Uniek vergaderen tussen tanks en vliegtuigen

Nationaal Militair Museum

, Soest, Utrecht

Het Nationaal Militair Museum is een unieke evenementenlocatie in Utrecht, voor bijeenkomsten van een ander kaliber. Een plek met allure. Hier kun je je vergadering, presentatie, (bedrijfs)feest of diner laten plaatsvinden te midden van een museumcollectie met voelbare historische betekenis voor Nederland. De tanks, vliegtuigen en helikopters bieden een uniek kijkje in onze militaire geschiedenis en zijn tegelijkertijd een onvergetelijk decor voor een zakelijk event of vergadering. Inspirerend: vanuit het museumgebouw kijk je prachtig uit op de natuur van Park Vliegbasis Soesterberg. Zin om naar buiten te gaan? Op het enorme buitenterrein komt je vergaderbreak, teambuildingsactiviteit of buitenevenement uitstekend tot zijn recht. Deze unieke evenementenlocatie in Utrecht is geschikt voor 5 tot ca. 3000 personen. Het bijzondere verhaal van onze krijgsmacht geeft iedere bijeenkomst extra kracht.

          Gemiddelde prijsklasse
 •   0-3000 personen
 •   0 kamers
 •   0 bedden
 •   Soest, Utrecht
 •   Indrukwekkende locatie met een verhaal
 •   Uitzicht op Park Vliegbasis Soesterberg
 •   Voor 5 tot wel 3000 personen
 •   Centraal gelegen in Nederland, dichtbij A28
 •   Buitenterrein voor grote evenementen en (food)festivals
 • Nationaal Militair Museum

  Op zoek naar een indrukwekkende locatie voor een zakelijke bijeenkomst? Organiseer een event in het Nationaal Militair Museum. Kom vergaderen, trainen, presenteren of borrelen onder de vleugels van een F-16, te midden van tanks en helikopters... Ervaar het gevoel van ruimte en geniet van het prachtige uitzicht op de natuur van Park Vliegbasis Soesterberg. Een bijeenkomst op deze locatie zal je collega's of zakenrelaties nog lang bijblijven... 

  Unieke evenementenlocatie in Utrecht

  Meer dan 20 locaties binnen en buiten het Nationaal Militair Museum kunnen geheel in de stijl van jullie bijeenkomst worden ingericht. Of het nu gaat om een kleinschalige bijeenkomst, een congres met diner of een groot festival; er is altijd een passende locatie voor je evenement. Zo kun je vergaderen in een echte Fokker F-27 Troopship, dineren tussen de tanks en borrelen onder de gevechtsvliegtuigen.

  Binnenruimte voor evenementen tot 650 personen

  De topstukken van de Nederlandse militaire luchtvaartgeschiedenis zijn verzameld in een spectaculaire vlucht; de 'Dogfight'. In deze unieke, open ruimte aan de lange zijde van het museum kun je een evenement organiseren tot wel 650 gasten. Het prachtige uitzicht op Park Vliegbasis Soesterberg krijg je er hier gratis bij. Tussen het arsenaal op de begane grond ligt het F-16 Theater. Een grote, open ruimte met imposante voertuigen op de vloer en vliegtuigen boven je hoofd, geschikt voor ca. 400 personen. Het Auditorium is een grote ruimte in het museum met podium en tribune in theateropstelling met 200 stoelen. In combinatie met de aangrenzende Foyer, nabij de entree van het museum, is het Auditorium uitermate geschikt voor een congres, (product)presentatie of netwerkevenement. 

  Sfeervol vergaderen in de Schatkamer

  Wil je exclusief vergaderen? De sfeervolle Schatkamer in het museum is hiervoor de ideale locatie. In deze pronkzaal ben je - samen met je gasten - omringd door oude schilderijen, klassieke wapens en de grootste schatten uit de militaire geschiedenis. Combineer de Schatkamer met andere ruimtes in het museum voor breakout sessies, zoals de Klas van ‘45, een workshop bij de Dornier 24K of een sessie in de oude Fokker F-27 Troopship. Een ritje in een militair voertuig door de Arena behoort ook tot de mogelijkheden.

  Heel veel buitenruimte...

  Naast een imposant museumgebouw beschikt het Nationaal Militair Museum over een uitgestrekt buitenterrein met uitzicht over vliegbasis Park Soesterberg, een beschermd natuurgebied van het Utrechts Landschap. Het buitenterrein meet ruim 20.000m2 en is zeer geschikt voor buiten- en sportieve activiteiten, grootschalige evenementen, festivals en productpresentaties. Onder de grote luifel kun je op het museumterras een diner, borrel of barbecue organiseren, desgewenst afgesloten met een spetterend feest. Ook is er een openlucht Arena voor demo's, shows en (theater)voorstellingen, met ruimte voor wel 3000 gasten!

  Teambuildingactiviteiten en vergaderbreaks

  Het enorme buitenterrein leent zich uitstekend voor één van onderstaande (teambuilding)activiteiten:

  Bekijk alle mogelijkheden op onze activiteitenpagina. Voor een interessante vergaderbreak kun je tijdens je evenement uiteraard ook een bezoek brengen aan het museum, waarbij je kennismaakt met een uniek arsenaal boordevol topstukken uit de militaire geschiedenis.

  Waar ligt het Nationaal Militair Museum?

  Deze unieke vergader- en evenementenlocatie ligt op Park Vliegbasis Soesterberg in Soest, in de provincie Utrecht. Het Nationaal Militair Museum ligt op steenworp afstand van de A28. Parkeren is gratis op het terrein van het museum, er is een ruime hoeveelheid parkeerplaatsen, ook voor bussen. De evenementenlocatie is ook per OV te bereiken: nabijgelegen NS-stations zijn Amersfoort en Soest-Zuid, waarvandaan bussen rijden naar het museum. 

 • Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze locatie *
  • Mijn ervaring met deze activiteit *