Spiegelen met paarden

Paardencoaching voor bedrijven, wat vertelt het paard over je eigen communicatie en gedrag?
Het paard reflecteert perfect het menselijk gedrag en kan op deze manier direct behulpzaam zijn bij persoonlijke coaching en persoonlijke ontwikkeling. Met als uiteindelijk doel beter op het werk, in het team of op de afdeling te kunnen functioneren. Het spiegelen met paarden kan uitstekend op een serieuze manier worden ingezet voor persoonlijke ontwikkelingstrajecten en teamdevelopment-processen. Paardencoaching zorgt ervoor dat mensen op een essentieel niveau met zichzelf en met elkaar in gesprek komen.

 •   Kijk naar jezelf door de ogen van een paard
 •   Persoonlijke ontwikkeling met behulp van paardendiepgang
 •   Speciaal ontwikkeld voor bedrijventeams
 •   Mogelijk op iedere locatie in Nederland
 •   Volledig aftrekbaar (valt buiten WKR)
 • Spiegelen met paarden

  Spiegelen met paarden voor bedrijven: kijk naar jezelf door de ogen van het paard. Wat vertelt het paard over onze communicatie en gedrag? En wat betekent dit voor onze positie binnen het team of bedrijf? Het paard reflecteert perfect het menselijk gedrag en kan op deze manier confronterend en direct behulpzaam zijn bij zelfonderzoek. Paardenspiegelen is een boeiende metafoor als het om personal coaching, zelfmanagement, zelfkennis en zelfontwikkeling gaat. Om hierdoor uiteindelijk beter op het werk, in het team of op de afdeling te kunnen functioneren. Paardencoaching kan ook prima op een serieuze manier worden ingezet voor persoonlijke ontwikkelingstrajecten en teamdevelopment-processen. Het spiegelen met paarden zorgt ervoor dat mensen op een essentieel niveau met zichzelf en met elkaar in gesprek komen.

  Hoe gaat het spiegelen met paarden?

  Tijdens het paardenspiegelen komen de deelnemers één op één met een paard in contact. In hun ontmoeting ervaren ze communicatie in een wel zeer pure vorm. Het paard spiegelt het gedrag van de mens en de directe lessen daaruit zijn krachtig.
  Het is de bedoeling dat de betreffende manager of medewerker contact met het paard maakt, het paard op zijn of haar gemak stelt en uiteindelijk opdrachten geeft. Uiteraard krijgt iedereen die dit wil ervaren een uitvoerige coachende instructie van de professionele paardencoach. Na afloop wordt op een respectvolle wijze het bereikte resultaat geëvalueerd, met persoonlijke groei als ultiem doel.

  De paardencoach

  Het paardenspiegelen, ook wel paardencoaching genoemd, wordt uitgevoerd door een ervaren coach. Deze paardencoach heeft naast de reguliere opleiding, een professionele opleiding tot paardencoach gevolgd en is gespecialiseerd om de uitkomsten te vertalen naar de dagelijkse situatie op de werkvloer. De coaching kan verzorgd worden met eigen paarden van de coach of met paarden die op de locatie aanwezig zijn.

  Enkele reacties over het coachen met paarden

  "Het programma heeft onze verwachtingen overtroffen en heeft echt nieuwe inzichten gegeven"

  "Zeer kundige coaches, het programma zat goed in elkaar en de ontknoping was geweldig"

  "Het programma was tot in de puntjes verzorgd door BuitenBusiness.
  Het werken met de paarden heeft diepe indruk gemaakt en er wordt nog steeds over gepraat"

  Paardencoaching op iedere locatie in Nederland

  Het spiegelen met paarden kan op vrijwel iedere inspiratie-locatie in Nederland verzorgd worden of op een locatie naar eigen keuze. In de wintermaanden raden wij aan om voor een overdekte locatie te kiezen. Wij beschikken over een groot bestand met overdekte locaties waar we terecht kunnen met de paarden en coaches. Voor meer informatie over het paardenspiegelen kan je bellen met ons organisatieburo op 0575-470258 of het aanvraagformulier invullen. Wij helpen graag en kosteloos met het samenstellen van een inspirerend programma en het vinden van een passende, inspirerende locatie.

  WKR regeling: 100% aftrekbaar

  Goed om te weten: deze workshop "Spiegelen met Paarden" valt in de categorie teambuilding/training, waardoor deze buiten de WKR regeling valt en daardoor volledig aftrekbaar is voor bedrijven. Lees hier meer over de werkkostenregeling.

