitenverblijf de Wijte? Neem contact met ons op.

Zullen we even bellen?

Hulp nodig bij het vinden van de perfecte vergaderlocatie of vergaderbreak? Vul hiernaast je telefoonnummer en naam in, dan bellen wij je terug!
Voornaam
Achternaam
Telefoonnummer
Door het invullen van dit formulier ga je akkoord met de verwerking van jouw gegevens volgens onze privacy statement.
Bedankt!
We hebben jouw terugbelverzoek ontvangen. We nemen zo spoedig mogelijk contact me je op!
Er ging iets fout bij het versturen van jouw terugbelverzoek. Probeer het opnieuw of bel ons op 0575 470 28.