Unieke buitenplaats bij Den Haag

Buitenplaats Molenwei

, Leidschendam-Voorburg, Zuid-Holland

Vergaderen midden in de natuur en toch op een steenworp afstand van Den Haag? Buitenplaats Molenwei verbindt stad en land op een authentiek boerenerf waar iedereen welkom is. Slechts een paar minuten van de afrit A4 verruil je hier het stedelijk gebied voor het platteland met molens, polderslootjes en een beklinkerde dijk aan het water. De buitenplaats beschikt over meerdere binnen- en buitenruimtes die vintage zijn ingericht en meeveranderen met de wensen van de gasten. De culinaire onderdelen worden ingevuld door creatieve cateraars, waarbij vers en gezond voorop staat. Hier vergader je met een panoramaview op de polder. Beleef het boerenerf, weidse ruimte en nieuw aangelegde landschapselementen. Welkom bij Buitenplaats Molenwei, op en top inspiratie verzekerd!

          Gemiddelde prijsklasse
 •   0-250 personen
 •   4 kamers
 •   8 bedden
 •   Leidschendam-Voorburg, Zuid-Holland
 •   Ontmoeten, ontwikkelen en ontspannen
 •   Vergaderen en overnachten op een authentiek boerenerf
 •   Op slechts enkele minuten vanaf de A-4 Den Haag
 •   Het platteland als decor
 •   Volop ruimte voor inspirerende vergaderbreaks
 • Buitenplaats Molenwei

  Ze zijn schaars, dit soort fantastische plekjes in de Randstad. Op slechts enkele minuten afstand vanaf de A-4 Den Haag vind je Buitenplaats Molenwei. Een unieke vergaderlocatie op een inspirerend boerenerf. Hier wordt de stadse hectiek ingeruild voor de rust en ruimte van het platteland. Diverse binnen- en buitenruimtes kunnen geheel naar wens worden ingericht. Jullie vergadering, training, brainstorm of teambuilding krijgt op deze locatie een extra dimensie.

  Inspirerende binnen- en buitenruimtes

  Verspreid over het boerenerf tref je meerdere ruimtes aan die te huur zijn voor kleinere of grotere gezelschappen. Iedere ruimte straalt een geheel eigen sfeer uit. Een greep uit de mogelijkheden:

  Luifel

  Achterop het erf ligt de Luifel, een royale overkapping van 200 vierkante meter met een evengroot terras op het westen. De Luifel is ideaal voor een grote borrel, BBQ of teambuilding. Met keukenvoorzieningen en vele zitjes waan je je hier op een klein festivalterrein.

  Barn

  Het moderne stalgebouw de Barn is een nieuwe groepsruimte van 370 vierkante meter. Met een kleurrijk decor en vintage meubelen kunnen groepen terecht tot 250 personen. Door de flexibele opstelling ervaar je ook met een kleine groep een intieme sfeer en kun je terecht voor een vergadering, heisessie en teambuilding of cultureel event. De Barn beschikt over een eigen  toiletgroep en sluit aan op het Lab en de Luifel. Met twee zonnige terrassen beweeg je met gemak naar buiten toe.

  Lab

  In hoofdgebouw de Barn ligt het Lab, een vergaderkeuken van 90 vierkante meter met een deur naar de binnenplaats op het westen. Het Lab is voor meetings van 6 tot 15 personen en wordt ook gebruikt als buffetruimte en koffiekamer voor groepen in de Barn. Keukenvoorzieningen zijn aanwezig en met zicht op het erf beleef je hier een echte boerenerf sfeer.

  Hoeve

  De authentieke Hoeve bestaat voor het grootste deel uit de huisstal. Tot 1981 stonden hier nog 60 melkkoeien die vanaf het melkkrukje werden gemolken. De stalruimte wordt o.a. ingezet voor kleine groepen, als buffet- of dinerzaal of expositieruimte. De Hoeve is 18×8 meter, voelt ’s zomers koel aan en wordt in de winter alleen gebruikt voor borrels en creatieve workshops. De hooizolder is niet toegankelijk.

  Werkplaats

  Achterop het erf ligt de Werkplaats. Vanaf de 80’er jaren fungeerde deze als werktuigenschuur nadat de varkens waren vertrokken. Inmiddels wordt de Werkplaats ingezet voor heisessies, creatieve workshops en teambuildings. De Werkplaats is 80 vierkante meter, heeft heerlijk daglicht, een zonnig buitenterras, houtkachel, werktafels, een meterslange bank en een gezellige zithoek. 

