Groen vergaderen in Utrecht Centrum

Molen de Ster

, Utrecht, Utrecht

Groen vergaderen in hartje Utrecht? Dat kan bij Molen de Ster, het best bewaarde geheim van Lombok. Midden in deze bruisende wijk, op loopafstand van het Centraal Station, siert deze authentieke en nog werkende houtzaagmolen een landelijk en idyllisch erf. In deze verborgen parel in Utrecht word je even losgemaakt van je normale werkomgeving. De houtzagerij biedt plaats aan gezelschappen van 8-130 personen. Met alle moderne faciliteiten en gemakken in huis is Molen de Ster een ideale locatie voor wanneer je iets anders zoekt dan een standaard vergaderzaal. Van harte welkom op deze bijzondere vergaderlocatie in Utrecht!

          Gemiddelde prijsklasse
 •   0-130 personen
 •   0 kamers
 •   0 bedden
 •   Utrecht, Utrecht
 •   Unieke buitenlocatie op loopafstand van Utrecht CS
 •   Enige compleet bewaarde molenerf van Nederland
 •   Exclusief beschikbaar: geen andere gasten
 •   Uitstekend bereikbaar met auto, fiets en OV
 •   Huur Molen de Ster vanaf € 100,--
 • Molen de Ster

  Molen de Ster is een authentieke houtzaagmolen aan het water van de Leidse Rijn. Deze bijzondere locatie is gelegen op een landelijk molenerf, een groene oase midden in de stad Utrecht. In de zagerij ruik je de versgezaagde boomstammen. Buiten onttrekken de omringende populieren de molen aan de drukte van de stad. Het molenerf is het enige compleet bewaarde molenerf van Nederland met de originele molenaarswoningen en houtdroogloodsen. Een aantal van deze houtdroogloodsen zijn nu omgebouwd tot ateliers voor houtbewerkers en stallen voor de boerderijdieren. 

  Groen vergaderen in hartje Utrecht

  Ze zijn zeldzaam: groene landelijke vergaderlocaties midden in de grote steden. Molen de Ster is zo'n unieke inspiratie-locatie waar je in een informele en ongedwongen sfeer kunt vergaderen. Midden in de stad Utrecht en toch genieten van rust, ruimte en natuur. Je komt er los van de standaard kantoorinterieurs. Deze locatie, waar de oude ambacht van het houtzagen weer tot leven komt, nodigt uit tot inspiratie en creativiteit. De karakteristieke en intieme uitstraling maakt de molen tot een onvergetelijke locatie voor een relatie-evenement of een kick-off meeting. De groene omgeving biedt tegelijkertijd de rust en ruimte voor coachingsessies, intervisies en teambuilding workshops. Zowel binnen als buiten is er voldoende ruimte om even in kleine groepen apart te gaan zitten.

  Vergaderen in de Houtzagerij

  De meeste vergaderingen vinden binnen plaats in de Houtzagerij. Je vergadert hier tussen de originele elementen en versgezaagde boomstammen. Extra dakramen zorgen voor voldoende lichtinval en bij mooi weer gaan de zaagdeuren open. Vanuit de Houtzagerij heb je een vrij uitzicht op het water van de Leidse Rijn. De zagerij wordt altijd exclusief verhuurd en biedt ruimte aan gezelschappen van 8-130 personen. 

  Duurzaam en milieubewust

  Ondanks de monumentale status is de molen voorzien van alle moderne faciliteiten en gemakken. Er is gratis WiFi voor alle gasten en bij de huur kan kosteloos gebruik worden gemaakt van een beamer, projectiescherm, geluidsinstallatie, flipover en een whiteboard. De duurzame uitstraling van de omgeving vind je ook terug in de catering. Molen de Ster biedt bijvoorbeeld koffie en thee bij ontvangst, iets extra’s tijdens de vergadering, uitgebreide lunchbuffetten of een heerlijke BBQ op het terras. Deze kan biologisch zijn, vrij van dierlijke producten, seizoensgebonden, lokaal verbouwd of met minder verspilling gebruikt.

  Breaks in de (buiten)lucht of op het water

  Tip: gebruik de break tijdens je vergadering om een rondleiding in de molen te krijgen. Vanaf de stelling sta je dan ruim 10 meter boven de grond met een weids uitzicht op de omgeving. Daarnaast biedt het molenerf en het naastgelegen molenpark voldoende ruimte om even de benen te strekken en een blokje om te lopen. Voor de sportievelingen is het mogelijk om de omgeving al Stand-Up-Paddling vanaf het water te verkennen. Of geniet gewoon van de zon vanaf de helling. Nog meer suggesties voor ontspannen of inspirerende breaks vind je op de activiteitenpagina

  Uitstekend bereikbaar met de auto én de fiets

  Molen de Ster is bijzonder goed bereikbaar met de auto, de fiets en het openbaar vervoer. De locatie ligt op zeven minuten lopen van Utrecht Centraal en van de dichtstbijzijnde parkeergarage. Parkeren op straat is betaald. Het molenerf is autoluw. Door de ligging naast het park en aan het water is er geen voorbijrazend verkeer. Er is een fiets-parkeerplaats op het molenerf.

  • 8.5
   Door:

   Dit is een prachtige locatie voor een bijeenkomst, we hebben alleen maar positieve reacties van de deelnemers ontvangen: dichtbij Utrecht CS, in de stad maar toch een landelijke plek en het hout geeft het geheel een duurzame (het thema van onze bijeenkomst) uitstraling. Er waren wel wat problemen in de communicatie: ik gaf e.e.a. per mail door maar dat bleek toch niet over te zijn gekomen. Zoals het definitieve aantal deelnemers, er moesten ter plekke nog stoelen erbij worden opgetrommeld. Gelukkig waren de twee dames op de locatie zeer flexibel en meedenkend, ook toen wij spontaan de stoelen aan kant wilden doen voor workshops en er plotseling een pauze werd ingelast. De lunch was zeer goed verzorgd en de technische begeleiding voor de hybride bijeenkomst ook.

  • 10
   Door:

   Een prachtige locatie vlakbij het centraal station in Utrecht.

  Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze locatie *
  • Mijn ervaring met deze activiteit *