Wat is een heisessie?

Wikipedia: een heisessie (ook wel heidag) is een bijeenkomst voor leidinggevenden van een bedrijf op een externe, vaak afgelegen locatie waar men in alle rust vergaderingen, seminars, lezingen en trainingen kan organiseren. Een heisessie kan plaatsvinden in een conferentieoord op de hei, maar in principe is iedere prikkelarme omgeving met voldoende faciliteiten geschikt.

Heidag organiseren

De organisatie van een heidag begint met het vinden van een passende locatie. Uiteraard dient de locatie midden in de natuur te liggen en moet deze de gasten voldoende rust, ruimte en privacy kunnen bieden. Op deze site vind je een unieke collectie heilocaties die een vruchtbare voedingsbodem bieden voor een geslaagde heidag.

Meerdaagse heisessie

Een heisessie kan uit één dag bestaan, maar vaak wordt voor meerdere dagen gekozen. De deelnemers worden hierdoor uit hun comfortzone gehaald en door het verblijf op een externe locatie, is er voldoende gelegenheid om aan de gestelde doelen te werken. Een goede locatie is doorslaggevend voor het slagen van een meerdaagse heisessie. Kijk hier voor een overzicht met de meest inspirerende locaties voor meerdaagse heisessies. 

Samen zonder anderen

Er zijn tal van heilocaties in Nederland, die je exclusief voor je eigen gezelschap kunt afhuren. Volop rust, ruimte en privacy en geen ruis van andere gasten. Echter, niet alle locaties zijn geschikt voor een heisessie. Denk om de aanwezigheid van WiFi, audio-visuele middelen, catering en parkeergelegenheid. Bekijk hier de allermooiste heilocaties, die je exclusief huurt. Ongestoord, samen zonder anderen, en met alle benodigde faciliteiten binnen handbereik.

Activiteiten tijdens een heisessie

De heisessie laat een onvergetelijke indruk na, wanneer je deze combineert met een inspirerende activiteit. Informeer vooraf of de inhoud van de activiteit aansluit bij de gestelde doelen van de heidag. Staat de bijeenkomst in het teken van samenwerken dan is bijvoorbeeld het programma "Teambuilding Schapendrijven" een geschikte keuze. Staat de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers centraal, dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor het spiegelen met honden of een coaching met paarden. Kijk hier voor een overzicht van de meest inspirerende activiteiten voor een heisessie.

Anders-dan-anders heisessies

Je kunt ook kiezen voor een ontspannen activiteit die past bij de beleving van buitenlocatie en buitenleven. Denk bijvoorbeeld aan een workshop Outdoor Cooking, waarbij je zelf eetbare planten zoekt in de natuur, je eigen vuur maakt en vervolgens je eten op een natuurlijke wijze, zonder hulpmiddelen gaat bereiden. Wil je een anders-dan-anders heisessie, echt letterlijk een nacht de hei op? Bekijk dan ons programma "Een nacht in het bos".

Hulp bij het organiseren van een heisessie

Heb je hulp nodig bij het vinden van een passende heilocatie of het samenstellen van een inspirerend programma? Neem dan contact met ons op. Het organiseren van heisessies is onze specialiteit, wij helpen je graag en kostenloos met de invulling van je heisessie. Wij wensen jullie alvast een inspirerende en vruchtbare heisessie toe!

Neem contact met mij op
  •  
  •  
  •  
  •