Nachtfort op Fort Honswijk

Een inspirerend monumentaal fort, centraal gelegen, waar natuur, cultuur en gastvrijheid elkaar ontmoeten.

Schalkwijk
Utrecht
100
 personen
0
 kamers
0
bedden
0.0
 uit 
0
 reviews

Fort Honswijk is de monumentale parel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie (Unesco werelderfgoed) aan de Lek en ontwaakt! Sinds medio '23 heet beheerder Nachtfort je welkom en zijn de fortruimtes of het gehele terrein van de Stelling van Honswijk beschikbaar voor inspirerende vergaderingen en evenementen. Ontsnap aan de vergaderzaal en omarm de pracht van het fort en de natuur eromheen. Tussen vergadersessies door biedt een wandeling over het fortterrein de perfecte adempauze. Geniet van de kleurrijke omgeving, het rustgevende geluid van de natuur en de historische pracht van het fort. Laad jezelf op met natuurlijke inspiratie en keer verfrist terug naar de vergadertafel! Duurzaamheid en werken met lokale ondernemers en producten van Het eiland van Schalkwijk staan hoog in Het Nachtfort-vaandel. Zo onttrekt de vloerverwarming in het fort zijn warmte uit de fortgracht. En zorgen 170 zonnepanelen voor de stroom.

Behaaglijk warm en sfeervol

Buiten is het uitzicht op de uiterwaarden en rivier de Lek blik verruimend. Vanaf de parkeerplaats volg je het pad over de wal onder imposante reuzen van beuken en platanen van meer dan honderd jaar. Ganzen vliegen in een 'V' over en aan de overkant zie je Culemborg en Everdingen liggen. Overal op het terrein heb je zicht op de hoogste en oudste monumentale verdedigingstoren van Nl. Een imposant decor dat schreeuwt om verder ontdekt te worden. Binnen in de karakteristieke Contrescarpe (rondom de toren) zijn de oude soldaten verblijfsruimtes rauw en stoer en behoudend gerestaureerd. Wel voorzien van behaaglijke vloerverwarming en WiFi. In een bijgebouw bevinden zich De Huiskamer en Maangarage, beiden vintage ingericht voor een huiselijke en warme sfeer. Het thema hemellichamen en de elementen is subtiel herkenbaar. Wij huisvesten o.a. een lichtkunstenares en meubelmakers en ontwerpers. Deze creatievelingen laten hun sporen op verrassende plekken in en rond het fort achter.

Vergaderen in de monumentale Contrescarpe, in de Huiskamer of in de Brandweergarage?

Het gehele fortterrein Stelling van Honswijk is beschikbaar, als ook de individuele ruimtes. Ieder met een uniek karakter. Alle ruimtes zijn met elkaar te combineren en met een kruitkamer in de geheimzinnige poterne als breakout-room. Combineer gebruik van een of meerdere ruimtes met onze arrangementen voor food en drinks en teamactiviteiten. Maangarage Een opgeknapte oude brandweergarage voor max. 80 personen. Ervaar de magische sfeer met een knipoog naar de hemellichamen en elementen. Een eigen bar voorziet je tijdens breaks of afsluitende borrel van koel Hommeles speciaalbier, heerlijke wijnen en lokaal fris van Het eiland van Schalkwijk. Contrescarpe In de karakteristieke verdedigingsschil rond de toren zijn oude soldaten verblijfsruimtes te huur om te vergaderen met max. 15 personen. Hier beleef je het ultieme fortgevoel! Ook een private lunch of diner is hier zeer sfeervol. De Huiskamer In bijgebouw 'O' is de knusse Huiskamer. Ingericht met vintage meubelen heerst hier een gemoedelijke en warme sfeer. Ook hier is de nacht en elementen van de natuur de basis van de styling. De Kruitkamer Combineer verblijf in een of meerdere ruimtes met deze inspirerende breakoutroom in de poterne van het fort. Op verzoek leggen we zitzakken neer voor een creatieve- of brainstormsessie. Of verzin zelf een uitdagende activiteit!

