Kom tot bloei in de Moestuin van Jagtlust

De Moestuin van Jagtlust

, 's-Graveland, Noord-Holland

In 's-Graveland, nabij Hilversum, ligt een tot voor kort vergeten moestuin. Deze moestuin is onderdeel van het historische landgoed Jagtlust, eigendom van Natuurmonumenten. Aan de rand van de moestuin, onder de eeuwenoude beukenbomen, staat de Veldschuur, een rijksmonument. Deze kleinschalige vergader- en trainingslocatie wordt verhuurd aan groepen tot 25 personen. Tijdens je bijeenkomst ervaar je letterlijk de natuur. Een wandeling door de moestuin of de prachtige omgeving is standaard inbegrepen bij de huur van de ruimte. Een inspirerende locatie waar je letterlijk tot bloei komt!

          Gemiddelde prijsklasse
 •   0-25 personen
 •   0 kamers
 •   0 bedden
 •   's-Graveland, Noord-Holland
 •   Kleinschalige vergader- en trainingslocatie
 •   Rijksmonument De Veldschuur
 •   Trainen met je voeten in de aarde
 •   Koken met producten uit de moestuin
 •   Centrale ligging in Nederland
 • Hier komt een mens tot bloei

  In ’s-Graveland, verscholen in het Corversbos, ligt een tot voor kort vergeten moestuin met monumentale kassen, een veldschuur en een kleine oranjerie. Ze zijn onderdeel van de historische buitenplaats Jagtlust, dat lang in bezit was van de Amsterdamse patriciërsfamilie Six en nu in eigendom is van Natuurmonumenten. In het voorjaar van 2013 is de moestuin weer tot leven gewekt. Waar eerst alleen groenten en fruit werden verbouwd, krijgen nu ook mensen de ruimte om letterlijk te groeien en te bloeien. De Moestuin is een project waar mensen met bijzondere zorgvragen en vrijwilligers samenwerken in de natuurlijke productie van groenten en fruit en het onderhouden van het terrein en de gebouwen. 

  De Veldschuur

  Aan de rand van de moestuin, onder de eeuwenoude beukenbomen, staat de Veldschuur.  Een prachtig rijksmonument dat met veel gevoel voor sfeer en behoud van oude elementen is gerestaureerd. De Veldschuur doet dienst als kleinschalige vergader- en trainingslocatie en is daartoe van alle gemakken voorzien. Zo heeft de centrale ruimte vloerverwarming, open haard, WIFI en beamer en er is een professionele keuken. De prettige akoestiek in het gebouw en de schoonheid en stilte van de omgeving maken dat concentratie en ontspanning hier hand in hand gaan. 

  Kleinschalige vergader- en trainingslocatie

  De Veldschuur wordt per dagdeel verhuurd voor vergaderingen, cursussen en trainingen. De grote ruimte is geschikt voor groepen van 10-25 personen, de kleine ruimte is geschikt voor groepen van 4-8 personen. Het doel van de beheerders is om alle gebruikers van de Veldschuur de moestuin en de omringende natuur letterlijk te laten ervaren. Bij de huur van de locatie is daarom altijd een korte wandeling door de moestuin of de directe omgeving inbegrepen. Tijdens je bijeenkomst wordt catering op maat verzorgd, van eenvoudig tot zeer uitgebreid. 

  Trainen met je voeten in de aarde en je hoofd in de buitenlucht

  De Moestuin van Jagtlust is bij uitstek geschikt als inspirerende trainingslocatie. Hierbij kan naar wens gebruik worden gemaakt van een trainer/coach van de locatie. Op deze locatie worden eigen trainingen aangeboden, waarbij de moestuin een belangrijke plaats inneemt. De trainingen zijn gebaseerd op een combinatie van leren met je hoofd en (ver)werken met je handen, buitenactiviteiten in de tuin spelen hierbij een belangrijke rol. Deze buitenactiviteiten worden zoveel mogelijk in verbinding gebracht met het thema of onderwerp van de dag, zodat zij altijd betekenis en meerwaarde bieden. 

  Koken uit de moestuin

  Over een inspirerende activiteit tijdens je bijeenkomst hoef je niet lang na te denken: vanuit de Veldschuur kan een prachtige wandeling worden gemaakt door het coulisselandschap van 's-Graveland. Ook gezamenlijk koken van een diner of lunch is mogelijk. Afhankelijk van het seizoen kunnen daarbij groenten, kruiden en fruit uit eigen moestuin gebruikt worden. 

  De Veldschuur in de Moestuin van Jagtlust

  Deze kleinschalige en inspirerende vergaderlocatie ligt in 's-Gravelande, op korte afstand van Hilversum. Vanwege de centrale ligging in het midden van het land is de moestuin goed bereikbaar vanuit Amsterdam, Utrecht en Amersfoort. 

  • 10
   Door:

   Prachtige locatie midden in de natuur! Uitstekende catering, vriendelijke ontvangst, betrokkenheid: super!

  Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze locatie *
  • Mijn ervaring met deze activiteit *