  Silo

  De voormalig mestsilo onder in de dijk en met uniek uitzicht naar de polder is vanaf mei tot eind september overdekt met een Afrikaanse stretchtent. De cirkelvormige ruimte van 175 vierkante meter is een bijzondere plek voor bijzondere ontmoetingen. Vanaf zonsopkomst schijnt de zon binnen en tot laat in de avond zie je de zon ondergaan in het westen. De Silo is ideaal voor een activiteit, teambuilding, voorstelling of gezellig borrel na een zakelijke meeting. Er ligt een vlakke klinkervloer, de ruimte is rolstoelvriendelijk, er zijn licht en sroomvoorzieningen en de Silo is goed bereikbaar.

  Hooiberg

  De authentieke Hooiberg midden op het erf wordt veelal gebruikt tijdens een borrel of BBQ in combinatie met de Hoeve en is 50 vierkante meter.

  Punt

  Op het eindpunt van het erf en de entree naar de polder ligt de Punt, een grote tipi. Van april tot en met september wordt de Punt ingezet voor workshops en inspirerende ontmoetingen. Deels omringd door een weelderige sprokkelplaats en houtril ervaar je op het veld van Punt een echte privé omgeving voor een gezellige BBQ. Je ziet de zon hier van zonsopkomst tot het ondergaan, een fijne plek. De grote tipi is 50 vierkante meter, er ligt een houten vloer, staan picknicktafels en er is stroom.

  Polderpods & Winterpods

  In de zomer staan hippe Polderpods op de Campsite achter het erf. De Tiny houten huisjes zijn ideaal voor kort recreatief verblijf tijdens of zakelijk bezoek. De Pods zijn voorzien van twee eenpersoonsbedden, stroom en een compact keukenblok. Vanaf oktober tot mei staan de hutten als Winterpod op het erf voor logees die kiezen voor een Glamping buitenhotelkamer. Sanitair is aanwezig achterop het erf.

   

  Creatieve catering

  De culinaire onderdelen worden ingevuld door creatieve cateraars, welke zorgen voor een verse maaltijd waar je vrolijk van wordt. Zoveel mogelijk bereid met producten uit de streek. Gezond, lekker en afwisselend met aandacht voor mens en milieu. Laat je verrassen...

  Teambuilding activiteiten & vergaderbreaks

  Buitenplaats Molenwei is buij uitstek geschikt voor een inspirerende vergaderbreak of teambuilding activiteit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Outdoor Lasergamen op het boerenerf of een rondje Kickbiken door de groene omgeving. Ook via BuitenBusiness kunnen tal van inspirerende activiteiten worden verzorgd, zoals bijvoorbeeld:

  Kijk hier voor nog meer inspirerende vergaderbreaks.
   

   

  Vergaderen en overnachten

  Wil je voorafgaand aan de meeting of na afloop van de meeting blijven overnachten? Dat kan. Je overnacht hier in sfeervolle winterpods welke zowel in de zomer als in de winter gehuurd kunnen worden. In de winter staan de pods op het erf, in de zomer staan de pods midden in het weiland. Vanuit de pods heb je een weids uitzicht over het polderlandschap en de bekende Drie Molens. De Winterpods van 15m2 zijn voorzien van electrisch kacheltje, koelkast, Nespresso koffie/thee apparaat en jerrycan. Opgemaakte bedden staan klaar en handdoeken zijn aanwezig. Voor een makkelijke hap en ontbijt zijn serviesgoed en bestek aanwezig. Alleen voor het vullen van de jerrycan en sanitair maak je een korte wandeling. Het is ook mogelijk om zelf een caravan, camper of tent mee te nemen.

  Waar ligt Buitenplaats De Molenwei

  Buitenplaats De Molenwei ligt in Leidschendam, tussen Den Haag en Zoetermeer. De locatie is goed bereikbaar vanaf de A12 en A4. Vanaf de snelweg ben je in enkele minuten ter plaatse en kan je de stadse hectiek inruilen voor de rust van het platteland. Er is gratis parkeergelegenheid voor zo'n 50 auto's, meer auto's kunnen in de wei geparkeerd worden. Ook met het openbaar vervoer is deze locatie goed bereikbaar, vanuit het station Leidschenveen of Leidschendam is het nog zo'n 20 minuutjes lopen door het mooie groene hart van de Randstad. 

 • Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze locatie *
  • Mijn ervaring met deze activiteit *