Vergaderlocatie met meerwaarde

Vergaderlocatie met meerwaarde

Een vergadering laten plaatsvinden op een externe vergaderlocatie biedt zowel voordelen als nadelen. Voordelen kunnen zijn dat je geen tijd hoeft te investeren in de voorbereiding op kantoor (eten en drinken tijdens de vergadering), geen faciliteiten hoeft aan te schaffen of in te huren en niet gestoord wordt voor zogenaamde "urgente" zaken. Nadelen kunnen zijn de extra reistijd, reisafstand en het bijkomende budget. Om de voordelen ruimschoots te laten opwegen tegen de nadelen, is het van belang een externe vergaderlocatie met meerwaarde uit te kiezen.

Wat is een vergaderlocatie met meerwaarde?

Zoek je een externe vergaderlocatie, kies dan voor een vergaderlocatie met meerwaarde. Deze locaties bieden vaak meer en kosten meestal minder dan de reguliere, externe vergaderlocaties. Een locatie biedt meerwaarde wanneer je hier bijvoorbeeld met je eigen groep alleen te gast bent, zonder andere gasten. De rust en privacy zorgen ervoor dat je tijdens de vergadering niet gestoord hoeft te worden, waardoor de vergadering naadloos verloopt ten opzichte van een vergadering op kantoor. De gastvrouw of gastheer hoeft de aandacht niet te verdelen, alle aandacht is voor jullie waardoor er direct op wensen ingesprongen kan worden. Een bijzondere locatie wordt door de deelnemers zeker gewaardeerd. Je zult merken dat de vergaderaars hierdoor meer investeren in hun voorbereiding en tijd dan bij een vergadering op kantoor. Een mooie omgeving inspireert tot creatief en out-of-the box denken en zet aan tot nieuwe ideeën en oplossingen. Bekijk hieronder onze vergaderlocaties met meerwaarde:

Filteren
Filters
Lijst
Kaart
Filters
Lijst
Kaart

Wanneer heeft een vergaderlocatie meerwaarde?

De locaties op deze website hebben meerwaarde. Maar wanneer heeft een vergaderlocatie meerwaarde? Bij het samenstellen van onze collectie Inspiratie-Locaties letten we o.a. op de volgende punten:

 • Sfeer en uitstraling
  Bij het kiezen van vergaderlocaties-met-meerwaarde kijken we vooral naar de sfeer en uitstraling van een locatie. Sfeer laat zich vaak moeilijk onder woorden brengen, maar is van essentieel belang voor het welslagen van een vergadering. Een huiselijke, warme sfeer draagt bij aan het gevoel van geborgenheid, veiligheid en vertrouwen. Hiermee wordt openheid gecreëert welke nodig kan zijn bij moeilijke beslissingen, verandertrajecten of ontwikkelings-vraagstukken.
 • Inspiratie
  Een locatie kan op verschillende manieren inspiratie bieden:
  * Een onverwachte setting, zoals een onbewoond eiland, een boomhut, een kathedraal of een molshoop in een weiland.
  * Kunst aan de muur, in de tuin of gewoon overal
  * Een bijzonder verhaal
  * Locaties met gerechten uit de eigen moestuin of vlees van eigen koeien
  * Een bijzondere inrichting  
 • Inrichting van de vergaderruimtes
  Locaties met een huiselijke, warme en sfeervolle inrichting hebben onze voorkeur
 • Persoonlijke aandacht
  Veel van onze Inspiratie-Locaties zijn kleinschalig en ontvangen slechts één gezelschap tegelijk. Hierdoor ben je verzekerd van persoonlijke zorg en aandacht.
 • Ligging
  De locaties liggen midden in de natuur. Natuur biedt rust, ruimte en natuurlijke inspiratie.
 • Verspreiding
  Het aanbod bestaat uit locaties door heel Nederland en net over de grens. Hierdoor is er altijd een vergaderlocatie-met-meerwaarde te vinden in de directe omgeving, waardoor de reistijd beperkt wordt.

Bijpassende activiteiten

Een goed gekozen vergaderbreak of (teambuilding-)activiteit kunnen de sfeer en beleving van een locatie verder versterken. Wanneer je de activiteit laat aansluiten op het thema van de vergadering, zullen gestelde doelen sneller en beter behaald worden. Kijk hier voor een overzicht met inspirerende vergaderbreaks en teambuildingactiviteiten welke op iedere locatie verzorgd kunnen worden.

Professionele ondersteuning

De vorm en inhoud van een meeting is vaak van tevoren bekend. Om alle processen in goede banen te leiden kan een professionele begeleider ingehuurd worden. Denk ook eens aan de mogelijkheid om de meeting op een locatie te laten plaatsvinden, waarvan de gastheer of -vrouw zelf trainer of coach is. Zij kunnen vaak (enkele) onderdelen ondersteunen, waardoor niet alleen de locatie meerwaarde biedt, maar ook de begeleiding op de locatie.

Samen zonder anderen

Vergaderen wordt vaak gezien als een noodzakelijk kwaad. Door de vergadering te combineren met een training en deze bijvoorbeeld in twee dagen te plannen, wordt een meerwaarde toegevoegd. Zeker wanneer je een locatie kiest waar je kunt vergaderen en overnachten, zonder dat hierbij andere gasten aanwezig zijn. De saamhorigheid en het groepsgevoel worden hierdoor versterkt en er wordt een mooie herinnering voor de deelnemers gecreëerd.  

Vergaderen op externe locaties biedt meerwaarde

Niet iedere vergadering hoeft plaats te vinden op een externe locatie, maar je zult merken dat een externe locatie in de meeste gevallen meerwaarde biedt aan een zakelijke meeting. Door met zorg een passende locatie uit te kiezen, ben je verzekerd van deze meerwaarde. Vind je het lastig om een weloverwogen keuze te maken, dan helpen wij graag en gratis om een locatie te vinden die past bij jullie doelstellingen.

Zullen we even bellen?

Hulp nodig bij het vinden van de perfecte vergaderlocatie of vergaderbreak? Vul hiernaast je telefoonnummer en naam in, dan bellen wij je terug!
Voornaam
Achternaam
Telefoonnummer
Door het invullen van dit formulier ga je akkoord met de verwerking van jouw gegevens volgens onze privacy statement.
Bedankt!
We hebben jouw terugbelverzoek ontvangen. We nemen zo spoedig mogelijk contact me je op!
Er ging iets fout bij het versturen van jouw terugbelverzoek. Probeer het opnieuw of bel ons op 0575 470 28.