De Vuurplaats

De Vuurplaats op Boerderij Eyckenstein

, Bilthoven, Utrecht

Op zoek naar een unieke buitenlocatie, centraal gelegen in Nederland? De Vuurplaats is een inspirerende pop-up locatie op het erf van Boerderij Eyckenstein. De Vuurplaats is zeer centraal gelegen in het midden van het land, op ca. 10 minuten vanaf Utrecht, temidden van de schitterende Eyckensteinse bossen. Hier vergader je op het boerenerf, tussen de prachtige lichtbuirne Jersey koeien, tevreden knorrende varkens en rondscharrelende kippen. Dat de dieren een goed leven hebben (gehad), proef je direct tijdens de lunch en het diner. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van allerlei lekkers van het eigen landgoed, zoals vlees van eigen koeien en groenten en kruiden uit de moestuin. De gerechten worden met zorg bereid op De Vuurplaats en zorgen samen met de bijzondere locatie voor een unieke-vergaderbeleving!

          Gemiddelde prijsklasse
 •   0-100 personen
 •   0 kamers
 •   0 bedden
 •   Bilthoven, Utrecht
 •   Unieke buitenlocatie op boerenerf
 •   Biologische catering van eigen erf
 •   Teambuilding activiteiten mogelijk
 •   Centraal gelegen t.o.v. Utrecht en Amersfoort
 •   Kookworkshops met open vuur
 • De Vuurplaats

  De Vuurplaats is een unieke buitenlocatie op Landgoed Eyckenstein, op ca. 10 kilometer van Utrecht. Vergaderen wordt hier een beleving, waarbij eerlijk en smaakvol eten centraal staat. Het centrale punt is de pop-up locatie in de vorm van een luxe en sfeervol aangeklede tent, waar ook de meeting kan plaatsvinden. Je vergadert hier op het boerenerf waar nieuwsgierige koeienogen je aanstaren en varkens tevreden rondscharrelen onder eikenbomen. De meeting kan naar wens afgesloten worden met een kookworkshop. Het koken boven open vuur met biologische ingrediënten van de eigen boerderij zorgt voor een onvergetelijke beleving en is een inspirerende afsluiting van een intensieve vergaderdag.  

  Buiten vergaderen op het boerenerf

  Op het erf van Boerderij Eyckenstein is een pop-up locatie gerealiseerd waar je in een unieke setting kunt vergaderen, trainen en teambuilden. Buiten is binnen en binnen is buiten. Tijdens jullie bijeenkomst wordt goed voor de inwendige mens gezorgd. De catering is biologisch, puur en aandachtig samengesteld. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de producten van het landgoed, zoals het eigen Jersey-vlees, aangevuld met groenten en kruiden uit eigen moestuin. Er zijn mogelijkheden voor koffie met gebak, een lunch, een aangeklede borrel of diner. Vraag gerust naar de arrangementen. 

  Teambuilding activiteiten op de boerderij

  Tussendoor even de benen strekken? Vanuit de vergaderlocatie loop je zo het boerenerf op en kun je een bezoek brengen aan de landgoedwinkel of de stallen. Ook het aangrenzende bos nodigt uit tot het maken van een mooie wandeling. Tevens kunnen er op het erf rondom de boerderij diverse teambuildingactiviteiten georganiseerd worden. Een greep uit de mogelijkheden:

  Bekijk hier een overzicht met alle mogelijkheden.

  Het verhaal achter De Vuurplaats

  De Vuurplaats is een initiatief van Janine Baker en Martijn Korving. Martijn is chef kok en werkt al jaren samen met Jacob Beeker van de Jersey stierenboerderij Eyckenstein. Janine is gastvrouw en vinologe en zorgt ervoor dat het de gasten aan niets ontbreekt. Op het erf van Boerderij Eyckenstein hebben zij een unieke pop-up locatie gecreëerd. Er is bewust voor deze locatie gekozen: op de boerderij worden Jersey-stierenkalfjes die ‘over’ zijn van een zuivelboerderij biologisch grootgebracht. Een veld verderop staan de eigen biologische varkens van de boer & chef. Scharrelend onder de eikenbomen groeien ze langzaam groot en zorgen zo, na een heerlijk leven, voor minstens zo heerlijk vlees en verfijnde charcuterie. De kruidentuin bij de boerderij en de omgeving geven verder smaak aan de gerechten. Dit is de basis voor een unieke beleving bij De Vuurplaats. "Buiten" vergaderen en tussendoor genieten van puur eten. Alle gerechten worden gekookt boven houtvuur. Geen electriciteit en gas, maar uitsluitend gloeiende kooltjes, as en rook als culinaire tools zorgen samen met de verrassende ingrediënten voor een ware smaakexplosie.

  Over Boerderij Eyckenstein

  Boerderij Eyckenstein, van boer Jacob Beeker, is een gemengd bedrijf met biologisch Jersey vleesvee en akkerbouw in de bossen van landgoed Eyckenstein. Het Jersey koeienras is een kleine lichtbruine melkkoe, oorspronkelijk afkomstig van het Kanaaleiland Jersey. Het vlees van een Jersey koe is gemarmerd en heeft een uitgesproken smaak. De smaak van dit koeievlees is bijzonder omdat de dieren buiten gehouden worden en veel bewegen. Het dieet van de koeien is gericht op gezondheid van het dier en bestaat uit gras, hooi, Keltisch zeezout en in de winter een biologische kruidenmuesli. Hierdoor bevat het vlees naar verhouding veel meer Omega-3 vetzuren en is niet alleen gezond, maar ook heel lekker. Een aanrader voor de kookworkshop!

  Waar ligt De Vuurplaats?

  De Vuurplaats is landelijk gelegen in Bilthoven, in de provincie Utrecht. Deze vergaderlocatie is centraal gelegen ten opzichte van Utrecht en Amersfoort en ligt op een steenworp afstand van de A27. Parkeren kan gratis op het eigen terrein. 

 • Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze locatie *
  • Mijn ervaring met deze activiteit *