De Kool, De Geit en De Wolf op Fort Abcoude

De Kool, De Geit en De Wolf

, Abcoude, Utrecht

Voor totale rust hoef je soms niet ver te rijden. Midden in de natuur is de Kool, de Geit en de Wolf een oase in de drukke randstad. Hier waan je je in een compleet andere wereld die iedereen zal inspireren. Én een leger zou je hier in het oude militaire gebouw nog niet lastig kunnen vallen! De inspirerende omgeving maakt nieuwsgierig en wakkert de creativiteit in je team aan. Ideaal dus om een vergadering, teambuildingssessie, heisessie of brainstorm te organiseren op het Fort bij Abcoude. Is het lekker weer of moeten de hersenen gelucht worden? Je spullen pakken en buiten de vergadering voortzetten is hier geen enkel probleem! Ook tijdens een onderbreking biedt deze locatie veel mogelijkheden. Er is veel te ontdekken in en rond het fort en er is genoeg ruimte voor een inspirerende buitenactiviteit.

          Gemiddelde prijsklasse
 •   0-75 personen
 •   0 kamers
 •   0 bedden
 •   Abcoude, Utrecht
 •   Puur, rauw en avontuurlijk
 •   Oase van rust in de randstad
 •   Oneindig veel mogelijkheden
 •   Eco-vriendelijk en off the grid
 •   Dichtbij Utrecht en Amsterdam
 • Uniek Fort bij Abcoude

  Fort bij Abcoude is een unieke plek, een eiland midden in de randstad. Op deze historische locatie besloten De Kool, De Geit en de Wolf neer te strijken om een ontmoetingsplaats te creeëren om te werken, te genieten, te leren, te ervaren, te ontspannen, op te laden en los te laten. Een eiland voor avonturiers en pioniers, want schuilt er niet in iedereen een avonturier? Het fort bij Abcoude is dé locatie om een vergadering te organiseren waarbij creativiteit en inspiratie gewenst is. Het fort is omgeven door rust, ruimte en natuur, waardoor creativiteit tot een hoger level wordt getild. Door de veelzijdigheid en onvoorspelbaarheid van dit eiland zijn de mogelijkheden eindeloos!

  Een leger zou jullie niet kunnen storen

  De kleine vergaderruimtes van het fort voelen intiem en huiselijk aan. Hier kan je in alle rust vergaderen. Én een leger zou je hier in het oude militaire gebouw nog niet lastig kunnen vallen! De verschillen ruimten zijn los of gezamenlijk te boeken en kunnen naar wens worden opgesteld. Is het mooi weer? Dan kun je de flipover ook naar buiten verhuizen. 

  Terug in de tijd

  Het fort is gebouwd tussen 1884 en 1887 en is het oudste landfort van de Stelling van Amsterdam. Deze belangrijke verdedigingslinie van 135 kilometer bestaat uit 46 forten en batterijen en ligt als een ring rond de stad Amsterdam. Naast dat het fort een rijksmonument is, staat het ook op de lijst van UNESCO Werelderfgoed.

  Rauw en avontuurlijk

  Het pure karakter van het eiland is meegenomen in het interieur van het fort. Met de eco- en circulaire inrichting wordt de natuur in ere gehouden en een rauwe, avontuurlijke sfeer gecreëerd. Puurheid vind je ook terug in de culinaire verzorging tijdens jullie meeting. Dankzij de samenwerking met lokale producenten worden heerlijke maaltijden gecreëerd. 

  Activiteiten rondom het Fort

  Door de prachtige ligging en de unieke omgeving, leent het forteiland bij Abcoude zich uitstekend voor actieve vergaderbreaks. Niks is hier te gek en De Kool, de Wolf en de Geit staan overal voor open. Onderstaande vergaderbreaks zijn een greep uit de mogelijkheden waarmee je nog meer uit je team kunt halen: 

  Kijk op onze activiteitenpagina voor nog meer suggesties...

  De Kool, De Geit en De Wolf

  De naam De Kool, De Geit en De Wolf stamt af van een bekend raadsel uit de middeleeuwen. Een man heeft een wolf, een geit en een kool en moet met deze drie dingen de rivier oversteken. In zijn kleine roeiboot kan hij slechts één ding tegelijk meenemen. De wolf en de geit of de geit en de kool mogen niet samen op de kant achterblijven. De vraag is: hoe kan de man met al zijn spullen de rivier oversteken? De vernoeming naar dit bekende raadsel heeft alles te maken met feit dat je het fort kunt bereiken met een kleine pont die je zelf kunt bedienen. Je moet alleen zelf nog even puzzelen hoe je alles mee krijgt naar de overkant... 

  Waar ligt dit fort bij Abcoude?

  De Kool, de Geit en de Wolf ligt op Fort bij Abcoude op een eigen eilandje tussen Amsterdam en Utrecht. Midden in de randstad en vanuit verschillende richtingen makkelijk te bereiken. Een groene plek tussen de grote steden waar je helemaal tot rust kunt komen.

 • Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze locatie *
  • Mijn ervaring met deze activiteit *