Seminar

Wikipedia: een seminar is een omvangrijke bijeenkomst rond een bepaald onderwerp, waarin deskundigen, meestal via workshops en lezingen, kennis met elkaar delen. Een seminar met een wetenschappelijk karakter wordt ook wel symposium of conferentie genoemd.

Seminar organiseren

Moet je een seminar organiseren en kan je hierbij wel wat hulp gebruiken? We helpen je graag en gratis, neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Op deze website vind je alvast mooie, bijzondere en unieke locaties voor jullie seminar. Wil je snel weten welke locaties nog beschikbaar zijn? Plaats je vraag dan gratis op ons prikbord. Je ontvangt per ommegaande reacties van mooie conferentie-locaties.

Workshop

Een seminar wordt vaak aangevuld met een workshop. Belangrijk is dat het onderwerp van de workshop naadloos aansluit en een bijdrage levert aan het onderwerp van het seminar. Op deze website vindt je alvast tal van inspirerende workshops welke ingezet kunnen worden tijdens een seminar.  

Online seminar

Wat is een online seminar? Een online seminar is een online presentatie over een actueel onderwerp. Deelnemers kunnen het online seminar eenvoudig volgen via hun eigen laptop of tablet, gewoon vanuit huis of kantoor. 

Webinar

Een webinar (of online seminar) is een live online uitzending die vanaf elke locatie door duizenden deelnemers tegelijkertijd kan worden gevolgd. Bij een webinar worden veel tijd en kosten bespaart. Deelnemers kunnen actief betrokken worden door middel van live-chat gesprekken. Op universiteiten wordt steeds meer gebruik gemaakt van webinars. Deze webinars bevatten vele interactieve elementen, zoals polls en de eerder genoemde chat, waardoor studenten live en actief betrokken worden bij het onderwerp. Het webinar ontvangt hoge beoordelingen van zowel de organisatoren als van de deelnemers.

Locaties en workshops voor seminars

Via deze website kan je inspiratie opdoen voor locaties en workshops voor seminars. Heb je hulp nodig bij de organisatie of wil je een objectief en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag en gratis met het organiseren van een geslaagd seminar.