  Lees hier meer over paardencoaching en wat het coachen met paarden voor jullie team kan betekenen.

  • 8
   Door:

   Was erg leuk!

   Opvallend dat alle heren een beetje een soortgelijke manier van leidinggeven hebben.

  • 8.5
   Door:

   De worksop Spiegelen met paarden en tipi tent bouwen op de loactie Hoeve Zzamen was erg geslaagd. Fijne trainers met een speelse inslag en verdieping. Ook was de locatie prettig en de catering uitstekend verzorgd!

  • 8
   Door:

   Verrassend leuke dag. Goed voor teambuilding en leuk om dichtbij de paarden te kunnen zijn.

  • 10
   Door:

   Wat ik heb vernomen van verschillende collega’s die erbij aanwezig zijn geweest is dat het een erg geslaagde middag was.

   Goed georganiseerd, leuke begeleiding en een inspirerende workshop.

  • 9
   Door:

   Het was een mooie workshop met de paarden. Ook achteraf heb ik veel waardering gehoord van mijn collega’s. Men vond het een waardevolle sessie.

  • 8
   Door:

   We hebben de activiteit als heel leuk, interessant en leerzaam ervaren. Iedereen ging met een heel positief gevoel weer weg. Cijfer: 8

  • 8.5
   Door:

   Prima.

  • 9.5
   Door:

   Met 14 relaties hebben wij de sessie 'Spiegelen met Paarden' gevolgd. Een enerverende sessie waarbij prachtige momenten ontstonden en voor sommige een goed leermoment. Een aanrader voor groepen die elkaar beter leren begrijpen maar ook voor individuen die aan zichzelf willen werken!

   Wij zullen vaker terug komen voor deze activiteit

  • 7.5
   Door:

   De middag spiegelen met paarden is succesvol verlopen. De ontvangst was hartelijk en goed verzorgd met eten en drinken. Onze groep bestond uit 25 mensen, die in groepen verschillende opdrachten heeft uitgevoerd. Een positief gevolg is dat de groepsdynamica duidelijk zichtbaar werd. Hierdoor was echter minder mogelijkheid tot het individueel spiegelen. Dit hebben sommigen mensen als een gemis ervaren. Het verslag van de coaches kwam overeen met de ervaringen van de deelnemers. Ze hadden goed zicht op de dynamiek in de groep. De foto's gaven slechts beperkt weer hoe de middag was geweest.

   Ondanks deze punten van feedback bevelen wij deze training van harte aan voor met name kleinere groepen.

  • 9.5
   Door:

   Het programma paste naadloos in onze training; de deelnemers waren achteraf ontzettend enthousiast.

  • 8
   Door:

   Eigenlijk wist ik niet, dat paarden zulke hoog ontwikkelde dieren zijn. De locatie zelf brengt je al dicht bij de natuur. De paarden doen daar nog een flinke schep bovenop. Zij willen altijd met jou communiceren. Maar daarover dien jij jezelf wel in 'natuurlijke' stand te willen zetten. Als dat lukt, dan gaat er een verloren gewaande wereld van puurheid en zuiverheid voor je open.

  • 9
   Door:

   Deze training met de paarden was een schot in de roos voor ons management team. Het was confronterend, maar op een positieve en opbouwende wijze. We hebben er allemaal veel van opgestoken en gebruiken de ervaringen nog dagelijks in de praktijk. Het heeft ons als MT nog veel dichter bij elkaar gebracht.

  • 9
   Door:

   Heel erg goed, voldeed bovenverwachting.

  • 8
   Door:

   Positieve ervaring, heeft verwachtingen overtroffen. Collega's die niets met paarden hadden gingen er volledig in mee en waren aangenaam verrast! Heeft echt nieuwe inzichten gegeven.

  • 9
   Door:

   Heel leuk en heel bijzonder. Voor de meesten een eerste ervaring met Paardencoaching. Voor de groepsgrootte was één begeleider wat weinig. Niet iedereen heeft evenveel 'paardentijd gekregen'. Het slot was prachtig!

  Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze activiteit *
 • Deze activiteit kan op iedere locatie verzorgd worden. Wij voorzien je graag en gratis van een objectief advies omtrent de best passende locatie(s). Hieronder alvast enkele suggesties voor locaties waar deze activiteit goed tot zijn recht zal komen: