Groen Landgoed

Landgoed ISVW

, Leusden, Utrecht

Een duurzaam conferentiehotel met een maatschappelijke opdracht. Op een eigen bosgebied van 6 hectare. Centraal gelegen nabij Utrecht. Modern, filosofisch en groen in alle opzichten...

          Gemiddelde prijsklasse
 •   0-500 personen
 •   107 kamers
 •   172 bedden
 •   Leusden, Utrecht
 •   Inspirerend conferentiehotel
 •   Geen winstoogmerk
 •   Gouden Green Key
 •   Duurzaam gebouwde hotelvleugel
 •   8-uurs vergaderarrangement v.a. €57,- p.p.
 • Welkom bij Landgoed ISVW!

  Welkom op dit bijzondere landgoed, waar een conferentiecentrum is gevestigd die wij graag aan je voorstellen. Het conferentiehotel is namelijk een anders dan anders-locatie, een locatie waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Een locatie die in 1916 oorspronkelijk is opgericht als centrum 'ter verdieping van levens- en wereldbeschouwing'. Een locatie waar vandaag de dag wordt gewerkt met biologische en dagverse streekproducten. Een locatie met een splinternieuwe, duurzaam gebouwde vleugel met comfortabele hotelkamers en een geweldig uitzicht. 

  Filosofisch conferentiehotel

  Het conferentiecentrum kent zijn oorsprong in 1916, toen de Internationale School voor Wijsbegeerte werd opgericht op het landgoed, met als maatschappelijke taak de filosofiebeoefening te bevorderen. Tegenwoordig bestaat de ISVW uit een landgoed met 13 conferentiezalen, 107 hotelkamers, een cursusinstituut en een uitgeverij. De gebouwen zijn gevestigd op een 6 hectare groot, eigen bosgebied dat grenst aan landgoed Den Treek. 

  Vergaderen en overnachten in het groen..

  In het sfeervolle hoofdgebouw van Landgoed ISVW bevinden zich de receptie, een riante lounge, het restaurant, de zalen en een bar. In het prachtige tweede gebouw, opgetrokken in Scandinavische stijl, bevinden zich nog eens 5 ruimte, lichte vergaderzalen. Het hotelgebouw beschikt over 60 kamers, maar de grote trots van het conferentiehotel is de nieuwe vleugel, waarvan de bouw in 2010 is gestart en korte tijd geleden is afgerond. De nieuwe vleugel bestaat uit 38 comfortabele kamers en een suite, verdeeld over twee verdiepingen en met een prachtig uitzicht over het landgoed. In totaal biedt Landgoed ISVW overnachtingsmogelijkheden aan 172 personen.

  Duurzame vergaderlocatie met Green Globe

  Bijzonder: in de uitstekende keuken wordt uitsluitend met verantwoorde en dagverse producten gekookt, mede hierdoor mag het hotel het gouden Green Gloube Keurmerk dragen. Daarnaast heeft de locatie geen winstoogmerk. Alle inkomsten uit het horecabedrijf komen volledig ten goede aan de filosofiebeoefening, waarvoor de Internationale School voor Wijsbegeerte 100 jaar geleden is opgericht. Bijzonder!

  Filosofieprogramma's op maat

  Ben je geinteresseerd in de filosofiebeoefening of wil je jouw bijeenkomst een diepere betekenis geven, dan kun je bij Landgoed ISVW ook terecht voor een programma op maat, speciaal voor organisaties en bedrijven. Dit kan een uitgebreid programma zijn over integriteit, mission statements of conflictbeheersing, maar ook een kort intermezzo tijdens jouw bijeenkomst. De instrumenten uit de gereedschapskist van de filosofie blijken vaak nuttig voor het analyseren en aanpakken van organisatievraagstukken. 

  Teambuilding op een landgoed

  Ook erg leuk op deze locatie: huur een ligfiets en maak samen met jouw team een mooie fietstocht door de omgeving van Leusden. Een originele activiteit, die moeilijker lijkt dan gedacht... 
  Andere teambuildingacitiviteiten die wij bij Landgoed ISVW kunnen verzorgen:

  Kijk onder het kopje 'Activiteiten' of op onze activiteitenpagina voor nog meer inspirerende teambuildingactiviteiten.

  Ligging van dit bijzondere conferentiehotel in Utrecht

  Landgoed ISVW is gelegen nabij Utrecht en Amersfoort en is goed bereikbaar vanaf de A28 [afslag Leusden-Zuid] vlakbij knooppunt Hoevelaken. Het conferentiehotel is tevens goed bereikbaar per openbaar vervoer, er loopt een shuttle service tussen station Amersfoort en het landgoed.

  • 8.5
   Door:

   Een bijzonder prettige bijeenkomst gehad. Prettige ontvangst (fijn dat er al zo vroeg iemand bij de zalen aanwezig is). Mijn batterijen van de computermuis waren leeg; direct nieuwe gekregen van de receptie. Heerlijke lunch; flexibel dat we buiten konden lunchen i.v.m. het mooie weer. Voortraject prettig; aantal cursisten mocht op de dag zelf worden opgehoogd. Ik kan geen verbeterpunten bedenken. Cursisten vonden de locatie prettig; één cursist niet (vond de zaal barakkerig). Die mening deel ik niet. Kortom; ben blij met keuze ISVW en ik zet samenwerking graag voort met lang traject met de academie voor organisatiecultuur.

  • 9
   Door:

   Op 18 juni j.l. hebben we bij Landgoed ISVW in Leusden een workshop gegeven. Onze ervaring in een paar woorden: zeer sfeervolle locatie, goed geoutilleerde trainingsruimte (met openslaande deuren naar buitenterras en tuin), een uitgesproken prettige verzorging en vriendelijke aandacht van de medewerkers ter plekke. Of het nu ging om een vraag rondom de heerlijke lunch of hulp bij de aansluiting van onze apparatuur op de beamer, niets was te veel. Kortom: alle lof namens de trainers van ‘ Gelukkige Mensen’.

  • 9
   Door:

   Wij hebben alleen maar positieve berichten over jullie gehoord! De kandidaten en de trainers waren allen zeer tevreden en vonden alles prima geregeld. Er zijn verder geen op- of aanmerkingen voor jullie. Bedankt voor alle goede zorgen!

  • 9
   Door:

   Wij hebben een prima vergaderdag gehad, mede door ISVW. De locatie is prettig en goed bereikbaar, de medewerkers waren heel vriendelijk, behulpzaam en flexibel. De lunch was uitstekend. We komen zeker terug.

  • 7
   Door:

   Fijne lokatie. Opvallend is dat sommige medewerkers zeer gastvrij en klantvriendelijk zijn, terwijl anderen dat beduidend minder hebben. Puntje van kritiek is dat er een keuzemenu was, wat niet op voorhand gecommuniceerd is en dat er naast een voorgerecht met vis, geen keuze voor een voorgerecht met vlees was.

  • 9
   Door:

   Wij hebben het verblijf als heel plezierig ervaren. Wat betreft de training: de zaal was ruim genoeg en prettig om in te werken. Wat betreft de accommodatie: de kamers waren uitstekend en het eten werd alom geprezen. De service: heel goed. Dus…top en we komen graag terug.

  • 8.5
   Door:

   Bijzondere ambiance (filosofiehotel) en als conferentiehotel en vergaderaccommodatie zeer geschikt. De ligging, aan de rand van hei, zandverstuivingen en bos is goed. Wel dicht bij de snelweg, die je op de achtergrond kunt horen. Daardoor echter ook weer gemakkelijk te bereiken.

  Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze locatie *
  • Mijn ervaring met deze activiteit *