• Brug bouwen, unieke teambuilding voor bedrijven
    Video afspelen
 • Brug Bouwen kan plaatsvinden op iedere locatie, bij voorkeur over echt water
    Video afspelen
 • Brug bouwen = bouwen aan je team
    Video afspelen
 • Communicatie en samenwerking leiden tot een mooi resultaat
    Video afspelen
 • Brug Bouwen, op deze foto in het noordelijkste puntje van Nederland
    Video afspelen
 • Teambuilding Brug Bouwen
    Video afspelen
 • Iedereen over de brug, opdracht geslaagd!
    Video afspelen
 • Duurzame teambuilding activiteit
    Video afspelen
 • Samen bouwen aan een levensgrote brug, dat vraagt om goede communicatie
    Video afspelen
 • Brug bouwen: het lijkt eenvoudiger dan het is...
    Video afspelen
 • Is de brug sterk genoeg voor iedereen?
    Video afspelen
 • De brug is ingestort, waar ging het mis?
    Video afspelen
 • Workshop Brug Bouwen
    Video afspelen
 • Wanneer er geen echt water is, zorgen wij voor "eigen water"
    Video afspelen

Brug Bouwen

Brug bouwen is een verrassende teambuilding activiteit. De teambuilding bruggen bouwen kan verzorgd worden op iedere locatie, maar is natuurlijk het leukst over echt water. Samen met je collega's bouw je een levensgrote brug van stevige palen en touwen. Het bouwproces daagt je uit om spelenderwijs te leren. Want wat gebeurt er als twee teams een compleet ander idee hebben over het bouwen van de brug? En hoe wordt de brug zo gebouwd dat het mogelijk is om op een veilige manier de oversteek te maken voor iedereen? De thema’s samenwerken, communicatie, teamontwikkeling, leiderschap, besluitvorming en kennismaking zitten op een leuke, ontspannen manier verstopt in het programma.

 •   Brug bouwen = bouwen aan je team
 •   Resultaat door communicatie en samenwerking
 •   Duurzame teambuliding activiteit
 •   Mogelijk op iedere locatie
 •   Volledig aftrekbaar (valt buiten WKR)
 • Brug bouwen

  Brug bouwen is een leuke, verrassende en inspirerende teambuilding activiteit. Het gezamenlijk bouwen aan een brug is vooral het samen bouwen aan je team. Alleen door op de juiste manier te communiceren en samen te werken kan het gewenste doel worden behaald. Het teambuilding programma bruggen bouwen is speciaal ontwikkeld voor de zakelijke markt en helpt teams om een stuk bewustzijn en persoonlijke effectiviteit te stimuleren op een leuke en ontspannen manier. 

  Bruggen bouwen = bouwen aan je team

  Het programma Brug Bouwen wordt altijd als een bijzondere teamactivteit ervaren. Het programma is echt, eerlijk en oprecht en geeft de deelnemers inzicht in persoonlijke effectiviteit. Er wordt gewerkt met duurzame materialen in een ontspannen setting. Tijdens het bouwen van de brug krijgen de deelnemers feedback op een positieve, opbouwende wijze van professionele trainers.   

  Opdracht en doelstelling

  De opdracht is voor iedereen gelijk en lijkt heel eenvoudig: bouw met elkaar een brug waar iedereen overheen kan lopen. Voorafgaand worden de doelstellingen geïnventariseerd, de wijze waarop de brug moet worden gebouwd, is afhankelijk van de gewenste doelstellingen. Thema’s die aan deze activiteit kunnen worden gekoppeld zijn samenwerking, communicatie, creativiteit, teamontwikkeling, leiderschap, be­sluitvorming en kennismaking. Door beweging mensen stil te zetten en naar zichzelf te laten kijken is onze uitdaging. Het bouwen van bruggen wordt als middel ingezet om ervaringsgericht te leren, waarbij reflectiemomenten gebruikt worden om de deelnemers inzicht te geven in hun eigen rol in het interactieproces met anderen.

