Landgoed Koningshof

Koningshof Den Alerdinck

, Laag Zuthem, Overijssel

Bijzonder vergaderen en overnachten bij de Koningshof, gelegen op een historisch landgoed in Overijssel. Midden in de natuur, op korte afstand van Zwolle, ligt deze unieke vergaderlocatie met 10 slaapkamers verdeeld over 4 vakantiehuizen. In het koetshuis is een sfeervolle vergaderruimte ingericht met ruimte voor 80 personen. De havezathe is ingericht in klassieke stijl en beschikt ook over moderne vergaderfaciliteiten, waaronder supersnel internet. Het landgoed is gelegen in de driehoek Sallandse Heuvelrug, Vechtdal en IJsselvallei en ligt te midden van 300 hectare natuur.

          Gemiddelde prijsklasse
 •   0-80 personen
 •   10 kamers
 •   24 bedden
 •   Laag Zuthem, Overijssel
 •   Historische locatie met unieke sfeer
 •   Gelegen temidden van 300 hectare natuur
 •   Vergaderen in authentiek koetshuis met open haard
 •   Overnachten in sfeervolle huisjes op het landgoed
 •   Veel buitenruimte voor activiteiten
 • De Koningshof

  Vlakbij Zwolle, omringd door natuur, ligt de prachtige havezate Den Alerdinck. Gebouwd in 1680 en sinds enkele decennia met veel zorg en aandacht weer teruggebracht in de oude stijl. Met de allure van weleer en hedendaags comfort is Den Alerdinck geschikt voor velerlei gebruik. Wil je besloten vergaderen en na afloop overnachten? Zoek je een stijlvolle ruimte voor jullie jaarlijkse kick-off? Zoek je een informele buitenlocatie voor jullie personeelsuitje? Het kasteel met de slotgracht, het Koetshuis, de Koningshof, de boomgaard en het eiland zijn zeer geliefde locaties. De combinatie van het prachtig gerestaureerd landgoed en de weidse, ongerepte natuur zal jullie bijeenkomst een extra bijzonder tintje geven. 

  Vergaderen op de Koningshof

  De Koningshof is een unieke vergaderlocatie bestaande uit een authentiek koetshuis en 4 naastgelegen vakantiehuizen op Landgoed Den Alerdinck. Het koetshuis biedt ruimte aan 80 personen en is geschikt om met een besloten gezelschap te vergaderen, trainen, teambuilden of een mooie dag uit te organiseren voor jullie bedrijf. Wil je een extra feestelijk cachet geven aan jullie bijeenkomst? Dan kun je terecht op de Bel-Etage van het stijlvolle Koningshuis. Door de grote diversiteit aan locaties op het landgoed kan iedere bijeenkomst op maat worden ingericht.

  Vergaderen in de boomgaard

  Het Koningshuis, Koetshuis en omliggende vakantiehuizen horen bij Landgoed Den Alerdinck, een uitgestrekt landgoed waar je kunt genieten van 300 hectare ongerepte natuur. Vanuit de vergaderruimte loop je zo de bossen in en zijn er diverse korte en langere wandelroutes voor een moment van ontspanning. Bij goed weer kan je buiten in de boomgaard vergaderen of borrelen. De sfeervolle stretchtent zorgt voor gezelligheid en beschutting bij alle weertypes. Een fijne plek voor een vruchtbare brainstormsessie of onvergetelijk personeelsuitje.

  Borrel bij de vuurkorf en maaltijd van de skottelbraai

  De catering kan volledig naar wens worden ingericht, variërend van lunch tot Italiaans diner of van een borrel bij de vuurkorf tot een maaltijd van de grote skottelbraai in de sfeervolle boomgaard. Van een eenvoudige vergadering tot een feestelijke dag uit met het hele bedrijf, de catering is de kers op de taart. 

  Vergaderen en overnachten

  De Koninsghof is uitermate geschikt voor meerdaagse bijeenkomsten in een informele sfeer. Nabij het Koningshuis, binnen de slotgracht, liggen 4 prachtig gerestaureerde huizen die geschikt zijn van 2 tot 8 personen. Totaal kunnen 24 personen overnachten. De huizen bieden maximaal comfort en de openslaande terrasdeuren kijken uit op de royale landschapstuin met eeuwenoude bomen. Maak 's avonds een klein ommetje langs de historische boomgaard met heel oude appelrassen en ontdek de gerestaureerde muur met leifruit. De nachten zijn hier nog echt donker en de stilte wordt slechts verstoord door een enkele uil.  

  Bedrijfsuitje of teambuilding op maat

  Wil je de werknemers verrassen met bijvoorbeeld een sportieve dag en/of een heerlijke Skottelbraai? Het landgoed biedt alle mogelijkheden voor een verbindende buitenervaring. Via BuitenBusiness kunnen tal van inspirerende vergaderbreaks en teambuildingactiviteiten worden verzorgd. Tijdens en na de feestelijkheden bieden de boomgaard en de stretchtent een sfeervolle setting voor een gezellig samenzijn. In de loop van de middag knappert het vuur in de houtkorf en branden de lichtjes van de stretchtent en er is altijd het Koetshuis om elkaar binnen te treffen.

  Waar ligt De Koningshof?

  De Koningshof ligt ca 10 km ten zuiden van Zwolle en is eenvoudig bereikbaar via de A28 of A50. Er is volop gratis parkeergelegenheid aanwezig. Na ca. 2,5 km. de bosweg te hebben gevolgd, zie aan de rechterkant de geopende poort van de Den Alerdinckweg. Wanneer je deze inrijdt zie je na 300 m links de poort naar Havezate Den Alerdinck. Voorbij de poort aan de rechterhand ligt de parkeerplaats, waarna je de Koningshof te voet kunt bereiken.

 • Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze locatie *
  • Mijn ervaring met deze activiteit *