Natuurlijk, stijlvol en authentiek vergaderen op Landgoed Oude Brunninckhuis

Landgoed Oude Brunninckhuis

, Hezingen, Overijssel

Authentiek en duurzaam vergaderen? Landgoed Oude Brunninckhuis in Hezingen biedt een bijzondere vergaderbeleving. Omgeven door reeën, hazen en konijnen vergader je hier ongestoord en exclusief in een landschap van 1955 en ouder. De karakteristieke boerderij uit 1682 staat exclusief tot jullie beschikking. Je geniet hier van Dinkel (spelt) producten van eigen bodem en biologische lekkernijen. Tijdens jullie verblijf zijn er geen andere gasten aanwezig. Natuur, rust, ruimte en privacy in een stijlvolle omgeving, dat is Landgoed Oude Brunninckhuis.

          Gemiddelde prijsklasse
 •   0-12 personen
 •   0 kamers
 •   0 bedden
 •   Hezingen, Overijssel
 •   Vergaderen met aandacht voor mens, dier en milieu
 •   Uniek project van grond tot mond
 •   Authentiek vergaderen in historische boerderij
 •   Volop buitenruimte voor inspirerende en passende vergaderbreaks
 •   Duurzaam en zonder winstoogmerk
 • Natuurlijk, stijlvol en authentiek vergaderen op Landgoed Oude Brunninckhuis

  Landgoed Oude Brunninckhuis is natuurlijk vergaderen. Omgeven door reeën, hazen en konijnen vergader je ongestoord en exclusief op Landgoed Oude Brunninckhuis, in een landschap van 1955 en ouder. Te midden van oude graanakkers, natuurweiden, oude houtwallen, beekdalen en heide in een karakteristieke boerderij van 1682. Jullie gezelschap is de enige aanwezige op het landgoed. De gastvrouw is op afroep beschikbaar.

  Vergaderen in een historische boerderij

  De historische boerderij op Landgoed Oude Brunninckhuis dateert uit 1682 en is op stijlvolle wijze getransformeert tot een eigentijdse vergaderlocatie met een knipoog naar het verleden. De boerderij is ingericht met meubels uit het begin van de 20e eeuw. De vergaderkamer de notabelenkamer, met meubels van de hofdame van de koningin, de touwbaas van textielfabrikant Jannink en de procureurhouder van textielfabrikant Jordaan. De beste boerenkamer welke je kunt gebruiken voor overleg, pauze/ lunch of borrelen is ingericht met meubels uit de beste boerenkamer van de jaren dertig van de vorige eeuw.

  Meerdere ruimtes te huur

  Naar keuze huur je alleen de vergaderkamer de notabelenkamer of je huurt de gehele benedenverdieping. De notabelenkamer is geschikt voor 10-12 personen. De gehele benedenverdieping bestaat uit de de notabelenkamer en de beste boerenkamer, welke je kunt gebruiken voor overleg, pauze/lunch of borrelen.

  Genieten van biologische en Dinkel producten (spelt)

  De vergaderarrangementen bestaan uit biologische producten met daarnaast spelt van eigen landgoed gecombineerd met biologische ingrediënten. Dit alles komt uit het Twentse landschap van 1955 en ouder. Het vergaderarrangement voor de ochtend en de middag bestaat uit heerlijke speltkoffie (smaakt echt als normale koffie) en thee uit het landschap of de kruidentuin. Verder zijn er diverse soorten huisgemaakt natuurwater en een keuze van huisgemaakt speltbanket. Bij de lunch tref je een overheerlijk assortiment van speltbroodjes, sappen, zuivel en een fruitcompotes. Spelt heet in het Duits Dinkel, de speltproducten worden in gemeente Dinkelland gebakken, in het waterstroomgebied van rivier de Dinkel, naast de Duitse grens.

  Grensverleggend vergaderen

  “Retraite op de hei” en “grensverleggend vergaderen” worden werkelijkheid in deze historische boerderij, gelegen aan de Duitse grens bij grenspaal 79. Hoe leuk is het om in de pauze even de grens over te wandelen? Daarnaast zijn er diverse andere mogelijkheden voor een actieve vergaderbreak zoals midwinterhoorn blazen, klootschieten, diverse type wandelingen, zoals wandeling door Natura 2000 gebied het Springendal onder begeleiding van een gids. Een cultuurhistorische natuurwandeling over het landgoed onder begeleiding van de gastvrouw, een wandeling op eigen gelegenheid naar de Gouden vondstlocatie. Voor de gezondheid van de mens is er Tai Chi, Qigong Taiji met als thema “Op zoek naar de schat”. Bezoek bakkerij Schabbink en bekijk de bakkerij waar de huisbroden worden gebakken. Een bezoek aan één van de mooie windkorenmolens voor het malen van het huisgraan of de toeristische Brunninkhuismolen, of bezoek een watermolen die graan maalt en lijnzaad perst. Op het landgoed is een expositie van een belangrijke archeologische vondst uit de Middeleeuwen, de Goudvondst. Deze is op 2 km afstand gevonden. De expositie bestaat uit replica’s van de vondst, film en informatiepanelen; daarnaast bestaat een deel over van de expositie over Stichting Gezondheid Dichtbij en pilot-natuurboerderij Brunninkhuizen en cultuurhistorie van het leven van 1955 en ouder.

  Vergaderen en overnachten

  Ook meerdaagse bijeenkomsten zijn mogelijk, voor overnachting zijn er prachtige 4 sterrenhotels in de directe omgeving beschikbaar. Op 10 autominuten liggen meerdere hotels, jullie gastvrouw informeert graag over de mogelijkheden en regelt de boeking. 

  Waar ligt Landgoed Oude Brunninckhuis?

  Landgoed Oude Brunninckhuis is gelegen in Hezingen, op 7 km. afstand van het historische stadje Ootmarsum. De natuur is hier voelbaar, dit is het Natura 2000 gebied Springendal en Dal van de Mosbeek. Het landgoed ligt aan de Duitse grens, bij grenssteen 79. Via een 900 meter lang zandpad tussen de graanvelden en natuurweiden door, kom je bij Landgoed Oude Brunninckhuis. Het landgoed is goed bereikbaar via de A1 vanuit Almelo, Hengelo of Enschede en ligt nabij diverse uitvalswegen. Het kan zijn dat je navigatie je over Duitsland wil leiden. Dat is niet correct, toets dan in Google Landgoed Oude Brunninckhuis voor de juiste route. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig.

 • Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze locatie *
  • Mijn ervaring met deze activiteit *