  Hoe gaat het brug bouwen in zijn werk?

  Afhankelijk van de gewenste doelstelling wordt de groep in twee of meerdere teams verdeeld. De teams werken samen aan één brug, gebouwd van duurzame materialen. Overleggen mag, maar let op: beide teams mogen alleen aan hun kant van het “water” blijven. Wat gebeurt er als twee teams een compleet ander idee hebben over het bouwen van de brug? En hoe wordt de brug zo gebouwd dat het  mogelijk is om op een veilige manier de oversteek te maken, voor beide teams? Het lijkt makkelijker dan het is… Het doel is om alle deelnemers één voor één over de brug te laten lopen. Als dit lukt heb je samen met je team een prestatie geleverd om trots op te zijn!

  Professionele instructeurs

  Het programma Brug Bouwen daagt je uit om samen met je team spelenderwijs te leren. De activiteit wordt begeleid door professionele instructeurs die tijdens het programma de deelnemers van feedback voorzien. Veiligheid staat voorop:  er wordt alleen over de brug gelopen wanneer de constructies stevig genoeg zijn. Het programma duurt ca. 2 uur en kan naar wens uitgebreid worden met diverse andere team-activiteiten.

  Waar kan het programma Brug Bouwen plaatsvinden?

  Het programma Brug Bouwen kan op iedere gewenste locatie worden verzorgd. Het leukste is wanneer er bijvoorbeeld een sloot, greppel of riviertje aanwezig is, de brug kan dan over echt water gemaakt worden. Wanneer er geen water voorhanden is, zullen we zelf "kunstmatig" water creëeren. Wil je hulp bij het vinden van een passende locatie? Neem dan contact met ons op, wij adviseren graag en gratis over de mooiste locatie voor het Brug Bouwen bij jullie in de buurt.  

  WKR regeling: 100% aftrekbaar

  Goed om te weten: de activiteit "Brug Bouwen" valt in de categorie teambuilding/training, waardoor deze buiten de WKR regeling valt en daardoor volledig aftrekbaar is voor bedrijven. Lees hier meer over de werkkostenregeling.

  Offerte Brug Bouwen

  Wil je meer informatie over het programma Brug Bouwen en/of de locatie waar het kan plaatsvinden? Neem dan contact op met ons organisatieburo. Wil je graag een offerte of een voorstel op maat ontvangen? Vraag hier online een offerte aan voor het brug bouwen en ontvangt binnen 24 uur een gespecifeerd voorstel in je mailbox.

  • 10
   Door:

   Het was een hele leuke activiteit, iedereen deed goed mee en Jouke begeleidde ons goed. Aan het begin dachten we echt dat het ons nooit zou lukken, maar uiteindelijk stond er een redelijk stevig bouwwerk waar we overheen konden lopen!

  • 8.5
   Door:

   Leuke oefening, wel met een bepaalde moeilijkheid wanneer er geen padvind ervaring binnen de groep is. De trainer Jouke was goed in het ondersteunen met het maken van knopen daardoor is het toch enigzins gelukt.

  • 10
   Door:

   Dankjewel voor de leuke foto’s. Het was een geslaagde middag met ons Steering Team en Jouke (jullie begeleider). De brug kwam tot stand binnen de tijd en heeft ons laten zien waar we goed in zijn en kunnen verbeteren. En, nog veel belangrijker, we hebben heel veel plezier gehad. “Fun” was één van onze hoofddoelen deze dagen. Dankjewel voor de leuke foto’s. Jouke gaf met veel energie steun en enthousiasme en hield tegelijk op de juiste momenten afstand.

   Een leuke en leerzame ervaring, dank hiervoor!

