• Paardenmennen als teambuilding, incentive of bedrijfsuitje
    Video afspelen
 • Mennen voor managers, een uniek bedrijfsevenement
    Video afspelen
 • Het paarden mennen is mogelijk op vrijwel iedere geschikte locatie in Nederland
    Video afspelen
 • De Cross Country is een spannende rit door de natuur
    Video afspelen
 • Neem zelf de teugels in handen onder leiding van een ervaren topkoetsier
    Video afspelen
 • Paarden mennen als teambuilding of bedrijfsuitje
    Video afspelen
 • De paarden en koetsiers zijn van topklasse en worden dagelijks getraind
    Video afspelen
 • De Cross Country zit vol uitdagende onderdelen
    Video afspelen
 • Wij komen met paarden en koetsiers naar iedere gewenste locatie in Nederland
    Video afspelen
 • Paaden mennen via BuitenBusiness
    Video afspelen

Paarden mennen

Een wedstrijd koets. Je zit voor op de bok bij een wedstrijdkoetsier.
De wind door je haren. Galopperende paarden, opspattend water.
En je hebt de teugels in handen! Een uniek evenement om nooit te vergeten!

 •   Paardenmennen als teambuilding of bedrijfsuitje
 •   Neem zelf de teugels in handen
 •   Cross Country en spannende wedstrijd
 •   Koetsiers en paarden van topklasse
 •   Mogelijk op vrijwel iedere locatie
 • Paardenmennen als teambuilding of bedrijfsuitje

  Dit unieke evenement is een cadeau voor ieder team of bedrijf. Op een zelfgekozen locatie worden de deelnemers opgehaald door een tweespan paarden of meerdere aanspanningen onder leiding van topkoetsiers. Na een korte instructie en demonstratie krijgt iedereen zelf de teugels in handen. Wat er dan gebeurt is een ervaring om nooit te vergeten...

  Wie heeft de teugels nou echt in handen?

  Veel management-vocabulaire komt uit de hippische sport en dat is niet voor niets. Tijdens dit evenement zul je ervaren welke managers de teugels werkelijk in handen hebben, op welke wijze de kartrekkers motiveren en wie er nog steeds oogkleppen op heeft. Een echt paardenmiddel geeft een nieuwe, inspirerende kijk op managementteams. Ervaar hoe de krachten van paarden zich om zullen zetten naar de krachten tussen mensen. Er zal veel gelachen worden en je leert elkaar en jezelf op een heel andere wijze goed kennen. De ervaring leert dat hier nog lang over nagepraat zal worden!

  Cross Country

  Het programma "Paarden Mennen" start met een Cross Country: een avontuurlijke rit door bossen en natuurgebieden rondom de locatie van jullie keuze. Zo mogelijk gaat de tocht grotendeels over onverharde wegen. Kuilen, plassen en modderpaden vormen een spannende uitdaging en illustreren het ongedwongen karakter van de rit. De deelnemers, die in verschillende teams zijn verdeeld, krijgen zelf de teugels in handen van een tweespan volbloed wedstrijdpaarden. Onder begeleiding van de topkoetsier worden de beginselen van het paardenmennen bijgebracht.

  Wedstrijdparcours

  Na een korte pauze is het tijd voor het hoogtepunt: de wedstrijd. Er is een wedstrijdparcours opgebouwd, welke eerst te voet verkend wordt. Hierbij zal de wedstrijdleider nogmaals de belangrijkste vaardigheden uitleggen. Dan is het grote moment aangebroken: de wedstrijd kan beginnen. Iedereen krijgt zelf de leidsels in handen en zal zo snel mogelijk zijn of haar span paarden door het parcours moeten mennen. Wie van de teams behaalt die felbegeerde eerste plaats? Onze wedstrijdleider zorgt ervoor dat het parcours intact blijft, noteert de strafpunten en zorgt voor een correcte tijdswaarneming.

  Paarden en koetsiers van wereldklasse

  Er wordt uitsluitend gewerkt met koetsiers uit de nationale en internationale top tweespan of vierspan mennen. Er zijn zelfs wereldkampioenen bij. Zowel de paarden als de materialen zijn van hoge klasse. De paarden worden dagelijks getraind om dit topniveau te bereiken en jullie veiligheid te waarborgen.

  Mennen voor managers

  Bovenstaand programma kan uitstekend ingezet worden als trainingsinstrument bij leiderschapstrainingen, teambuilding- of communicatietrainingen. De processen welke binnen een team of afdeling spelen kunnen aan de hand van het programma in beweging komen. Indien gewenst kunnen wij zorgdragen voor een ervaren managementcoach om deze processen in goede banen te leiden. Deze managementcoach is gespecialiseerd om de met de paarden opgedane inzichten te vertalen naar de praktijk van alledag.

  Paarden mennen op iedere locatie

  Het paardenmennen kan op of in de nabijheid van alle inspiratie-locaties plaatsvinden. Wij adviseren objectief en kosteloos over de mooiste locaties voor dit programma. Het complete programma duurt ca. 3 uur en kan naar wens uitgebreid of ingekort worden.

  Neem contact met ons op voor een voorstel op maat.
   

  • 10
   Door:

   Een bijzondere ervaring. De instructeurs waren allemaal zeer vriendelijk en hulpvaardig en gaven ons de ruimte om vertrouwd te raken met het paarden mennen. Mooie paarden en goed materieel. De wedstrijd die na de algemene rondrit plaatsvindt werd door iedereen als zeer de moeite waard bevonden. Kortom: de activiteit is zeker aan te bevelen.

  • 10
   Door:

   We hebben het erg leuk gehad, prachtig weer en de collega’s hebben genoten.

  • 10
   Door:

   De dag was zeer geslaagd! Ik hoor hier alleen maar positieve geluiden, zelfs van de mensen die eigenlijk paarden helemaal niet zo leuk vonden. De paarden waren zeer braaf, de koetsiers erg gezellig en kundig, de afwisseling tussen rit en wedstrijdje ook prima.

   En dan nog mooi weer ook! Ik kan het collega assistants aanraden als zij naar een teambuilding activiteit op zoek zijn.

  • 8.5
   Door:

   De activiteit was erg leuk, en heeft voldaan aan onze verwachtingen.

  • 10
   Door:

   Heel bijzonder om te doen! De interactie met de (top!) paarden en koetsiers in combinatie met het vertoeven in de vrije natuur maakten deze dag onvergetelijk. De wedstrijd maakte het af. Er wordt hier nog steeds over nagepraat en we zijn het er unaniem over eens: het leukste bedrijfsuitje ooit!

  • 9
   Door:

   Het was een zeer geslaagde ervaring. Het kasteel, de ambiance in combinatie met het paarden mennen was heel uniek! de koetsiers zijn heel enthousiast en weten je om een geheel 'eigen' wijze te enthousiasmeren voor dit bijzonder vak!

  • 9
   Door:

   Het paarden mennen voldeed meer dan de verwachtingen die we hadden. de sfeer was goed en de mensen die ons begeleidden waren professionals.

  • 9
   Door:

   Enthousiaste begeleiding, prima tijdsduur. Mooie paarden en mooie locatie.

  Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze activiteit *