Bamboe bouwen

Blogserie: Inspirerende vergaderbreaks

Bamboe Bouwen is een grandioze teambuilding activiteit! In korte tijd zet je samen met je collega's een fantastisch bouwwerk neer welke tot ver in de omtrek te zien zal zijn. Je kunt ook kiezen voor een spannende competitie: welk team bouwt de hoogste toren? Samenwerken, communicatie, rolverdeling, leiding geven en nemen... het komt allemaal aan bod op een ontspannen en ongedwongen wijze.
Bamboe bouwen

Bamboe Bouwen

Bamboe Bouwen, het succesnummer op het gebied van teambuilding! Samenwerken = samen bouwen en samen toewerken naar de top. De deelnemers bepalen zelf hoe hoog de toren wordt en hoe deze eruit komt te zien. Wordt het een stabiele toren, een uniek kunstwerk of een piramide van wel 20 meter hoog? Er wordt samen hard gewerkt om de hoogste top te bereiken. Het bouwwerk, met jullie eigen vlag in de top, zal tot ver in de omtrek te zien zijn!

Werken met bamboe

Bamboe is het ideale bouwmateriaal. Het is licht, sterk en veerkrachtig en laat zich makkelijk verwerken. Met bamboe kan in zeer korte tijd een enorm bouwwerk neergezet worden. Om een stevige constructie te kunnen bouwen heb je een aantal basis vormen. Deze vormen kunnen uiteindelijk gestapeld worden of aan elkaar vastgemaakt worden. De basis vormen zijn driehoeken (of piramides) of kubussen maar wel altijd met twee diagonalen per vlak. Inzicht en overleg vormen de basis van jullie bouwwerk!

De workshop

Een serieuze stapel bamboestokken ligt klaar voor jullie team. Er wordt een opdracht geformuleerd en een korte uitleg gegeven over het bouwen met bamboe. Het is nu aan het team om zelf een plan te maken, de rollen te verdelen en te bepalen welk kunstwerk er gebouwd gaat worden. De bamboe palen worden aan elkaar geknoopt door middel van elastieken. Iedereen bouwt mee aan de constructie: een geweldige uitdaging om gezamenlijk tot een uniek resultaat te komen.

Competitie en teambuilding

De workshop bamboe bouwen kan geheel op maat voor jullie ingevuld worden. Er kan met de hele groep tegelijk gewerkt worden aan het bouwwerk, maar bij grotere gezelschappen kan er ook in subteams gewerkt worden waarbij uiteindelijk alle delen aan elkaar vastgemaakt moeten worden. Indien gewenst kan een spannend competitie-element toegevoegd worden: de groep wordt verdeeld in subteams en ieder team bouwt een eigen toren. Welk team heeft binnen de tijd de hoogste toren gebouwd?

Zijn jullie op zoek naar meer diepgang? Dan is een dagdeel training met het programma Team on Top wellicht een goede keuze.

Van bamboe toren naar topteam

En dan is het zover: jullie bouwwerk is klaar met als kroon jullie eigen vlag in de top! Het resultaat van jullie inspanning is niet alleen een eyecatcher, maar ook een prachtige metafoor voor de samenwerking binnen jullie team. Rolverdeling, leiding nemen en uit handen durven geven, samenwerken onder tijdsdruk en communicatie zijn enkele maar belangrijke competenties om een goed resultaat te kunnen behalen.

Mogelijk op iedere locatie

Bamboe Bouwen kan door ons op iedere gewenste locatie worden verzorgd. Op één van onze Inspiratie-Locaties komt deze workshop het best tot zijn recht, maar het kan ook bij jullie op het bedrijf. Indien gewenst helpen wij graag en gratis met het vinden van een passende locatie. De workshop duurt ca. 1 tot 1½ uur en is mogelijk voor groepen van 6 tot ca. 500 personen. Meer weten? Neem contact met ons op of vraag online een offerte aan via het offertefomulier Bamboe Bouwen.

Zullen we even bellen?

Hulp nodig bij het vinden van de perfecte vergaderlocatie of vergaderbreak? Vul hiernaast je telefoonnummer en naam in, dan bellen wij je terug!
Voornaam
Achternaam
Telefoonnummer
Door het invullen van dit formulier ga je akkoord met de verwerking van jouw gegevens volgens onze privacy statement.
Bedankt!
We hebben jouw terugbelverzoek ontvangen. We nemen zo spoedig mogelijk contact me je op!
Er ging iets fout bij het versturen van jouw terugbelverzoek. Probeer het opnieuw of bel ons op 0575 470 28.