De Vuurplaats

De Vuurplaats

, De Bilt, Utrecht

Op zoek naar een unieke buitenlocatie, centraal gelegen in Nederland? De Vuurplaats is een inspirerende pop-up locatie op een prachtig landgoed in De Bilt. De Vuurplaats is zeer centraal gelegen in het midden van het land, op ca. 10 minuten vanaf Utrecht, temidden van bossen en weilanden. Hier vergader je midden in de natuur in een unieke setting. Na afloop van de vergadering bereiden jullie je eigen maaltijd (of laten jullie de kok wat klaarmaken) boven het open kampvuur. De bijzondere locatie in combinatie met de kookworkshop zorgen samen voor een unieke-vergaderbeleving!

          Gemiddelde prijsklasse
 •   0-100 personen
 •   0 kamers
 •   0 bedden
 •   De Bilt, Utrecht
 •   Unieke buitenlocatie op landgoed
 •   Biologische catering geheel verzorgd
 •   Teambuilding activiteiten mogelijk
 •   Centraal gelegen t.o.v. Utrecht en Amersfoort
 •   Kookworkshops met open vuur
 • De Vuurplaats

  De Vuurplaats is een unieke buitenlocatie in De Bilt, op ca. 10 kilometer van Utrecht. Vergaderen wordt hier een beleving, waarbij eerlijk en smaakvol eten centraal staat. Het centrale punt is de pop-up locatie in de vorm van een luxe en sfeervol aangeklede tent, waar ook de meeting kan plaatsvinden. Je vergadert hier op een groot landgoed midden in de uitgestrekte natuur. Rust en ruimte voeren hier de boventoon. De meeting kan naar wens afgesloten worden met een kookworkshop. Het koken boven open vuur met biologische ingrediënten zorgt voor een onvergetelijke beleving en is een inspirerende afsluiting van een intensieve vergaderdag.  

  Pop-up locatie op landgoed

  Midden in de natuur op een groot landgoed is deze pop-up locatie gerealiseerd waar je in een unieke setting kunt vergaderen, trainen en teambuilden. Buiten is binnen en binnen is buiten. Tijdens jullie bijeenkomst wordt goed voor de inwendige mens gezorgd. De catering is biologisch, puur en aandachtig samengesteld. Hierbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de producten van het landgoed en uit de directe omgeving. Er zijn mogelijkheden voor koffie met gebak, een lunch, een aangeklede borrel of diner. Vraag gerust naar de arrangementen. 

  Koken boven houtvuur

  De meeting kan afgesloten worden met een unieke kookworkshop, waarbij gekookt kan worden boven houtvuur. De kookstijl van eigenaar Martijn draait om uitgesproken, volle en tegelijkertijd verfijnde smaken. Hij gebruikt zowel oude technieken als fermenteren en koken boven open vuur als nieuwe technieken als sous-vide. Afhankelijk waarmee de producten het beste tot hun recht komen. De seizoensproducten worden zoveel mogelijk lokaal ingekocht, bij voorkeur biologisch. Er zijn een aantal Open Fire Experience arrangementen uitgewerkt en er is ook een kookworkshop waarbij de deelnemers zelf aan de slag gaan. Technieken als dirty cooking, chapa, infiernillo, flambadou en Asado komen aan bod in de workshops. Alle gerechten worden begeleid door goede, passende wijnen.

  Teambuilding activiteiten rondom de Vuurplaats

  Tussendoor even de benen strekken? Je loopt hier zo het landgoed op, het uitgestrekte bos nodigt uit tot het maken van een mooie wandeling. Tevens kunnen er op het terrein rondom de Vuurplaats diverse teambuildingactiviteiten georganiseerd worden. Een greep uit de mogelijkheden:

  Bekijk hier een overzicht met alle mogelijkheden.

  Het verhaal achter De Vuurplaats

  De Vuurplaats is een initiatief van Janine Baker en Martijn Korving. Janine is vinoloog en gastvrouw, Martijn de creatieve chef. Het idee achter hun culinaire samenwerking is het ‘field to fork’ principe, zoveel mogelijk lokale en seizoensproducten van het veld op het bord. Alle gerechten worden gekookt boven houtvuur. “Geen elektriciteit en gas, maar uitsluitend gloeiende kooltjes, as en rook als culinaire tools “

  Waar ligt De Vuurplaats?

  Per augustus is pop-up locatie de Vuurplaats gevestigd op Landgoed Vollenhoven in de Bilt. Vanuit de monumentale houtschuur worden groepen ontvangen voor workshops en private dining. Deze vergaderlocatie is centraal gelegen ten opzichte van Utrecht en Amersfoort en ligt op een steenworp afstand van de A27. Parkeren kan gratis op het eigen terrein. 

 • Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze locatie *
  • Mijn ervaring met deze activiteit *