Rechthuis

Rechthuis van Zouteveen

, Schipluiden, Zuid-Holland

Vergaderen in een Rechthuis uit 1651. Een sfeervolle en kleinschalige vergaderlocatie in het hart van Midden Delfland, nabij Rotterdam, Den Haag en Delft. Dit mooie Rechthuis ligt in een eeuwenoud agrarisch cultuurlandschap met authentieke boerderijen, beschermde dorpsgezichten, zeldzaam laagveengebied en groene polders, die samen het unieke Midden Delfland vormen. In de winter word je hier omringd door een feeërieke omgeving, in het voorjaar en de zomer vormen de vele bloemen een kleurrijk decor.

          Gemiddelde prijsklasse
 •   0-19 personen
 •   6 kamers
 •   19 bedden
 •   Schipluiden, Zuid-Holland
 •   Kleinschalige locatie in de Randstad
 •   Prachtige ligging in Midden Delfland
 •   Varen met een fluistersloep
 •   8-uurs arrangement v.a. € 45,- p.p.
 • Rechthuis van Zouteveen

  In het hart van Midden Delfland, direct aan de Vlaardingsevaart in Schipluiden, vind je dit Rechthuis uit 1651. Van oudsher een boerderij annex herberg, met een extra ruimte voor de burgelijke stand. Voor administratieve zaken moesten de inwoners van de voormalige gemeente Zouteveen vroeger naar dit rechthuis, waar geboorten, huwelijken en sterfgevallen werden aangegeven. De gemeentelijke administratie werd hier bewaard in de ambachtskist en indien nodig, werd er ook recht gesproken. 

  Vergaderen in de polder

  Sinds 2011 is het Rechthuis geopend in zijn huidige staat; als vergaderlocatie en bed & breakfast. Het pand is van binnen volledig gerestaureerd, maar van buiten heeft het nog steeds dezelfde uitstraling als vroeger. Alle authentieke kenmerken van dit Rijksmonument zijn bewaard gebleven. Tegenwoordig kun je terecht op deze locatie voor een vergadering, training, teambuilding of retraite in een sfeervolle, unieke omgeving. In de vergaderruimte staat een vergadertafel voor 10 personen. Er is een TV (150 cm breed) met internet waarop presentaties kunnen draaien, daarnaast is er gratis wifi en kun je gebruik maken van een flipover. 

  Kleinschalige vergaderlocatie met 3 gastenkamers

  Gedurende de dag kun je gebruik maken van de gezellige keuken met alle moderne faciliteiten, waaronder nespresso-apparaten en een quooker. In deze ruimte wordt ook de lunch geserveerd, maar op mooie dagen kun je er ook voor kiezen om de lunch buiten op het terras of in de buitenkeuken te nuttigen. Het rechthuis beschikt tevens over drie gastenkamers. Op de begane grond vind je de Polderkamer, welke zijn naam te danken heeft aan het prachtige uitzicht over de polder. De overige kamers bevinden zich op de eerste verdieping. Alle kamers zijn voorzien van een eigen, luxe badkamer.

  Met een fluistersloepje door de Vlietlanden

  Met mooi weer kun je heerlijk buiten in de tuin vergaderen, met een prachtig uitzicht over het water en/of de polder. Leuke tip: combineer je bijeenkomst met een vaartochtje met sloepje door de Vlietlanden. Daarnaast kunnen wij op deze locatie de volgende (teambuilding)activiteiten verzorgen:

  Kijk voor meer suggesties onder het kopje 'Activiteiten' of op onze activiteitenpagina.

  Ligging van het Rechthuis

  Het Rechthuis is gelegen aan de Vlaardingsevaart in het plaatsje Schipluiden, nabij de steden Den Haag en Rotterdam. De reis naar de locatie toe is al een belevenis op zich: nadat je de auto hebt geparkeerd op de ruime parkeerplaats ga je de dijk op, het gemaal langs en een bruggetje over. Hierna ben je op de plaats van bestemming. Het klinkt echter langer dan het werkelijk is; de afstand van parkeerplaats naar de vergaderlocatie is slechts 70 meter. 

  • 10
   Door:

   Zeer fijne plek zowel binnen als buiten!

   Voor onze vergadering met teambuildingsaspecten waarbij we ruimte nodig hadden, was deze locatie erg geschikt!

   Fijne gastvrouw en perfecte lunch!

   Ook geschikt voor meerdaagse training, het is een B&B en het ligt in een prachtige wandel/ vaar/ fiets omgeving.

   Ik kom zeker terug!

  • 9
   Door:

   Prima, voldeed aan verwachtingen. De vergaderruimte staat wel vol met tafels, dat zou minder kunnen.

  • 10
   Door:

   Goed verzorgd, aardige mensen en ontzettend mooie omgeving.

   Wij hebben dit gebruikt als vergader locatie. Met 6 mensen is dit prima. Met meer wordt krap .

  • 8
   Door:

   Positief! Goede lunch, prachtige omgeving, goed verzorgd! Voor herhaling vatbaar!

  • 9.5
   Door:

   Het was voor ons niet de eerste keer dat we deze locatie hebben gebruikt en ook zeker niet de laatste keer. Wij zijn heel erg tevreden.

  • 10
   Door:

   Prima locatie, goede voorzieningen en een mooie landelijke omgeving. Hartelijke gastvrouw en gastheer. Een aanrader!

  • 9
   Door:

   Prachtige locatie, hele nette ruimtes, heel goed verzorgd, schoon en zeer gastvrij. Zo werd ook het ontbijt met grote zorg verzorgd.

  • 10
   Door:

   Geweldige omgeving, geweldige verzorging, fijne mensen en fijne sfeer!

  • 9
   Door:

   Prachtige locatie, inspirerend, goed verzorgd en vriendelijke gastvrouw.

  Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze locatie *
  • Mijn ervaring met deze activiteit *