Kunstfort Vijfhuizen, beeldende kunst en militair erfgoed

Kunstfort bij Vijfhuizen

, Vijfhuizen, Noord-Holland

Kunstfort bij Vijfhuizen is een van de meest inspirerende vergaderlocaties in de omgeving van Hoofddorp. De Genie-loods is de lichte en ruim opgezette vergaderruimte van Fort bij Vijfhuizen. Dit monument staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. De inrichting is stoer en industrieel en wordt verrijkt door beeldende kunst, die zowel buiten als binnen te vinden is. De Genie-loods ligt middenin de polder, omringd door groen. Dit maakt deze locatie een unieke plek voor een brainstorm- of heisessie, vergadering of presentatie. Beleef het zelf! Je bent van harte welkom bij Kunstfort Vijfhuizen!

          Gemiddelde prijsklasse
 •   0-60 personen
 •   0 kamers
 •   0 bedden
 •   Vijfhuizen, Noord-Holland
 •   Zeer originele vergaderlocatie
 •   Mooie lichte ruimte met stoere industriële uitstraling
 •   Aangekleed met beeldende kunst, zowel binnen als buiten
 •   Fort Vijfhuizen bezit de Unesco Werelderfgoedstatus
 •   Ook voor mindervaliden goed toegankelijk
 • Kunstfort bij Vijfhuizen

  Kunstfort bij Vijfhuizen is een van de meest inspirerende vergaderlocaties bij Hoofddorp. Hier worden kunst, erfgoed en natuur samengebracht in een unieke accommodatie. Het Fort bij Vijfhuizen is in 1996 uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Het is een van de eerste betonnen gebouwen in Nederland en maakte deel uit van een grootschalig 19e-eeuws verdedigingsplan van de Stelling van Amsterdam, maar is nooit volledig voor dit doel gebruikt. Het forteiland heeft vanaf 2005 een kunstbe­stem­ming gekregen. Dit maakt deze locatie tot een bij­zon­dere plek waar beel­dende kunst en mi­li­tair erf­goed bijeenkomen. De kunstthema's die hier tentoongesteld worden hebben voornamelijk te maken met de originele bestemming van deze bijzondere locatie. Kom vergaderen en laat je verrassen door de steeds wisselende uitstraling van het Kunstfort bij Vijfhuizen.

  De Genieloods

  De uitermate inspirerende vergaderruimte bij Fort Vijfhuizen is de Genieloods. Deze accommodatie is in 1896 gebouwd en werd oorspronkelijk gebruikt als opslagplaats voor kanonnen en wapens. Nu is het een stoere vergaderzaal, ruim opgezet en met een industriële uitstraling. De grote ramen laten veel daglicht binnen. In theateropstelling kunnen hier 70 personen terecht, in een carré-opstelling kan je er met maximaal 35 personen vergaderen. Ook de Genieloods is aangekleed met verschillende kunstobjecten, die allemaal tot de verbeelding spreken. Dit maakt deze locatie zo uniek. En alsof dat nog niet genoeg is, ligt deze bijzondere vergaderlocatie ook nog eens in de polder, compleet omringd door de natuur. Kom uit je dagelijkse routine en laat je verrassen door alles wat de kunst, het erfgoed en de natuur van Kunstfort bij Vijfhuizen bij je losmaakt en doe er je voordeel mee!

  Ontspanning en vergaderbreaks

  Intensief vergaderen kan goed afgewisseld worden met een wat minder formeel programma. Elkaar op een andere manier meemaken kan interessante effecten opleveren. Natuurlijk valt er bij het Kunstfort bij Vijfhuizen genoeg te beleven op of rondom het Fort. De locatie heeft zelf de interessante Stelling Tour ontwikkeld, die via een speciale iPhone App op je iPhone of tablet te volgen is en waarmee het verhaal van de Stelling van Amsterdam en het Kunstfort volledig uit de doeken wordt gedaan. In combinatie met jullie boeking is het ook mogelijk om kunst en/of  historie rondleiding te volgen! Ook leent deze locatie zich uitstekend voor een wandeling of bijvoorbeeld een buitenactiviteit zoals yoga.

  Zoek je echt een teambuildingsactiviteit, dan kan je bij BuitenBusiness terecht. Zij bieden zelf een groot aantal spectaculaire vergaderbreaks aan, zoals onder meer:

  Voor meer activiteiten, informatie en reviews van deze activiteiten vind je op onze website.

  Hapjes en drankjes

  Restaurant 't Fort, het etablissement van Kunstfort bij Vijfhuizen, beschikt over een vaste cateringservice (De Smaeck). Zij verzorgen met veel plezier de catering van uw bijeenkomst, van een koffie- en theearrangement tot een uitgebreid diner. De Smaeck gebruikt voornamelijk biologische producten en ingrediënten uit de eigen moestuin op het forteiland. Vraag de eigenaren gerust naar de diverse mogelijkheden. Leuk om te weten: De Smaeck is vaste leverancier van onder meer de KLM, Podium voor Architectuur Haarlemmermeer en Canon Business Centre Amsterdam.

  Waar vind je Kunstfort bij Vijfhuizen?

  Kunsthof bij Vijfhuizen is de meest inspirerende vergaderlocatie van Hoofddorp en omgeving. Fort bij Vijfhuizen ligt volledig omgeven door natuur in de polder tussen Amsterdam en Haarlem. Je bereikt deze accommodatie heel gemakkelijk via de A4 en de A9. Ook met het openbaar vervoer bereik je deze unieke locatie eenvoudig. Vanaf Schiphol gaat er rechtstreeks een bus naar Vijfhuizen. Vanaf het busstation aldaar wandel je in 7 minuten naar Fort bij Vijfhuizen. 

 • Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze locatie *
  • Mijn ervaring met deze activiteit *