BuitenBusiness op bezoek bij De Vijverkamer

Blog door Marije - Gepubliceerd op 24 February 2016

Eén van de leukste dingen van ons werk is dat we op de mooiste locaties in Nederland komen. In de rubriek “BuitenBusiness op bezoek bij...” delen wij onze ervaringen tijdens deze locatiebezoeken. Eerlijk, oprecht en met een vleugje humor. We nemen je mee naar bijzondere vergaderlocaties, onontdekte pareltjes en inspirerende plekken. Deze keer brachten wij een bezoek aan De Vijverkamer op Buitenplaats Elisabeth in Woudenberg (Utrecht). 

De Vijverkamer op Buitenplaats Elisabeth

Op een zonnige winterdag in februari brachten wij een bezoek aan de Vijverkamer, een unieke (vergader)locatie in Woudenberg. De Vijverkamer ligt op Buitenplaats Elisabeth, letterlijk midden in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. De weg ernaartoe is al een feestje op zich. Na de drukte van de snelweg brengt een provinciale weg je langs uitgestrekte heidevelden en ruige bosgebieden naar je eindbestemming: Doornseweg nr. 15. Let op: wanneer je navigatiesysteem aangeeft dat je er bent, dan ben je er ook écht. De Vijverkamer ligt namelijk verstopt op een prachtig landgoed, verscholen in de bossen en is niet zichtbaar vanaf de openbare weg. 

Weergaloos uitzicht

Bij aankomst worden we vriendelijk ontvangen door gastvrouw Jolanda, haar rechterhand Christa en hun 5 vrolijke honden (2 van Christa en 3 van Jolanda). Schrik niet van dit aantal, ze zijn namelijk heel aaibaar... We komen binnen in de Vijverkamer en wat ons als eerste opvalt is de warme sfeer: de haard brandt, er staan supercomfortabele fauteuils en er zijn rustige kleuren gebruikt. Het uitzicht is weergaloos: vanuit de Vijverkamer kijk je uit op de enorme tuin welke is ingesloten door de bomen van Landgoed den Treek. Een mooi paard staat rustig te genieten in de buitenbak, de honden kwispelen vrolijk rond en prachtige wolkenpartijen trekken voorbij. Wat een rust! 

Terug naar de basis

Dit is ook precies de reden waarom Jolanda deze adembenemde plek openstelt voor zakelijke gasten. Ze wil anderen dezelfde rust laten ervaren en de schoonheid van deze locatie delen. Buitenplaats Elisabeth is een plek om rust te vinden, weer met elkaar in contact te komen en terug te gaan naar de basis. In alle eenvoud, dus zonder mobiele telefoons, wifi of beamer*. Maar mét elkaar. 

Vitaal concept

Buitenplaats Elisabeth is geen ‘standaard’ vergaderlocatie, maar creëert een beleving.  Een beleving die wordt ondersteund door een vitaal concept, welke er op is gericht om gasten na een dag vergaderen juist energieker naar huis te laten gaan dan moe en uitgeblust. In de Vijverkamer hangen bijvoorbeeld lampen met natuurlijk daglicht, er wordt vitaal water geschonken en er wordt gewerkt met biologische producten. Ook worden gasten uitgenodigd om een wandeling door de tuin of in de bossen te maken, want door te wandelen en alles even los te laten ontstaan vaak de mooiste ideeën.

De hele buitenplaats voor jezelf

De Vijverkamer is bij uitstek geschikt voor directie- en managementteams die een dag écht samen willen zijn. Zodat er in alle rust nieuwe ideeën kunnen worden bedacht. Er is altijd maar één groep tegelijkertijd aanwezig op Buitenplaats Elisabeth. Er kan vrij gebruik worden gemaakt van de Vijverkamer, de grote tuin en het nog grotere landgoed daaromheen. Gastvrouw Jolanda zorgt dat vóór aankomst van de groep de open haard brandt en er wat lekkers is voor bij de koffie. ’s Middags creëert zij een heerlijke en gezonde lunch en aan het eind van de dag zorgt ze voor een hapje en een drankje. Tussendoor laat ze haar gasten in alle rust werken, maar blijft binnen handbereik voor eventuele vragen. 

Een unieke locatie

Tijdens ons bezoek aan de Vijverkamer op Buitenplaats Elisabeth waren wij aangenaam verrast. Van dit soort unieke locaties zijn er namelijk niet veel in Nederland. Alles lijkt hier te kloppen: de rust, de warme sfeer en de natuur die je zowel binnen als buiten ervaart. En de heerlijke stoelen zitten zó lekker dat we er met moeite uitkomen… 

Bijzonder vergaderen op Buitenplaats Elisabeth

Wil je ook bijzonder vergaderen op Buitenplaats Elisabeth? Je huurt de Vijverkamer vanaf € 300,00 per dagdeel. Een dagarrangement kost tussen € 29,00 en € 39,00 per persoon, je wordt dan de hele dag in de watten gelegd met lekkere en gezonde hapjes. Voor meerdaagse bijeenkomsten werkt Buitenplaats Elisabeth samen met diverse hotels in de directe omgeving. Neem voor meer informatie of een offerte rechtstreeks contact op met deze locatie.

* In de Vijverkamer kun je de wifi zelf aan- en uitzetten, maar wij adviseren straling-vrij te vergaderen en de creativiteit de vrije loop te laten. 

De Vijverkamer ligt op Buitenplaats Elisabeth in Woudenberg De Vijverkamer ligt op Buitenplaats Elisabeth in Woudenberg
De open haard brandt, er staan verse bloemen op tafel en de fauteuils zitten heerlijk... De open haard brandt, er staan verse bloemen op tafel en de fauteuils zitten heerlijk...
Je wordt hier vriendelijke welkom geheten door een prachtig paard en 5 vrolijke honden Je wordt hier vriendelijke welkom geheten door een prachtig paard en 5 vrolijke honden
De Vijverkamer ligt op Landgoed den Treek en op korte afstand van het Henschotermeer De Vijverkamer ligt op Landgoed den Treek en op korte afstand van het Henschotermeer