Heerlijkheid Loenen

Vergaderen op een meer dan 1000 jaar oud landgoed

Slijk-Ewijk
Gelderland
70
 personen
4
 kamers
8
bedden
0.0
 uit 
0
 reviews

Bij ontspannen, effectief en efficiënt vergaderen hoort de juiste vergaderlocatie. Die perfecte locatie voor uw zakelijke bijeenkomst vindt u bij deze Heerlijkheid in de Betuwe. Voor diverse soorten zakelijke bijeenkomsten, vergaderingen en trainingen is De Bouwschuur beschikbaar. Of u nu op zoek bent naar een kleinschalige, inspirerende of bijzondere bijeenkomst, een trainingsruimte of een vergaderzaal voor een grote groep. De Bouwschuur is uitstekend uitgerust met een Smartscreen en een flipover. Overige middelen zijn op aanvraag.

Sfeervol vergaderen in de Bouwschuur

De Bouwschuur heeft een landelijke en levendige uitstraling en leent zich perfect voor verschillende soorten bijeenkomsten. U huurt De Bouwschuur exclusief voor uw gezelschap. Deze monumentale locatie is van alle moderne gemakken voorzien. In de zomer is het mogelijk om (deel) sessies van uw bijeenkomst (bij goed weer) buiten te organiseren op het landgoed Loenen omgeven door de tuin met gazon, bloementuin, weiland en bebossing welke een prachtig decor biedt voor ieder bijeenkomst.

Overnachten, trouwen en condoleance

De Bouwschuur is onderdeel van het 1400 jaar oude landgoed met 4 Bed & Breakfast kamers (Q2 2024: + 3) en mogelijkheden voor trouwen en condoleance of uitvaart.

Overnachten

De Heerlijkheid beschikt over vier unieke Bed & Breakfast kamers om te overnachten (+ 3 vanaf Q2 2024). Na de vergadering of na de huwelijksviering of voor een heerlijk nachtje weg. Deze prachtige en ruime kamers met een landgoed uitstraling zijn van alle gemakken voorzien. De kamers kijken uit op de prachtige bloementuin en het landgoed. Een unieke ervaring om te slapen op een landgoed. Een overnachting bij De Heerlijkheid is altijd inclusief ontbijt en drankjes Hollands aperitief.

Eten & Drinken

Op zoek naar een locatie in de omgeving van Nijmegen waar u in alle rust met een gezelschap kunt lunchen of dineren? Dan biedt onze Bouwschuur de mooie setting in een rustige omgeving die u zoekt om met elkaar culinair te genieten. Wij bieden diverse cateraars die werken met dagverse ingrediënten voor elk ambachtelijk bereid gerecht voor fijnproevers. In de zomer (bij goed weer) zijn diverse mogelijkheden in de mooie tuin met gazons, bloementuinen, boomgaarden en het weiland. Parkeren is op het landgoed tot 15 auto's mogelijk. Overige auto's kunnen aan de Grote Alleen geparkeerd worden.

Vergaderbreaks en teambuilding activiteiten

Een vergaderbreak kan enorm helpen om van een vergadering, heisessie of themabijeenkomst een succes te maken. Een break verfrist, brengt de mensen dichter bij elkaar en bevordert concentratie. De Heerlijkheid Loenen is gelegen in een natuurgebied met ruimte voor vergaderbreaks als start van de dag, in een van de pauzes of juist aan het einde van de dag.

Ligging & bereikbaarheid

Het landgoed is gelegen in een bos op een steenworp afstand van de rivier de Waal en prachtige uiterwaarden. Wij adviseren u onderstaande route. Voer in uw navigatiesysteem: - Herveld-Zuid; Merkenhorststraat en volg deze tot het einde - Rechtdoor over de kruising onder het viaduct door - Negeer de borden met de vermelding 'Laatste kans' en vervolg deze weg - Rij de dijk op aan het einde van de weg (houdt links aan) - Na ongeveer 1 kilometer links een bosweg in (direct na het dijkhuis). U rijdt recht af op de toegangspoort.

Over ons

Vrienden voor het leven en allemaal de vijftig al even gepasseerd. Tijd om je af te vragen hoe de oude dag eruit gaat zien. Die willen ze in geen geval alleen achter de geraniums slijten. Dus kochten Inge (57) Bob (60), Carl (65) en Anita (58) met z’n vieren deze Heerlijkheid in de Betuwe. Inge: “We kennen elkaar ruim dertig jaar en onze kinderen groeiden samen op. Die zijn nu allemaal ver in de twintig en allang de deur uit. Ik heb vorig jaar mijn zorgbedrijf verkocht maar Bob, Carl en Anita werken nog en willen dat ook nog wel een tijdje blijven doen, wellicht op een lager pitje. Kortom, een nieuwe levensfase brak aan en wij vroegen ons af ‘hoe gaat die eruitzien?’ Na een hardwerkend leven als ondernemers hebben we geen van vieren zin om achter de geraniums te gaan zitten. Mijn familie komt uit Twente en daar hebben ze het gezegde ‘een zittend gat heeft altijd wat’. Wij waren toe aan een nieuw avontuur. Samen oud worden, zorgen voor elkaar en vooral actief bezig blijven.”

De geschiedenis van het landgoed

‘Een Heerlijkheid is het grondgebied waarbinnen de heer het recht had om in eigen naam het publiekrechtelijk gezag over alle inwoners uit te oefenen’. In de middeleeuwen werd de term Heerlijkheid omschreven als een gebied van een heer. Een gebied waarover heerlijke rechten worden uitgeoefend. De heer was vaak een bezitter van een landgoed. De oorsprong van het landgoed is meer dan duizend jaar oud. Het landgoed wordt het eerst genoemd in 875. Het dorp Loenen was een heerlijkheid die vaak dezelfde heer had als het naburige Wolferen. Beide heerlijkheden waren in leen uitgegeven door de graaf van Kleef. Vanaf ongeveer 1400 hoorden ze bij het hertogdom Gelre. Het kasteel Loenen maakte deel uit van de Heerlijkheden Loenen en Wolferen. Twee heerlijkheden die in de middeleeuwen werden samengevoegd onder het bewind van de toenmalige eigenaren, de Graven van Kleef. Latere eigenaren en heren van Loenen waren leden van de families Van Bylandt, Van Gendt en Von Quadt van Wickeradt. In 1834 werd het kasteel gekocht door de jonkheer J.C.W. Fabricius van Leijenbrug die het liet slopen en ter plaatse een jachthuis liet bouwen. Zijn familie liet het na aan de familie Van Boetzelaer. Zij hielden het eeuwenlang in bezit en was het een Hoge Heerlijkheid. Deze familie hield het huis in haar bezit tot het begin van deze eeuw. In 2003 werd het huis Loenen verkocht aan Staatsbosbeheer.

Foto's

No items found.

Vergaderruimtes

Vergaderarrangementen

Heading

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Faciliteiten

Veelgestelde vragen

Dit is een vraag
Dit is een antwoord op een vraag
Staat jouw vraag er niet tussen? Stel 'm dan hier

Ligging

10.0

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Geplaatst op 1 januari 2024 door Anoniem