Eten & Drinken

Nachtfort beweegt als gastvrije host volledig mee met je wensen. We houden erg van outdoor cooking en gaan als het weer het enigszins toelaat naar buiten waar je omringd door natuur van al het lekkers kunt genieten. Shared dining, walking diner, boerenlunch of in Ottolenghi style: alles is mogelijk! En er is zelfs ruimte genoeg voor je favoriete foodtruck. Nachtfort werkt bij voorkeur met, zoveel mogelijk biologische, leveranciers van Het Eiland van Schalkwijk. Echt lokaal dus! Niet alleen groente, fruit, vlees en kaas, maar ook vers sap en perencider. Brouwerij Hommeles heeft zijn opslag en een proeflokaal in het poortgebouw. Zo dicht bij de bron, is een afsluitende borrel in het proeflokaal of in de bar van Maangarage bijna een must! Of kies voor een speciaalbier proeverij met heerlijke borrelplanken.

Vergaderbreaks en teambuilding activiteiten

Wij houden van buitenspelen!! Er zijn hier unieke breaks in het forten op het buitenterrein mogelijk. Denk aan vuur workshop, grachtbrug en kattenpult-XL maken, verhalen vertellen, samen (outdoor) koken, fortescape. Er is geen vast aanbod. We bewegen met de seizoenen en de wensen van onze gasten mee. De activiteiten zijn creatief en het liefst in de buitenlucht. Wandelen over het fortterrein kan altijd!

Centraal gelegen in Utrecht

Fort Honswijk ligt ver weg van alle drukte, verscholen in het groen, in het centrum van het land. Net onder Utrecht, tien autominuten van de A27 en A2. Rijd je eenmaal op de Lekdijk voel je alle drukte van je afglijden en geniet je van het mooie uitzicht op de uiterwaarden, het polderlandschap en de rivier de Lek. Er is een eigen gratis parkeerplaats. Goed bereikbaar met het openbaar vervoer: de reistijd met het OV vanaf Utrecht CS is 30 minuten. Vanaf NS Houten Castellum rijdt de U-flex op verzoek direct naar Fort Honswijk. Reserveer wel de U-flex voordat je reist via de Qmove-app of via telefoonnummer 0900 - 01 04. Uniek: Fort Honswijk heeft haar eigen aanlegsteiger en is bereikbaar vanaf rivier De Lek!!

De mensen achter Nachtfort

Igor, Marthijn en Philip zijn de drie bevlogen ondernemers achter Nachtfort, die individueel en soms samen al hun sporen hebben verdiend: Sweets/Amsterdam, Novanta/Toscane Italie, Buitenplaats Beekhuizen. Samen met Melissa, Marie-Christine en Thom en onze partners laten we als Nachtfort Fort Honswijk ontwaken. Met enthousiaste passie maken we het mogelijk om hier te werken en te vergaderen en om op een ingetogen manier het monumentale erfgoed te beleven. Nachtfort slaat een brug tussen het fort, lokaal lekkers van het eiland van Schalkwijk, duurzaamheid en uitdagende activiteiten. Een fundament voor een beleving die je lang bijblijft. We kunnen niet wachten je te ontvangen!

Rondleiding over Nachtfort op Honswijk

Verrijk je verblijf op het fort met een rondleiding door een van de bevlogen gidsen van Stichting Honswijk Everdingen. De historische verhalen en geheime plekken zullen de ultieme fortbelevenis compleet maken. Graag van tevoren reserveren.

Foto's

No items found.

Vergaderruimtes

Vergaderarrangementen

Heading

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Faciliteiten

Veelgestelde vragen

Dit is een vraag
Dit is een antwoord op een vraag
Staat jouw vraag er niet tussen? Stel 'm dan hier

Ligging

10.0

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Geplaatst op 1 januari 2024 door Anoniem