De Vuurplaats Buitenkeuken

De Vuurplaats Buitenkeuken

De Bilt
Utrecht
100
 personen
0
 kamers
0
bedden
0.0
 uit 
0
 reviews

Locatie De Vuurplaats is een unieke buitenlocatie op landgoed Vollenhoven in De Bilt, op ca. 10 kilometer van Utrecht. Midden in de bossen van landgoed Vollenhoven. Onze locatie is zeer geschikt voor bedrijfsuitjes, bruiloften, private dining, familiebijeenkomsten, vergaderingen en kookworkshops. In de sfeervol ingerichte houtschuur met daaromheen de vuurplaatsen ontvangen we u en uw gasten in een unieke sfeer. Alles ademt warmte, gezelligheid, natuur en uiteraard eten & drinken. Iedereen voelt zich vanaf het begin al helemaal thuis. Bij mooi weer neemt u plaats onder de eeuwen oude beuken bomen of onder het berceau. Of we laten de diners plaatsvinden in en rondom de keuken van de chef/ rondom 1 van de vuren. Asado Al onze gerechten worden gekookt boven een knisperend houtvuur op 1 van onze asado BBQ’s. Met diverse open fire technieken geven we onze gerechten smaak en diepgang. Enkele technieken zijn; flambadou, roosteren op de plancha, rescoldo, grill, dirty cooking, roken, inferno en het Asado kruis. Hout Het hout waar we op koken is afkomstig van het landgoed. De diverse houtsoorten worden op een zo efficiënt mogelijke manier ingezet. Zo koken we met eiken en beuken en gebruiken we spar voor de kampvuren. Voor gerechten die we boven vuur roken gebruiken we hout van omgevallen fruitbomen uit de fruitgaard van het landgoed. Culinaire filosofie: 70 -30 Voor de culinaire invulling werken we zoveel mogelijk met ingrediënten van het landgoed. Zo komt onze groente uit de naastgelegen historische moestuin en betrekken we wild en vlees uit de regio. Het liefst koken we volgens het 70 - 30 principe. Dat wil zeggen; 70% groente & 30% vlees/vis. Op deze manier stellen we groente centraal in de opbouw van onze gerechten. We werken liever met minder vlees maar dan wel met vlees van dieren die een goed leven hebben gehad. We hebben dan ook nauw contact met onze boeren waarmee we samenwerken. En proberen zoveel mogelijk alle delen van het dier te benutten. Dit in combinatie met het bereiden boven open vuur levert geweldige smaken op.

Vergaderen in de natuur op een landgoed

De Vuurplaats is een unieke buitenlocatie op landgoed Vollenhoven in De Bilt, op ca. 10 kilometer van Utrecht. Bij de Vuurplaats wordt uitsluitend gekookt op een knisperend houtvuur. Zonder elektriciteit en gas met uitsluitend gloeiende kooltjes, rook en as als culinaire tools. Comfortabel binnen of onder de bomen in de natuur, voor vergaderingen hebben we meerdere opties. Voor iedere groepsgrootte een geschikte ruimte. Het centrale punt is de locatie in de vorm van een sfeervol ingerichte monumentale houtschuur, waar ook de meeting kan plaatsvinden. In de houtschuur staat een lange houten kloostertafel waaraan vergadert kan worden. Tevens zijn een beamer, scherm en flip-over aanwezig. Je vergadert hier op een groot landgoed midden in de uitgestrekte natuur. Rust en ruimte voeren hier de boventoon. Tussen de vergadering door even behoefte aan een frisse neus? Vanaf de Vuurplaats kan je mooie wandelingen maken over het landgoed. Of neem een kijkje in de naastgelegen historische moestuin van het landgoed. Zie waar al onze groentes vandaan komen en ontmoet de Berkshire varkens van Buitengewone varkens. De Vuurplaats is een inspirerende locatie die zich goed leent voor een vergadering, heisessie, brainstormsessie, presentatie of team-building.

Koken boven houtvuur

De meeting kan afgesloten worden met een van onze unieke kookworkshops, waarbij gekookt kan worden boven houtvuur. Laat u het koken liever aan de chef over? Dat kan natuurlijk ook. Er zijn een aantal Open Fire Experience arrangementen uitgewerkt waarbij de deelnemers zelf aan de slag gaan.Technieken als dirty cooking, chapa, inferno, flambadou en asado komen aan bod in de workshops. Alle gerechten worden begeleid door goede, passende wijnen. Al onze gerechten worden gekookt boven een knisperend houtvuur op 1 van onze asado BBQ’s. Voor de culinaire invulling werken we zoveel mogelijk met ingrediënten van het landgoed. Zo komt onze groente uit de naastgelegen historische moestuin en betrekken we wild en vlees uit de regio. Het liefst koken we volgens het 70 - 30 principe. Dat wil zeggen; 70% groente & 30% vlees/vis. Op deze manier stellen we groente centraal in de opbouw van onze gerechten. Dit in combinatie met het bereiden boven open vuur levert geweldige smaken op.

Teambuilding activiteiten rondom de Vuurplaats

Tussendoor even de benen strekken? Je loopt hier zo het landgoed op, het uitgestrekte bos nodigt uit tot het maken van een mooie wandeling. Tevens kunnen er op het terrein rondom de Vuurplaats diverse teambuilding activiteiten georganiseerd worden.

Waar ligt De Vuurplaats?

De Vuurplaats is gevestigd op Landgoed Vollenhoven in de Bilt. Vanuit de monumentale houtschuur worden groepen ontvangen voor workshops, vergaderingen en private dining. Deze vergaderlocatie is centraal gelegen ten opzichte van Utrecht en Amersfoort en ligt op een steenworp afstand van de A27. Parkeren kan gratis op het eigen terrein. Bus 74 vanuit Utrecht centraal stopt recht voor het Landgoed. En met een OV fiets vanaf Utrecht Centraal is het 20 minuten fietsen.

Het verhaal achter De Vuurplaats

De Vuurplaats is een initiatief van Janine Baker en Martijn Korving. Janine is vinoloog en gastvrouw, Martijn de creatieve chef. Het idee achter hun culinaire samenwerking is het field to fork principe, zoveel mogelijk lokale en seizoensproducten van het veld op het bord. Alle gerechten worden gekookt boven houtvuur. Geen elektriciteit en gas, maar uitsluitend gloeiende kooltjes, as en rook als culinaire tools.

Foto's

No items found.

Vergaderruimtes

Vergaderarrangementen

Heading

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Faciliteiten

Veelgestelde vragen

Dit is een vraag
Dit is een antwoord op een vraag
Staat jouw vraag er niet tussen? Stel 'm dan hier

Ligging

10.0

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Geplaatst op 1 januari 2024 door Anoniem