  • 10
   Door:

   Nog nooit hebben wij zo lang mogen uitkijken naar een acytiviteit om samen uitte voeren. Helaas door corona waren eerste datums niet mogelijk om uit te voeren maar jullie hebben geweldig meegedacht en samen hebben wij hem vooruit kunnen schuiven. Jullie hebben samen met ons een gave brug gemaakt om "bruggen te slaan" in ons team. Na een tijd waarin iedereen digitaal elkaar moest ontmoeten en "samen" niet kon waren wij hier aan toe en was de activiteit gaaf en veilig uit te voeren.

   Dank jullie wel voor het meedenken, het enthousiasme en de duidelijke communicatie vooraf.

  • 10
   Door:

   Als gastheer deze workshop op een afstand mogen aanschouwen. Instructeur Jouke is een leuke vent, die de groep direct wist uit te dagen.

   Deze workshop last minute kunnen regelen door het snelle schakelen van Jaap van Buitenbusiness. Volgens mij een aanrader!

  • 10
   Door:

   Het was een hele leuke leerzame activiteit ook voor een team wat al erg goed samenwerkt.

  • 9
   Door:

   Een erg leuke en nuttige activiteit vonden wij het met het team. Van te voren nam de trainer ruim de tijd om alles uit te leggen en tijdens het bouwen begeleidde hij het groepsproces op een prettige en duidelijke wijze. Ook gaf hij feedback hoe iedereen met elkaar communiceert en wat voor verschillende types er in het team zitten. Kortom een activiteit waarin we plezier hebben gehad maar ook van hebben geleerd.

  • 10
   Door:

   Geweldig Pieter is een held! We hebben een prima klik en voelen elkaar goed aan. Zo werken is een cadeautje

  • 9
   Door:

   De activiteit was erg geslaagd. Jammer genoeg hadden jullie collega's pech onderweg, waardoor we pas anderhalf uur later dan gepland konden starten.

   Dit had tot gevolg dat onze teambuildingsactiviteit ook met anderhalf uur is ingekort.

   De begeleider was erg enthousiast en doordat we zo laat pas konden beginnen, heeft hij wat meer tips gegeven bij het bruggen bouwen, dan dat hij dat normaal zou doen. Dank daarvoor! Hierdoor hebben we toch de brug af kunnen maken.

  • 8.5
   Door:

   Een ontzettend leuke activiteit! Leuk om in teamverband twee helften van een brug naar elkaar te brengen. Het was een geslaagde dag.

  • 8
   Door:

   Leuke ervaring om met ons team een echte brug te bouwen!

  • 8
   Door:

   Leuke activiteit die door de deelnemers is gewaardeerd. De trainer nam ruim de tijd en begeleidde het groepsproces op een prettige wijze: gaf de ruimte om te experimenteren / zelf uit te vinden voordat hij instructies gaf, en daagde de deelnemers uit het beste uit zichzelf te halen.

  • 8.5
   Door:

   De activiteit brug bouwen is een hele leuke activiteit en een goede teambuildingsopdracht omdat je samen problemen moet oplossen om tot een goed resultaat te komen.

   De begeleiding was erg leuk en alles was goed verzorgd.

  • 8.5
   Door:

   Wij hebben met een groep van ruim 60 leidinggevenden de activiteit Brug Bouwen uitgevoerd als onderdeel van het avondprogramma tijdens een tweedaagse managementbijeenkomst. Het was een zeer geslaagde teambuildingsactiviteit, waarbij veel aandacht was voor veiligheid, samenwerking en communicatie. Juist de thema's die wij centraal hadden gesteld. Bovendien bestond onze groep uit Duitse en Nederlandse managers, waarvan een groot deel elkaar nog niet kende. Het gezamenlijk bouwen van een brug was een uitstekende manier voor een nadere kennismaking. De begeleiding was uitstekend. Op luchtige maar duidelijke wijze werden de sterke en minder sterke punten van onze manier van veilig samenwerken en met elkaar communiceren aangestipt. Ook vanuit onze managers kregen we vele positieve reacties. Kortom een absolute aanrader.

