Duurzame locaties

Duurzame locaties

De meest inspirerende, duurzame locaties in Nederland (en net over de grens) vind je op deze website. Alle locaties zijn geschikt om duurzaam te vergaderen, trainen of teambuilden. Op deze pagina vind je meer informatie over duurzaamheid en vergaderen op duurzame locaties. Via onze uitgebreide zoekpagina vind je alle groene locaties in Nederland en net over de grens. Op deze pagina vind je onze selectie met de meest duurzame locaties.

De meest duurzame locatie

Er zijn steeds meer locaties die zich aansluiten bij de groene beweging en proberen hun invloed op het milieu te verkleinen. Veel vergaderlocaties zijn gecertificeerd met de Green Key Award. Dit houdt in dat ze effectieve maatregelen hebben genomen om water en energie te besparen en afvalproductie terug te dringen. Maar er zijn ook duurzame locaties die nog veel verder gaan, zoals bijvoorbeeld Landgoed Morgenstern. Dit was één van de eerste echt duurzame en groene locaties in Nederland en koploper op het gebied van duurzaamheid. Ondanks dat zij niet gecertificeerd zijn, is het toch één van de meest duurzame vergaderlocaties in Nederland.

Filteren
Filters
Lijst
Kaart
Filters
Lijst
Kaart

Duurzame teambuilding

Een ander voorbeeld van een locatie welke duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, is de Klipper Iselmar. Zij promoten met hun authentieke klipper, een duurzame teambuilding en een CO2 neutrale vergadering.  Deze zeilboot is green-key goud gecertificeerd en heeft o.a. een bijzonder zuinige emissie-arme motor ingebouwd. De resterende CO2-uitstoot wordt gecompenseerd bij "trees for travel". De eigenaren hebben een voorliefde voor fairtrade en uiteraard wordt hier gewerkt met verse, biologische streekproducten. Duurzaamheid uit het hart...

Duurzaamheid op locaties

Bij het selecteren van een werkelijk duurzame locatie hebben wij o.a. de volgende milieu- en sociale aspecten mee laten wegen:
* Het energieverbruik
* Het waterverbruik
* Het gescheiden inzamelen en aanbieden van afval
* Chemicaliënverbruik
* Duurzaam gebruik van linnengoed, handdoeken, water, zeep etc.
* Bereikbaarheid met openbaar vervoer of aanbieden van groepsvervoer
* Gebruik van biologische drank en voedselproducten
* Fair trade, eerlijke handel is onderdeel van een duurzame bedrijfsvoering

Waarom kiezen voor een duurzame locatie?

Duurzame locaties zijn locaties met een sterke focus op de gevolgen van menselijk handelen voor natuur en milieu. Deze onderwerpen gaan ons allemaal aan. Maar kiezen voor een duurzame locatie heeft op allerlei gebieden voordelen. Bijvoorbeeld voor de portemonnee, want wie zuinig is met energie en water en werkt met natuurlijke bronnen, bespaart geld. Hergebruikte materialen hoeven niet opnieuw aangeschaft te worden en voor deelnemers die zich op tijd afmelden hoeft niets ingekocht te worden. Er wordt geen geld uitgegeven aan het kunstmatig verwarmen van zalen of luchtverversing via airconditioning. Bovendien is het verblijven in een natuurlijk klimaat beter voor de prestaties en de gezondheid. Een duurzame locatie zal welwillend meewerken aan het gezamelijk vervoer van en naar het station. En uiteraard zijn de activiteiten die worden aangeboden ook "groen", wat weer goed is voor het imago van ieder bedrijf.

Advies over duurzame locaties

De afgelopen jaren hebben wij een groot aantal duurzame locaties in Nederland bezocht. Wil je een objectief en onafhankelijk advies omtrent de meest duurzame locatie voor jullie bijeenkomst, neem dan contact met ons op. Wil je snel weten welke locaties actief zijn op het gebied van duurzaamheid of welke locaties nog beschikbaar zijn, plaats je vraag dan gratis op ons prikbord. Wij wensen je alvast een inspirerende bijeenkomst toe op één van onze duurzame locaties!

Zullen we even bellen?

Hulp nodig bij het vinden van de perfecte vergaderlocatie of vergaderbreak? Vul hiernaast je telefoonnummer en naam in, dan bellen wij je terug!
Voornaam
Achternaam
Telefoonnummer
Door het invullen van dit formulier ga je akkoord met de verwerking van jouw gegevens volgens onze privacy statement.
Bedankt!
We hebben jouw terugbelverzoek ontvangen. We nemen zo spoedig mogelijk contact me je op!
Er ging iets fout bij het versturen van jouw terugbelverzoek. Probeer het opnieuw of bel ons op 0575 470 28.