Park Vliegbasis Soesterberg

Park Vliegbasis Soesterberg is misschien wel de meest unieke locatie in Nederland welke voor een evenement af te huren is! Midden in de natuur op de Utrechtse Heuvelrug liggen 17 vliegtuigshelters, verspreid over de voormalig vliegbasis. Eén daarvan is Shelter 611, welke af te huren is voor evenementen. Een spannende en surrealistische plek door de combinatie van vliegbanen, militair erfgoed en ongerepte natuur. Zoek je een unieke eventlocatie in Midden-Nederland? Dan is dit the place to be!

          Goed en goedkoop
 •   0-350 personen
 •   0 kamers
 •   0 bedden
 •   Den Dolder, Utrecht
 •   Unieke accommodaties
 •   Midden in de natuur
 •   Militair erfgoed
 •   Centraal gelegen in Midden-Nederland
 •   Multi-functionele locatie
 • Robuust Militair Erfgoed in de natuur

  De Amerikanen bouwden in de jaren zestig 17 stevige vliegtuigshelters op Park Vliegbasis Soesterberg. Die moesten hun F15’s beschermen tegen vijandig vuur. De militairen en straaljagers zijn vertrokken. En Park Vliegbasis Soesterberg is inmiddels een beschermd natuurgebied. Maar daarin staan nog altijd een aantal van die enorme shelters. Militair erfgoed uit de Koude Oorlog.

  Shelter 611

  De straaljagershelter steekt als een donkere reus af tegen het omringende groen. Achter het massieve betonnen pantser en de kolossale deuren schuilt een schat aan militaire geheimen en verhalen. Dat idee maakt de plek spannend, een tikje surrealistisch en meer dan interessant. Shelter 611 opent tegenwoordig met regelmaat de enorme deuren voor allerlei ontvangsten. De ruimte van 780 m2 is ongemeubileerd en multifunctioneel te gebruiken. Een eenvoudige toiletgroep en pantry zijn aanwezig, maar verder kun je het helemaal naar je eigen zin inrichten. Uiteraard is er (kracht)stroom en water, verwarming is er niet standaard, maar kan uiteraard wel geregeld worden. In de zomer is het een aangenaam koele locatie door de dikke betonnen wanden. Ook is deze voormalige F15-hangar ingericht met een vaste beamer en scherm en is er een LED licht installatie aanwezig, te gebruiken via onze preferred supplier MNT Stoker.

  Alle ruimte voor jullie event

  Wat een uitzicht heb je vanuit de shelter! Desgewenst kunnen de enorme deuren helemaal open en kijk je recht de natuur in. Als je een beetje geluk hebt loopt er een ree of vos langs tijdens de vergadering. Daarbij ligt direct voor de shelter een groot betonvlak, bijvoorbeeld in te richten als ruim terras of om er een extra tent te plaatsen. De binnen- en buiteninrichting voor je evenement kun je daarmee prachtig in elkaar over laten lopen. Vliegbasis Soesterberg biedt alle ruimte om jullie evenement volledig naar eigen keuze in te richten. De grote, open ruimte van Shelter 611 is vrij in te delen en biedt capaciteit tot 350 personen. De hangar is geschikt voor vergaderingen, congressen, presentaties, symposia, workshops, teambuilding of bedrijfsuitje. 

  Catering

  De catering kan naar eigen keuze ingericht worden. Je mag zelf een cateraar meenemen of gebruik maken van de vaste huiscateraar Qeet Utrecht. Zij maken pure, robuuste gerechten, passend bij de locatie. Er wordt zoveel mogelijk gekookt met biologische ingrediënten van Nederlandse bodem. Desgewenst kan ook het meubilair en aankleding door hen worden verzorgd, zodat je er geen omkijken meer naar hebt.  

  Teambuilding en overige activiteiten

  De schitterende omgeving en brede asfaltbanen bieden unieke mogelijkheden voor teambuildingactviteiten. Bij minder goed weer bieden de royale shelters uitkomst. Via BuitenBusiness kunnen passende activiteiten georganiseerd worden zoals een workshop schermen of een Haka-workshop. Ook is de omgeving te ontdekken met een gids. Je krijgt het verhaal te horen én te zien over de militaire geschiedenis van het gebied en de bijzondere natuurontwikkeling die ermee samenhangt. Je krijgt toegang in historische gebouwen en komt in delen van het gebied die normaal gesproken niet toegankelijk zijn.

  Bijzonder decor

  Met al dat militaire erfgoed, waaronder shelters, bunkers, wachthuisjes én een complete startbaan, vormt park Vliegbasis Soesterberg in combinatie met de uitbundige natuur een fotogeniek gebied. Er zijn volop mogelijkheden voor film- en fotoshoots: van huwelijksfoto's tot productfotografie en van videoclips tot TV opnames of gewoon een mooie foto van jullie team: de vliegbasis biedt een uniek decor.

  Ligging en bereikbaarheid van Vliegbasis Soesterberg

  Park Vliegbasis Soesterberg is centraal gelegen in Midden-Nederland en uitstekend bereikbaar met eigen vervoer. Parkeren is geen punt, er is genoeg parkeerruimte en extra asfalt aanwezig! 

 • Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze locatie *
  • Mijn ervaring met deze activiteit *