  • 8
   Door:

   Een leuke activiteit die met veel enthousiasme werd gegeven. De leider toonde betrokkenheid, had humor en stimuleerde een goede samenwerking

  • 9
   Door:

   Hele leuke activiteit. En op de locatie van Art Centre Delft was ook een echte sloot waar we de brug over konden bouwen.

   Goede ontspannen begeleiding en tips voor het team.

  • 8
   Door:

   Een leuke activiteit, goede begeleiding, heldere instructie.

   Veel lol gehad met de afdeling.

   En het resultaat, we hebben de sloot kunnen oversteken :)

  • 10
   Door:

   Dear Buiten Business Team,

   thanks a lot for getting organised this great Team Event – BRIDGE BUILDING: we’ve really enjoyed to work together with the Trainer Pieter, as he was enabling us to get to this obvious insights and to a very successful Teambuilding!

   Please find as follows a short feedback on the training and preparation of the training:

   Team Activity – BRIDGE BUILDING

   * Preparation work, working together with Buiten Business, went very well – got to know Buiten Business as very competent business partner ( discussions on location, alternatives, how to pay, timings, flexibility,…)

   * Training itself: Perfect training for Team building, you get to know out of it…

   - how groups are acting / re-acting

   - finding out leaders and check on communication skills

   - building effective teams

   - visualising where the weakness / strength of a team is

   * Trainer – Pieter

   - very flexible during the training (timings, etc.)

   - having a great approach on 1) let them do and see the weakness 2) jump then in and make the weakness visible 3) support the teams on the next steps, way of working, find the right way

   - he was really friendly, experienced and brought the team building to a great success

   Very well done Pieter!!!

   So thanks for making this happen and I’d like to forward this feedback also to Pieter!

  • 9
   Door:

   We zijn met 10 man aan de slag gegaan met (blind) boogschieten en vervolgens een brug bouwen. Heel erg leuk om met elkaar bezig te zijn en een resultaat neer te zetten. De begeleider van de activiteit gaf steeds opmerkingen over ons samenwerkingsproces. Dat maakte het niet alleen een aangename, maar ook een zeer nuttige activiteit.

  • 9
   Door:

   Wij hebben een brug gebouwd als break-out tijdens een tweedaagse vergadering. Lekker buiten op een andere manier samenwerken. Goed voor het groepsgevoel. Praktisch dat het op het terrein van de vergaderlocatie plaats kon vinden. Aanrader!

  • 10
   Door:

   Leuke workshop waarbij wij op een verrassende wijze geconfronteerd werden met de communicatie binnen ons team.

  • 8.5
   Door:

   Erg leuk en competitief programma. Prima als teamversterkende onderbreking.

  • 9
   Door:

   Hele leuke activiteit (brug bouwen), heel geschikt voor teambuilding! Begeleiding ook goed.

  • 9
   Door:

   Hele leuke activiteit, zeer positieve ervaringen.

  • 10
   Door:

   De activiteit heeft volledig aan onze verwachtingen voldaan. Een prettige benadering waarin goed wordt ingespeeld op de behoeften van de klant.

  • 9
   Door:

   Zeer positief ervaren en ook mooie geluiden over de begeleiders (scherpe observatie).

  • 9.5
   Door:

   Wij hebben een hele leuke dag gehad en zeker mede door jullie.

   De activiteit sloot goed aan op onze verwachtingen, de opdracht was leuk en de trainer enthousiast en betrokken.

   Dus onze dank hiervoor. Zeer tevreden!

  • 9
   Door:

   We zijn erg tevreden. De activiteit was precies wat we voor deze dag nodig hadden. In de middag hebben we goed verder kunnen bouwen aan het team door de inzichten van de groep opgedaan tijdens het brug bouwen.

   Bedankt voor de snelle service en graag tot een volgende keer!

  Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze activiteit *
 • Deze activiteit kan op iedere locatie verzorgd worden. Wij voorzien je graag en gratis van een objectief advies omtrent de best passende locatie(s). Hieronder alvast enkele suggesties voor locaties waar deze activiteit goed tot zijn recht zal komen: