Brug Bouwen als teambuilding

Blog door BuitenBusiness - Gepubliceerd op 19 June 2015

De workshop Brug Bouwen is één van de meest geboekte teambuilding activiteiten op dit moment. Maar hoe is dit programma eigenlijk ontstaan? De meeste activiteiten die we zelf ontwikkelen, ontstaan vanuit een vraag van de klant. Zo ook het programma Brug Bouwen.

Kemphanen en machtstrijd

Ooit zat ik met een klant om tafel (uit privacy-overwegingen zal ik hier de naam niet noemen), onderwerp van gesprek waren de problemen binnen het team. Het team bestond uit twee kampen die vaak lijnrecht tegenover elkaar stonden. Veel strijd en machtspelletjes kenmerkten de sfeer, waarbij het gezamenlijke einddoel uit het oog werd verloren.

Een brug slaan tussen teams

De vraag was of er een activiteit was waarbij het team aan den lijve zou kunnen ervaren hoe door het begraven van de strijdbijl meer bereikt zou kunnen worden. Hoe samenwerken uiteindelijk zou leiden tot een veel beter resultaat. Letterlijk zei de klant: er moet een brug geslagen worden tussen de teams waarop gezamenlijk verder gebouwd kan worden.

De peilers van de brug waren ontstaan

Het idee was geboren. We zouden beide teams letterlijk aan een brug laten bouwen. Ieder aan hun eigen kant, met in het midden een grote (en niet zo schone) sloot. Doelstelling was om aan het einde van de opdracht alle deelnemers over de brug te laten lopen. Om de brug goed te bouwen, moest er uiteraard wel overlegd worden. Omdat niemand op een (vies) nat pak zat te wachten, werd de strijdbijl begraven en werd er druk besproken hoe de verschillende elementen zo stabiel mogelijk bevestigd konden worden.

Verbluffend eindresultaat

Het eindresultaat was verbluffend. Een prachtige, zeer stabiele brug waarover alle deelnemers letterlijk naar elkaar toeliepen. Tijdens het programma werd uitgebreid teruggekoppeld en de figuurlijke brug stond centraal bij de evaluatie. Het kwartje was gevallen. Een prachtig voorbeeld hoe enkele uurtjes ervaringsgericht leren vaak meer kan opleveren dan dagenlange trainingen.

De brug

In het betreffende team is sindsdien veel veranderd. Er wordt nog regelmatig gesproken over de "brug". Op de wand hangt een grote foto van de betreffende brug. Wanneer sommige teamleden in oude gewoontes dreigen te vervallen, is het woord "brug" vaak al voldoende.

Missie geslaagd?

Missie geslaagd zou je denken. Dat dachten wij ook, maar toch viel er nog veel te verbeteren aan het programma. Dat hebben we de afgelopen jaren gedaan. Het programma is bijgeschaafd, verdiept en verluchtigd waar nodig, opdrachten aangepast en doelen bijgesteld. Samen met onze geweldige trainers Pieter en Niels hebben we hard gewerkt om een perfect programma te kunnen aanbieden.

Mooie locaties voor het bouwen van een brug

Hard werken loont, dat blijkt uit de vele mooie bruggen die wij in de afgelopen jaren samen met diverse teams mochten bouwen. Inmiddels zijn we expert in het vinden van de mooiste locaties voor het bouwen van een brug. Met kleine, makkelijke slootjes of juiste met grote, diepe sloten. Op eigen locaties of op openbare locaties zoals voor het Waterschap. Luxe of juist back-to-basic, we adviseren je graag en gratis over de mooiste plek waar jullie een brug kunnen bouwen.

Ja, ik wil ook ook een brug bouwen met ons team
  •  
  •  
  •  
  •