Vergaderen in een schaapskooi

Erve Scholten

, Hezingen, Overijssel

Bossen, heuvels, smalle beekjes, heide en historische boerderijen. Dit zijn kenmerken van natuurgebied Het Springendal, in het Oosten van Nederland. Dit mooie stukje van Twente wordt ook wel "De tuin van Nederland" genoemd. Aan de rand van dit prachtige gebied ligt een tweetal bijzondere vergaderlocaties, op het erf van de familie Lansink. Bijzonder, omdat je hier vergadert in een eeuwenoude schaapskooi.

          Gemiddelde prijsklasse
 •   0-14 personen
 •   7 kamers
 •   14 bedden
 •   Hezingen, Overijssel
 •   Kleinschalig en exclusief
 •   Authentieke schaapskooi
 •   Midden in de natuur
 •   De hele locatie voor jezelf
 • Vergaderen in een schaapskooi

  Bossen, heuvels, smalle beekjes, heide en historische boerderijen. Dit zijn kenmerken van natuurgebied Het Springendal, in het Oosten van Nederland. Dit mooie stukje van Twente wordt ook wel "De tuin van Nederland" genoemd. Aan de rand van dit prachtige gebied ligt een tweetal bijzondere vergaderlocaties, op het erf van de familie Lansink. Bijzonder, omdat je hier vergadert in een eeuwenoude schaapskooi. 

  Eeuwenoude schaapskooi voor 10 personen

  Daar waar vroeger de schapen werden gehouden, kan je nu terecht voor allerlei kleinschalige, zakelijke bijeenkomsten. De originele schaapskooi is ruim 200 jaar oud en staat op de lijst van Rijksmonumenten. Van buiten heeft de schaapskooi zijn oorspronkelijke stijl behouden, maar van binnen is de locatie flink onder handen genomen. Je treft hier een authentieke en nostalgische sfeer, maar wel in een modern jasje. 

  Kleinschalig en exclusief

  De Schaapskooi is een kleinschalige en exlcusieve vergaderlocatie, er is telkens slechts één groep aanwezig. De locatie is geschikt voor bijeenkomsten tot ca. 10 personen. De inrichting is warm en huiselijk, met veel hout en originele details van de vroegere schaapskooi. Er is is een grote vergadertafel, een informele loungehoek en een nostalgische keuken. De begane grond is heerlijk verwarmd met vloerverwarming en er is een gaskachel voor een gezellige sfeer. Een verblijf op deze locatie is in principe op basis van zelfverzorging. Op aanvraag kan de gastvrouw lunch en/of diner verzorgen.

  't Scholtenhoes voor 14 personen

  Naast de schaapskooi bevindt zich nog een tweede bijzondere vergaderlocatie; 't Scholtenhoes. De oorsprong van het gebouw is een oude, Duitse schuur. De eikenhouten gebinten zijn zeker enkele eeuwen oud, evenals de dakpannen en stenen. Deze vergaderlocatie is zowel van binnen als buiten een juweeltje, dat van alle gemakken is voorzien. Vergaderen kan in de grote woonkamer met zithoek en ouderwetse houtkachel. Met mooi weer kun je buiten op het terras plaatsnemen, waar het uitzicht op de weilanden weergaloos is...

  Meerdaagse bijeenkomsten

  Ook voor meerdaagse bijeenkomsten kun je op deze locatie terecht. 't Scholtenhoes beschikt over 7 slaapkamers, waarvan 4 bedstedes. Je kunt hier met 14 personen overnachten. Zowel boven als beneden bevindt zich een mooie, ruime badkamer met regendouche en een apart toilet. De Schaapskooi beschik over 5 aparte slaapkamers, waarvan 4 bedstedes. Een bedstede is een bed, ingebouwd in een muurkast. Bedsteden werden tot in de 19e eeuw veel gebruikt, vooral op het platteland in boerderijen. Een originele manier van overnachten, die helemaal past binnen de stijl van deze locatie. De schaapskooi beschikt verder over een douche en toilet en een nostalgisch bad op pootjes op de eerste verdieping. 

  Vergaderbreaks en teambuildingactiviteiten

  Op het erf van de Schaapskooi kunnen diverse inspirerende vergaderbreaks en teambuildingactiviteiten georganiseerd worden, zoals:

  Kijk onder het kopje 'Activiteiten' of op onze activiteitenpagina voor nog meer inspirerende teambuildingactiviteiten.
  Daarnaast leent de prachtige omgeving zich uitstekend voor een mooie wandeling of een verfrissende fietstocht. 

  Ligging van de Schaapskooi

  De schaapskooi is gelegen in Hezingen, een dorpje in Twente (Overijssel). Vanuit de gehele accommodatie heb je een fantastisch uitzicht over het natuurgebied Het Springendal. De locatie ligt op korte afstand van de Duitse grens en nabij de steden Hengelo, Almelo en Enschede. 

  • 10
   Door:

   Geweldige sfeervolle locatie, hartelijke mensen

  • 9
   Door:

   Wij zijn nu weer thuis in het drukke westen. Wij hebben genoten van jullie gastvrijheid. De schaapskooi was een goed verblijf. De omgeving was mooi en het uitzicht vanuit de schaapskooi was schitterend. Wie weet komen we nog een keer.

  • 9
   Door:

   Johan en Annet, weer bedankt voor jullie gastvrijheid. Een mooie belevenis was, deze maal, de geboorte van het kalfje! Fantastisch.Wij hebben nu reeds voor de vierde maal genoten van de gastvrijheid van de Familie Lansink.We hebben op de boerderij gelogeerd in de "Schaapskooi", heel romantisch, en in het “boerderij” appartement, welke ruimte en een groots gevoel geeft. En, als je er van houd, je op de koude dagen de gelegenheid geeft de houtkachel zelf te stoken. Ook romantisch! Als je geïnteresseerd bent in het, wel en wee, van het werk en het leven op een boerderij geeft het logeren bij Johan, Annet en de kinderen je een unieke gelegenheid dit te ontdekken. Ze zijn ten alle tijden bereid je te vertellen, uitleg te geven en je te laten zien wat er komt kijken bij het runnen van een boerenbedrijf. Laarzen mee en de wei in om de koeien binnen te halen, waar kan dat nog? Voorts is het een geweldige uitvalsplek om dit deel van Nederland te ontdekken.Wandelen, fietsen of met de auto, alles kan. Een aanrader voor een break uit het drukke dagelijkse leven. Hopelijk tot een volgende keer.

  • 9
   Door:

   Na een gastvrije ontvangst met koffie en heerlijk krentenbrood, hebben we genoten van een fijne week. Het is een heerlijk ruim huis van alle gemakken voorzien en het uitzicht is geweldig. We hopen zeker nog weer eens terug te komen in deze prachtige omgeving.

   Bedankt en tot ziens.

  Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze locatie *
  • Mijn ervaring met deze activiteit *