GeoFort

GeoFort

Herwijnen
Gelderland
2500
 personen
0
 kamers
0
bedden
9.0
 uit 
1
 reviews

GeoFort is een unieke evenementenlocatie op een spannend fort in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het 3,5 hectare grote forteiland is een inspirerende omgeving voor zakelijke bijeenkomsten. Het oude forteiland met al haar charme staat in groot contrast met de state-of-the-art vergaderzalen met innovatieve kenmerken. De vergaderzalen, elk met een eigen karakter, zijn geschikt voor 5 tot 200 personen. Meer ruimte nodig? Betrek de overdekte Kazernestraat of het ruime terras bij je event, of huur het gehele forteiland af voor jullie groep.

Unieke vergaderruimtes

De vergaderruimtes op dit forteiland zijn verre van standaard. Neem bijvoorbeeld de Virtual Flow- en Powerhouse zaal, waar je in een hightech-omgeving kunt werken. Informatie wordt hier geprojecteerd op een Digital Wall met 4 grote schermen. Of de Bioscoopzaal, waar je in comfortabele bioscoopstoelen optimaal kunt kijken en luisteren naar presentaties. Anders vergaderen kan in onze Generaal Krayenhoff tent, waar de zijkanten open kunnen en je tijdens het vergaderen kunt genieten van de buitenlucht. Ook een bedrijfspresentatie is mogelijk in onze ruime en moderne TerraNova zaal.

Het hele forteiland voor jezelf

Naast de indivuele GeoZalen is ook het gehele forteiland af te huren. Door de combinatie van binnen en buiten beschik je over een meer dan inspirerende locatie voor evenementen tot 2500 personen. Uiteraard is de gehele locatie voorzien van moderne vergaderfaciliteiten en wordt er passende catering verzorgd.

Activiteiten op het forteiland

Het 3,5 hectare grote forteiland biedt meer dan voldoende ruimte voor een inspirerende vergaderbreak tijdens je meeting of evenement. GeoFort biedt vele mogelijkheden voor activiteiten, bedrijfsuitjes en innovatieve sessies op het uitdagende fortterrein, enkele suggesties zijn boogschieten, pubquiz, percussie, XL-games, een break-in-box of een rondleiding over Geo en Fort. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bekijken.

Van oud fort naar GeoFort

GeoFort (Fort bij de Nieuwe Steeg) maakt onderdeel uit de Nieuwe Hollandse Waterlinie, dat globaal van Pampus tot voorbij Slot Loevestein loopt. Het forteiland is op het eerste gezicht een idyllisch landschap met hoge bomen, vergezichten over de Betuwe en grazende schapen. Vroeger had het fort echter een heel andere functie en moest de linie het rijke westen beschermen tegen de vijand vanuit het oosten. Door stukken land tot kniehoogte onder water te zetten, werd het de vijand bemoeilijkt om per boot (te ondiep) of te voet Nederland aan te vallen. Toen legers vliegtuigen gingen inzetten, raakte de strategie van de linie achterhaald. Vanaf de jaren zestig van de vorige eeuw heeft Defensie daarom vele forten afgestoten. Benieuwd hoe een oud verlaten fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie is "omgetoverd" tot GeoFort? Tijdens de lezing “van oud fort naar GeoFort” neemt de directeur van het fort, Willemijn Simon van Leeuwen, je mee in het verhaal vertaald als een game met levels.

Waar ligt GeoFort?

GeoFort ligt aan de Nieuwe Steeg 74 in Herwijnen. Het forteiland ligt centraal in het uitgestrekte groene landschap van de Betuwe, nabij de A2, A15 en A27. Er zijn ruim 250 gratis parkeerplaatsen en 8 oplaadpunten voor elektrische auto's. GeoFort is per OV bereikbaar via de treinstations van Geldermalsen (14 km van het fort) en Leerdam (5 km van het fort). GeoFort is ook bereikbaar door middel van een HalteTaxi. Vervoer nodig voor een grotere groep? Wij helpen graag met het regelen van een shuttlebus service.

Foto's

No items found.

Vergaderruimtes

Vergaderarrangementen

Heading

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Faciliteiten

Veelgestelde vragen

Dit is een vraag
Dit is een antwoord op een vraag
Staat jouw vraag er niet tussen? Stel 'm dan hier

Ligging

10.0

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Geplaatst op 1 januari 2024 door Anoniem