Fort aan de Klop

Fort aan de Klop

Utrecht
Utrecht
100
 personen
7
 kamers
9.0
 uit 
8
 reviews

Vergaderen, trainen en overnachten op een historische locatie

Verschillende zalen én veel ruimte buiten. Hier heb je alles wat je nodig hebt voor je vergadering of training. Zelfs voor je zakelijke evenement of festival kun je hier terecht. Het fort is ook geschikt voor meerdaagse bijeenkomsten, in totaal kun je er met 32 personen overnachten.

Teambuilding en andere activiteiten

Vanuit de loodsen loop je zo het fortterrein van 2 hectare op. Mocht je wat tijd over hebben tijdens jullie bijeenkomst, aarzel dan zeker niet om het historische terrein te verkennen. Waan je in vroegere tijden en breng een bezoekje aan het oude Wachthuis (nu de brasserie), rust uit aan een picknicktafel of maak een mooie wandeling rond het eiland en langs de Vecht. De Officierslunch is een aanrader: daarna hebben je gasten weer frisse energie voor het middagprogramma. Meer suggesties voor activiteiten zijn te bekijken onder het tabblad Vergaderbreaks bovenaan deze pagina of op onze activiteitenpagina. Je kan ook een historische rondleiding boeken door het fort en zijn bijgebouwen. Een potje jeu de boulen kan altijd. Met het oog op dierenwelzijn en het verbod van de gemeente Utrecht zijn roofvogelshows niet mogelijk op deze locatie.

Ligging van het Fort

Het Fort is gelegen in de stad Utrecht en is zowel met de fiets, auto als met het openbaar vervoer goed te bereiken. Let op: bij het fort zelf zijn geen parkeerplaatsen. In de directe omgeving van het fort is voldoende gratis parkeergelegenheid, vanaf daar is het een klein (maar mooi) stukje wandelen.

Fort aan de Klop

In de stad maar toch buiten. Eigentijds comfort op een historische locatie. Het mooiste eiland op het vasteland. Vergaderzalen in aparte gebouwen met veel buitenruimte. Kom je met veel of juist weinig mensen, bij Fort aan de Klop ontmoet je altijd goed.

Fort in Utrecht: een stukje geschiedenis

Het eerste verdedigingswerk in de omgeving is in 1629 aangelegd op een kruispunt van (water)wegen en handelsroutes. In de buurt was ‘de Clophaemer’, een herberg aan de rivier de Vecht. Uiteindelijk zijn het buurtschap, het fort en de Klopvaart naar deze herberg vernoemd. Ons fort kreeg rond 1850 zijn huidige vorm. Toen is ook het bomvrije Wachthuis gebouwd op het eiland. In eerste instantie diende het fort, onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, om het inundatiekanaal de Klopvaart en de sluis te beschermen. Maar toen het Werk bij Maarsseveen in 1881 werd gebouwd, verloor het fort deze functie. Het diende al gauw als opslag- en bevoorradingspost. Tijdens de mobilisaties in de Eerste Wereldoorlog en de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog waren er Nederlandse troepen op het fort gelegerd. Maar tijdens de laatste wereldoorlog, van 1940 tot 1945, heeft het Duitse leger het fort gebruikt. Hierna zijn er nog kort krijgsgevangenen ondergebracht. Uiteindelijk gebruikte Defensie het fort tot in de jaren zestig als opslag voor munitie en voertuigen. In 1980 is het fort verhuurd aan meneer Hoekendijk. Hij runde hier ruim 25 jaar een hondenopleidingscentrum met de naam K-9. Dat was een internationaal bekend en gerenommeerd trainingscentrum. Op onze loods A hangt nog een bord uit die tijd. In 1997 kocht gemeente Utrecht vier forten, waaronder Fort aan de Klop. Het was de bedoeling om het een toeristische en recreatieve bestemming te geven. En tien jaar na aankoop is het dan eindelijk zover: in juli 2007 opent Fort aan de Klop zoals wij het nu kennen.

Vergaderen in een fort

In zijn huidige functie is het fort zeer geschikt voor zowel kleinschalige als grote, zakelijke bijeenkomsten. In de oude, houten artillerlieloodsen zijn de vergaderzalen gevestigd. Tijdens de renovatie in 2007 is de buitenkant van de loodsen teruggebracht in originele staat, terwijl er binnen lichte, comfortabele ruimtes zijn gemaakt. De kleinste ruimte is geschikt voor maximaal 8 personen, de grootste voor 100. Je kunt er van mei tot en met september ook terecht voor je zakelijke evenement of festival met 150 gasten of meer. De zalen zijn van alle gemakken voorzien met Wifi, tv-scherm, flipover en een handige vergaderkist.

Foto's

No items found.

Vergaderruimtes

Vergaderarrangementen

Heading

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Faciliteiten

Veelgestelde vragen

Dit is een vraag
Dit is een antwoord op een vraag
Staat jouw vraag er niet tussen? Stel 'm dan hier

Ligging

10.0

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Geplaatst op 1 januari 2024 door Anoniem