Brainstorm

Brainstorm

Mag jij de jaarlijkse brainstorm regelen? Op deze pagina lees je alles wat je wilt weten wanneer je met resultaat wilt brainstormen. Hoe kun je je brainstormsessie voorbereiden en waar vind je de perfecte brainstormlocatie? Bekijk alvast ons aanbod met meer dan 400 inspirerende brainstormlocaties.

400+ Inspirerende locaties voor een brainstorm

De juiste locatie is van groot belang voor het welslagen van jullie brainstorm. Hieronder vind je een unieke collectie met bijzondere brainstormlocaties door heel Nederland. Wil je meer lezen over brainstormen? Scroll dan naar beneden voor tips en informatie.

Filteren
Filters
Lijst
Kaart
Filters
Lijst
Kaart

Wat is een brainstorm?

Brainstormen is een creativiteitstechniek met als doel het snel, veel nieuwe ideeën over een bepaald onderwerp of vraagstuk te genereren. Het kenmerk van een brainstormsessie is dat het waardeoordeel over de geopperde ideeën wordt uitgesteld totdat alle ideeën zijn opgesomd.

Goed brainstormen

Belangrijk bij een brainstorm is dat er zoveel mogelijk ideeën worden geopperd. Luister goed naar elkaar en wacht met kritiek geven totdat alle ideeën op tafel liggen. Door de aandacht te richten op kwantiteit, zal het juiste idee er vrijwel altijd bij zitten. Denk hierbij ook creatief en out of the box. Door creatieve en onverwachte ideeën te combineren met bestaande ideeën ontstaat vaak een subliem resultaat van de brainstorm.

Brainstormsessie voorbereiden

Een brainstormsessie vergt wel enige voorbereiding, waarvoor een voorbereidingsgroep samengesteld kan worden. Deze groep bereidt de brainstorm sessie voor, verdiept zich in het vraagstuk en zorgt voor de benodigde materialen en een inspirerende brainstormlocatie. Denk hierbij aan de aanwezigheid van een flipover en een whiteboard. Er is een voorzitter aangesteld, deze zorgt ervoor dat iedereen de ruimte krijgt zijn of haar idee naar voren te brengen. De voorbereidingsgroep zorgt na afloop voor de evaluatie en geeft aan welke ideeën daadwerkelijk opgepakt worden.

De perfecte locatie voor je brainstorm

Bij een brainstorm is het belangrijk dat er een productieve en creatieve sfeer heerst. De locatie is hierbij heel belangrijk. Deze dient ontspannen en bij voorkeur "out-of-the-box" te zijn. Zorg ervoor dat je niet gehinderd wordt door andere gasten en dat alle benodigde atributen aanwezig zijn. BuitenBusiness biedt tal van bijzondere buitenlocaties aan, welke meer dan geschikt zijn voor een brainstormsessie.

Waar moet de ideale brainstormlocatie aan voldoen?

De perfecte brainstorm locatie bevindt zich buiten de deur, zodat men niet gehinderd wordt door de dagelijkse gang van zaken. Daarnaast moet een brainstormlocatie aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Landelijk gelegen, met volop rust en ruimte om je heen
  • Een huiselijke, ontspannen omgeving waar mensen zich op hun gemak voelen
  • Een creatieve omgeving bieden, waar innovatieve ideeën kunnen ontstaan
  • Kleinschalig, zodat je kunt brainstormen zonder ruis van andere gasten
  • De mogelijkheid bieden om zowel binnen als buiten te brainstormen
  • De juiste sfeer waarin nieuwe ideeën en creatieve vondsten ontstaan

Wij helpen je graag met het vinden van een passende locatie voor je brainstorm. Om je een idee te geven wat wij kunnen aanbieden tref je op deze site een selectie aan van onze meest bijzondere brainstormlocaties.  

400+ inspirerende brainstormlocaties

Bij BuitenBusiness vind je meer dan 400 inspirerende locaties voor een brainstorm. Stuk voor stuk unieke locaties voor een creatieve meeting. Mooie ruimtes en sfeervolle zalen waar nieuwe ideeën kunnen ontstaan. Creatieve broedplaatsen die een waardevolle voedingsbodem bieden voor een geslaagde brainstorm sessie. Zowel voor kleine gezelschappen als grote groepen vind je hier snel en makkelijk een bijzondere brainstormlocatie. Alle locaties liggen midden in de natuur en bieden volop rust en ruimte. Wil je ook blijven overnachten of zoek je een informele brainstormlocatie met bijvoorbeeld een bar of een open haard? Via het uitgebreide zoekfilter vind je alle locaties die bij je wensen passen. Je kunt de beschikbaarheid inzien, contact opnemen met de locatie of online een offerte samenstellen. Hiermee is het een fluitje van een cent om jullie brainstorm te organiseren. Heb je hulp nodig bij het organiseren van jullie brainstorm? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag en gratis.

Brainstormen met resultaat

Op onze thema-pagina vind je een aantal thema's waaronder locaties zijn gerangschikt. Zo vind je snel en makkelijk een locatie die perfect past bij jullie brainstorm. Alle locaties die wij aanbieden voldoen aan bovenstaande voorwaarden. Wil je graag een persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op. Wij wensen jullie alvast een geslaagde brainstorm toe!

Zullen we even bellen?

Hulp nodig bij het vinden van de perfecte vergaderlocatie of vergaderbreak? Vul hiernaast je telefoonnummer en naam in, dan bellen wij je terug!
Voornaam
Achternaam
Telefoonnummer
Door het invullen van dit formulier ga je akkoord met de verwerking van jouw gegevens volgens onze privacy statement.
Bedankt!
We hebben jouw terugbelverzoek ontvangen. We nemen zo spoedig mogelijk contact me je op!
Er ging iets fout bij het versturen van jouw terugbelverzoek. Probeer het opnieuw of bel ons op 0575 470 28.