Landgoed Vollenhoven

Landgoed Vollenhoven

, De Bilt, Utrecht

Landgoed Vollenhoven is een inspirerende locatie in De Bilt, provincie Utrecht. Het landgoed werd rond 1800 in Engelse landschapsstijl ontworpen en is sindsdien weinig veranderd. Vollenhoven is daardoor een van de weinige Nederlandse landgoederen waar veel oorspronkelijke elementen bewaard zijn gebleven. Het Grote Huis is uitermate geschikt voor een vergaderdiner, managementmeeting of fusiebesprekingen. Doordat het huis nog altijd particulier bewoond wordt is de uitstraling wezenlijk anders dan in een hotel of restaurant. Maar Landgoed Vollenhoven biedt meer: verscholen in het bos ligt de sfeervolle Oranjerie, waar je in alle rust kunt vergaderen. Kleine en grote gezelschappen kunnen terecht in Stal den Eijck, waar je een mix van moderne elementen en een sfeervolle inrichting vindt. En laten we de enorme hoeveelheid buitenruimte niet vergeten, perfect geschikt voor een buitenactiviteit of -evenement. Van harte welkom op Landgoed Vollenhoven!

          Gemiddelde prijsklasse
 •   0-300 personen
 •   0 kamers
 •   0 bedden
 •   De Bilt, Utrecht
 •   Eén landgoed, drie verschillende locaties
 •   Centraal gelegen en goed bereikbaar
 •   Geschikt voor kleine en grote gezelschappen
 •   Groot buitenterrein geschikt voor activiteiten
 •   8-uurs vergaderarrangement v.a. € 27,50
 • Landgoed Vollenhoven

  Midden in het land, onder de rook van Utrecht, ligt landgoed Vollenhoven. Uitstekend bereikbaar en toch ver weg van alles. Laat de sleur van alledag van je afglijden en laat je inspireren door al het moois dat dit particuliere landgoed te bieden heeft. Veel is in oude stijl bewaard gebleven en toch is het landgoed met zijn tijd meegegaan. In het Engelse landschapspark is het heerlijk verpozen tussen de eeuwenoude bomen, kronkelende waterpartijen en glooiende grasvelden. Zoals een goed Engels landschapspark betaamt word je telkens weer verrast met een fraaie zichtlijn op het huis of de omgeving. Te midden van al dit moois krijgt vergaderen opeens een andere dimensie... 

  Het Grote Huis

  Blikvanger op Landgoed Vollenhoven is het nog particulier bewoonde "Grote Huis", zoals het nog altijd wordt genoemd. Het statige witte huis dat zo mooi in de vijver gespiegeld wordt, staat daar zoals het er eeuwen geleden ook al stond. Hier kun je bij het knapperend haardvuur in alle rust zakelijke besprekingen voeren. Een vergaderdiner in de stijlvolle groene eetkamer of een presentatie voor een select gezelschap in de hall of grote kamer met uitzicht over de achtervijver; de mogelijkheden zijn legio. 

  Eigentijds vergaderen in stal Den Eijck

  Ook de recent verbouwde stal Den Eijck is multifunctioneel inzetbaar. Door de sfeervolle uitstraling kun je hier net zo makkelijk met 5 als met 30 man vergaderen, managementmeetings, teambuilding activiteiten of recepties en jubilea organiseren. Hier geen klassieke uitstraling maar door de mix van moderne en eeuwenoude materialen is het een eigentijdse gezellige ruimte geworden waarbij de fraaie houten gebinten de blikvanger zijn. Bij de verbouwing is heel bewust gekozen voor duurzaamheid. Zonnepanelen, warmtepomp, cv-haard, leemstuc en een 15.000 lt regenwaterput zijn daar enkele voorbeelden van.  

  Verscholen in de bossen

  Verscholen in het bos, achter de historische moestuin, ligt de Oranjerie. In de koude maanden overwinteren hier de planten, maar in de zomermaanden wordt de oranjerie gebruikt voor grotere ontvangsten. Een unieke plek voor een zakelijke bijeenkomst! Zoals dat hoort ligt de oranjerie pal op het zuiden en zorgen de grote openslaande deuren er voor dat binnen en buiten naadloos in elkaar over gaan. Voor de oranjerie ligt een door grote bomen omzoomd grasveld, wat het een heel besloten karakter geeft. Eén landgoed, drie geheel verschillende locaties. Bijzonder: door gebruik te maken van landgoed Vollenhoven draag je bij aan de instandhouding van dit cultuurhistorische erfgoed.

  Vergaderbreaks op Landgoed Vollenhoven

  Het prachtige park en de tuinen lenen zich uitstekend voor een inspirerende vergaderbreak of teambuildingactiviteit. Via BuitenBusiness kunnen diverse activiteiten plaatsvinden op Landgoed Vollenhoven, enkele suggesties:

  Kijk voor nog meer suggesties op onze activiteitenpagina

  Waar ligt Landgoed Vollenhoven?

  Landgoed Vollenhoven ligt op een centrale plek in het midden van het land, op steenworp afstand van de A28 en de A27. Op Landgoed Vollenhoven zijn geen overnachtingsmogelijkheden. Wil je graag in de buurt blijven slapen? Op korte afstand van het landgoed ligt een hotel met 100 slaapkamers. 

  • 9.5
   Door:

   Een prachtig gerenoveerde stal op een mooie en centrale locatie, ruimte genoeg voor ons team van 75 collega’s! Gastvrouw Tanne van Swijndrecht is vriendelijk, flexibel en gastvrij. Ook complimenten voor de vaste cateraar van de locatie (Luc Arnoldus van L’Art de la Table): de lunch was geweldig!

  • 10
   Door:

   Met 60 personen hebben we een hele mooie dag gehad op landgoed Vollenhoven, bij Stal Den Eijck. In de middag een heuse Expeditie Robinson op het Landgoed begeleid door BuitenBusiness. Een hartstikke leuke en goede dag in het kader van teambuilding met een hoop actie. De dag werd afgesloten met een zeer verzorgde BBQ. Een mooie dag met heerlijk weer in een fantastische en goed verzorgde omgeving en dat zo dicht bij Utrecht.

  Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze locatie *
  • Mijn ervaring met deze activiteit *