Inspiratie Locatie

Inspiratie Locatie

Dagje de hei op, teambuilden, brainstormen… Het zijn van die termen die binnen ieder bedrijf wel een keer voorbij komen. De secretaresse wordt gevraagd een leuke locatie te boeken, het liefst datzelfde hotel waar jullie vorig jaar ook zijn geweest. Het hele team sluit zich gedurende een of meerdere dagen op in het betreffende hotel en ’s avonds wordt gezellig nageborreld aan de bar. Soms wordt er nog een trainer ingehuurd of een rondje op de step geregeld, en alle neuzen staan weer dezelfde kant op. Tenminste, dat is de verwachting die men vooraf heeft.

Dat kan beter

Zoals veel trainers zullen bevestigen, is de locatie van doorslaggevend belang voor het al dan niet slagen van de bekende heisessie. Een hotel kan een prima keuze zijn, maar denk ook eens out of the box. Voor een brainstorm bijvoorbeeld, kan een creatieve locatie een echte meerwaarde geven. Denk bijvoorbeeld aan een boomhut, een tipitent of een molshoop. Bij een teambuilding is het prettig wanneer er geen andere gasten aanwezig zijn, een boerderij of villa is hiervoor uitermate geschikt. Ook een yurt (ronde, mongoolse tent) kan een teamdag een extra dimensie geven. Dit soort locaties worden ook wel inspiratie-locaties genoemd…

Filteren
Filters
Lijst
Kaart
Filters
Lijst
Kaart

Inspiratie-Locatie?

Ja, inspiratie-locatie. Dat is de term die ik 6 jaar geleden bedacht voor locaties die werkelijk aan alle voorwaarden voldoen om een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan jullie heisessie. Locaties die ervoor zorgen dat je je thuis voelt. Waar je appeltaart en verse koffie ruikt bij aankomst. Waar de open haard brandt. Waar in de zomer de tafel naar buiten wordt gesleept. Naar dat fijne plekje onder de appelboom. Locaties waar je samen bent, zonder anderen. Locaties waar het ’s nachts nog echt stil is. Waar je rust vindt. En ruimte. Voor nieuwe ideeën. En nieuwe inspiratie.  Juist, Inspiratie-Locaties.

Een inspiratie-locatie ligt in de natuur

De term “inspiratie-locatie” is in. Er worden zelfs websites naar vernoemd. Maar wanneer weet je nou of een locatie een echte inspiratie-locatie is? Dat bepaalt iedereen natuurlijk voor zich. Maar bij het bedenken van de term "inspiratie-locatie" hadden wij een duidelijk beeld voor ogen waar een echte inspiratielocatie aan moet voldoen. In ieder geval huiselijk, sfeervol, kleinschalig, authentiek, gastvrij en... groen! Bij een inspiratie-locatie speelt de natuur een hoofdrol. Want natuur geeft rust. Natuur laat je beleven. Natuur inspireert.

Maar soms wil je liever naar een 'gewoon' hotel…

Ook dan is het belangrijk om een weloverwogen keuze te maken. Ook hotels kunnen echte Inspiratie-Locaties zijn. Dat zit vaak in kleine dingen. Een mooie ligging, hippe inrichting en sfeervolle kamers zijn niet voldoende. Meedenken met de klant, flexibiliteit, authenticiteit en oprecht gastheerschap zijn veel belangrijker. Daar selecteren wij onze Inspiratie-Locaties op. En dat is ook de reden waarom we soms weer afscheid nemen van een hotel, hoe leuk het er ook uitziet aan de buitenkant.

Missie geslaagd

Vergaderen & trainen met een grasspriet tussen je tenen. Op een locatie die de titel “Inspiratie-Locatie” verdiend. Daarmee creëer je een vruchtbare voedingsbodem voor jullie teambuilding of training. Zodat het dagje op de hei niet vergeten wordt in de dagelijkse hectiek op kantoor. Zodat jullie regelmatig zullen zeggen: weet je nog, toen daar in het bos? Pas dan is de heisessie echt zinvol geweest. En zul je nooit meer vragen aan je secretaresse om “even” iets te boeken. En is onze missie geslaagd.

Wij wensen jullie alvast een geslaagde heisessie dit jaar!

P.S. Bekijk hier onze collectie echte Inspiratie-Locaties die we in de loop der jaren verzameld hebben...

Zullen we even bellen?

Hulp nodig bij het vinden van de perfecte vergaderlocatie of vergaderbreak? Vul hiernaast je telefoonnummer en naam in, dan bellen wij je terug!
Voornaam
Achternaam
Telefoonnummer
Door het invullen van dit formulier ga je akkoord met de verwerking van jouw gegevens volgens onze privacy statement.
Bedankt!
We hebben jouw terugbelverzoek ontvangen. We nemen zo spoedig mogelijk contact me je op!
Er ging iets fout bij het versturen van jouw terugbelverzoek. Probeer het opnieuw of bel ons op 0575 470 28.