Evenementenverzekering en aansprakelijkheid

Blogserie: Inspirerende vergaderbreaks

Een evenement organiseren zonder een degelijke aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, is haast ondenkbaar. Toch gebeurt het vaker dan je denkt. Bij de meeste organisatoren is de verzekering van het evenement niet inbegrepen en is de aansprakelijkheid niet goed geregeld. Zoniet bij BuitenBusiness, julllie evenement wordt door ons tot in de puntjes geregeld. Daar hoort ook de benodigde vergunning en evenementverzekering bij. Sommige gemeenten stellen een goede aansprakelijkheidsverzekering verplicht, alvorens een vergunning wordt afgegeven. Dit laat de noodzaak zien van een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. Wij hanteren het principe "better safe than sorry" en zorgen ervoor dat de verzekering en aansprakelijkheid van jullie evenement perfect geregeld is. En dit doen we gratis, deze verzekering is automatisch bij de prijs van jullie evenement inbegrepen.
Evenementenverzekering en aansprakelijkheid

Evenementenverzekering

Iedere organisator heeft een zorgplicht: de meeste evenementen kunnen veiligheids-en/of gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Om het risico op ongelukken zo klein mogelijk te houden worden aan onze evenementen hoge veiligheidseisen gesteld en doen wij er alles aan om veiligheidsrisico's zoveel mogelijk te beperken en te voorkomen. Desondanks kan er altijd wat gebeuren en dan is het fijn om te weten dat de aansprakelijkheid goed verzekerd is. Maar wanneer is een organisator aansprakelijk? Er kunnen zich tal van situaties voordoen waarbij de organiserende partij aansprakelijk gesteld kan worden. Bijvoorbeeld wanneer iemand tijdens het evenement uitglijdt over een promotiebord. Zo betaalde Ziggo Dome in 2015 nog een schade vergoeding voor een valpartij tijdens een evenement. Of de aansprakelijkheidsclaim ook daadwerkelijk terecht is dat moet vaak nog blijken, maar met een goede aansprakelijkheidsverzekering hoef je je hier geen zorgen om te maken.

Is de verzekering van je evenement goed geregeld?

Voordat je als bedrijf zakendoet met een evenementen-organisator, is het van belang te informeren hoe e.e.a. geregeld is en of jullie evenement verzekerd is. Zijn de vergunningen in orde en beschikt de organisator over een goede aansprakelijkheidsverzekering? Vrijwel alle bedrijven hebben een aansprakelijkheidsverzekering; maar lang niet alle verzekeringen geven de juiste dekking tijdens jullie evenement. Bij veel organisatoren wordt de aansprakelijkheid verlegd naar de deelnemers en wordt de deelnemers van tevoren gevraagd om hiervoor te tekenen. Ook de instructie en begeleiding is niet altijd professioneel geregeld. Wordt er voorafgaand degelijke instructie gegeven, waarbij gewezen wordt op mogelijke risico's en gevaren? Wordt er gewerkt met professionele begeleiding? Is er voldoende toezicht en is er iemand aanwezig die in het bezit is van een BHV of EHBO-diploma? Zijn de geldende (lokale) vergunningen in orde? Organisatoren welke goed verzekerd zijn, zullen deze punten in orde hebben om aan de zogenaamde "kelderluik criteria" te kunnen voldoen.

Better safe than sorry

Wanneer ondanks alle voorzorgsmaatregelen tijdens het evenement een deelnemer of toeschouwer letsel of schade oploopt, dan kan het zijn dat de organisator van het evenement hiervoor aansprakelijk is. Of de organisator gehouden kan worden vanwege de aansprakelijk een schadevergoeding uit te keren, hangt af van de vraag of hij zijn zorgplicht heeft geschonden. Dit wordt beoordeeld aan de hand van de zogenaamde ‘kelderluik criteria’. Indien vast komt te staan dat de organisator zijn zorgplicht heeft geschonden, dan kan hij aansprakelijk gesteld worden voor de schade die uit het ongeval voortvloeit. Om eventuele discussies bij voorbaat uit te sluiten, hebben wij een meer dan goede aansprakelijkheidsverzekering afgesloten.

Aansprakelijkheidsverzekering evenement bij BuitenBusiness inbegrepen in de prijs

De verzekeringsmarkt voor evenementen is erg beperkt. Slechts een handjevol aanbieders is nog bereid toereikende dekking te bieden en sommige verzekeraars hanteren forse eigen risico's. Omdat we er zeker van willen zijn dat eventuele risico's goed verzekerd zijn, is onze aansprakelijkheidsverzekering maatwerk. De verschillende activiteiten die we aanbieden zijn hierbij afzonderlijk gedekt. We vragen hiervoor geen extra vergoeding, deze meer dan goede verzekering is gewoon bij de prijs van jullie evenement inbegrepen.

Inzage in de polis

Wil je echt zeker weten dat het allemaal goed geregeld is? Vraag dan om inzage in de verzekeringspolis. Wij laten je graag zien dat wat we hier vertellen ook echt waar is en sturen je op verzoek graag een kopie van onze polis toe.

Zullen we even bellen?

Hulp nodig bij het vinden van de perfecte vergaderlocatie of vergaderbreak? Vul hiernaast je telefoonnummer en naam in, dan bellen wij je terug!
Voornaam
Achternaam
Telefoonnummer
Door het invullen van dit formulier ga je akkoord met de verwerking van jouw gegevens volgens onze privacy statement.
Bedankt!
We hebben jouw terugbelverzoek ontvangen. We nemen zo spoedig mogelijk contact me je op!
Er ging iets fout bij het versturen van jouw terugbelverzoek. Probeer het opnieuw of bel ons op 0575 470 28.