Fort de Batterijen

Fort De Batterijen

, Nieuwegein, Utrecht

In het groene hart van Utrecht ligt Fort de Batterijen, een bijzondere evenementenlocatie op een historische plek in Nieuwegein. De ruige omgeving in combinatie met de karakteristieke gebouwen zorgt voor een inspirerende sfeer. Er zijn verschillende gebouwen te huur, daarnaast kan het gehele fortterrein exclusief afgehuurd worden voor corporate festivals, hybride events, congressen en zakelijke meetings. Uiteraard is deze fantastische buitenlocatie ook uitermate geschikt voor allerlei outdoor activiteiten als programmaonderdeel van een event.

          Gemiddelde prijsklasse
 •   0-250 personen
 •   0 kamers
 •   0 bedden
 •   Nieuwegein, Utrecht
 •   Unieke en inspirerende locatie midden in de natuur
 •   Met zorg gerestaureerd, met aandacht voor natuur en historie
 •   Evenementen binnen en buiten tot 250 personen
 •   Ieder evenement kan op maat ingevuld worden
 •   Gunstig gelegen in Midden Nederland
 • Fort De Batterijen

  In het groene hart van Utrecht, in Nieuwegein, ligt Fort de Batterijen, een bijzondere evenementenlocatie op een historische plek. De ruige omgeving in combinatie met de karakteristieke gebouwen zorgt voor een mysterieuze sfeer. Het monumentale fort anno 1871 – 1873 is de afgelopen jaren van een verwilderd fortterrein ontwikkeld tot een unieke evenementenlocatie. Het fort is de perfecte locatie voor evenementen, brainstorms, vergaderingen, conferenties en diners. Door haar unieke karakteristieken is het fortterrein een sfeervolle locatie voor elke groepsgrootte. De totale bezetting van Fort de Batterijen telt vijf objecten, waaronder het Wachthuis, de monumentale Artillerieloods en drie bunkers verspreid over het fortterrein. De ruim twee hectare grond die bij het fort horen, bieden uitgebreide mogelijkheden voor outdoor evenementen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om tenten of tijdelijke bouwwerken te plaatsen en buitenactiviteiten te organiseren.

  Het Wachthuis

  Wat ooit het slaapvertrek en de wachtruimte van de manschappen was, is nu een bijzondere ruimte voor meetings en events. Het Wachthuis is geschikt voor ca. 90 personen en bestaat uit een combinatie van vijf gewelven waarvan drie voor bijeenkomsten te gebruiken zijn. De ruimtes zijn fris, industrieel en modern ingericht met natuurlijke elementen. Door de grote gevelpuien kijk je tijdens een meeting uit op het groen van het fortterrein en het kabbelende water van de fortgracht. De glazen puien zijn de doorgang naar een 200 m² groot terras met openhaard en vlonder die direct aan het water grenst. Deze setting gecombineerd met de natuurlijke en eigentijdse inrichting van het gebouw maken de gewelven zeer geschikte ruimtes voor inspirerende bijeenkomsten met kleinere groepen. In de gewelven zijn LED schermen aanwezig en er is de mogelijkheid tot het plaatsen van een geluidsinstallatie.

  De Artillerieloods

  De Artillerieloods is een karakteristieke loods van ruim 250 m², geschikt voor ca. 175 personen en heeft een prachtig uitzicht op de groene omgeving. De begane grond met sfeervolle houten balken en stalen accenten bestaat uit een grote karakteristieke ruimte voor plenaire bijeenkomsten tot 250 gasten. Er is een geluidsinstallatie, videocamera’s en een beamer met scherm aanweig. De tweede verdieping van de Artillerieloods is voorzien van twee subruimtes en is daarmee uitermate geschikt voor vergaderingen, workshops en brainstorms. Deze ruimtes zijn inclusief LED schermen, geluidsinstallatie met twee microfoons en een beamer met scherm.

  Unieke buitenlocatie

  In de zomermaanden is het ook mogelijk om buiten in de frisse lucht te vergaderen, brainstormen of dineren. Op het natuurrijke fortterrein zijn stijlvolle stretchtenten geplaatst die een unieke setting bieden voor zakelijke evenementen. Zo heeft de locatie een vlonder aan het water, een Noorderkade, een Bunkerbar bovenop de aardewal, een boomhut en een tweetal grote stretchtenten. Eén stretchtent van 48 m² op de aardewal en een stretchtent van 300 m² naast de Artillerieloods. Beide tenten zijn voorzien van sfeerverlichting, een geluidsinstallatie, een terras en een bar. Uiteraard kan beeld, geluid en catering hier ook gefaciliteerd worden en qua indeling zijn diverse opstellingen mogelijk. Met fluitende vogeltjes op de achtergrond genieten de gasten van het programma in deze inspirerende omgeving.

  Borrelen bij de Bunkerbar

  Klaar met het inhoudelijke programma en tijd om te gaan ontspannen? Voor de imposante rode deuren van de Munitiebergplaats bevindt zich de stoere Bunkerbar. Geniet van een koud drankje onder de zandkleurige stretchtent of neem lekker plaats op het terras in het zonnetje. Terwijl jullie genieten van het uitzicht over het fortterrein, wordt ondertussen de barbecue aangestoken voor een heerlijke afsluiting van de dag.

  Teambuilding & Vergaderbreaks

  Met haar twee hectare grond is Fort de Batterijen een prachtige buitenlocatie. Gelegen aan het Amsterdam-Rijnkanaal en midden in de natuur zijn er genoeg mogelijkheden om zowel binnen als buiten evenementen te organiseren. Op het buitenterrein zijn verschillende stretchtenten geplaatst om beschutting te creëren. De locatie is uitermate geschikt voor allerlei outdoor activiteiten als programmaonderdeel van een event. Kijk hier welke teambuilding activiteiten en vergaderbreaks o.a. bij Fort De Batterijen georganiseerd kunnen worden.

  Het verhaal achter Fort De Batterijen

  Fort de Batterijen is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De verdedigingslinie deed dienst van 1871 tot ongeveer 1940 en is aangelegd als voorpost van Fort Jutphaas. Nadat het fortterrein 100 jaar afgesloten is geweest, herleeft Fort de Batterijen sinds begin 2017 als inspirerende locatie voor de zakelijke markt. Met aandacht voor natuur en historie is dit rauwe terrein ontwikkeld tot een sfeervolle evenementenlocatie.

  Perfecte ligging in Midden-Nederland

  Fort de Batterijen ligt midden in Nederland, prachtig gelegen aan het Amsterdam-Rijnkanaal en verscholen in het groen. De locatie ligt in het groene hart van Utrecht en is goed bereikbaar vanuit alle delen van Nederland. Gasten kunnen gebruik maken van de ruim aanwezige parkeergelegenheid rondom het terrein. Interesse? Vraag een offerte aan: Fort De Batterijen is niet gebonden aan vaste concepten, iedere aanvraag is anders en het team ontwikkelt met veel plezier een passend voorstel op maat.

  • 10
   Door:

   Wij zijn er geweest en de locatie was erg leuk! We hebben een topdag gehad.

  Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze locatie *
  • Mijn ervaring met deze activiteit *