Fort bij Spijkerboor

Fort bij Spijkerboor

, Westbeemster, Noord-Holland

Vergaderen in een unieke accommodatie midden tussen de weilanden, op een steenworp afstand van Amsterdam? Fort bij Spijkerboor is een bijzondere plek, dubbel wereld erfgoed met historische betekenis. Hier kan je terecht voor een vergadering, brainstorm of andere zakelijke meeting. Ook worden hier trainingen en teamdagen gegeven met de kennis van Special Forces. Er is een uitstekende WiFi verbinding en voldoende gratis parkeerruimte. De buitenruimte biedt fantastische mogelijkheden voor een frisse neus of actieve vergaderbreak tussendoor.

          Luxe locatie
 •   0-16 personen
 •   0 kamers
 •   0 bedden
 •   Westbeemster, Noord-Holland
 •   Een unieke, historische locatie dichtbij Amsterdam
 •   Meerdere vergaderruimtes aanwezig
 •   Hele locatie exclusief, geen andere gasten
 •   Teamtrainingen op basis van Special Forces
 •   Mogelijkheden voor bijzondere vergaderbreaks
 • Fort bij Spijkerboor

  Op zoek naar een natuurlijke en groene vergaderlocatie, op een unieke plek, dichtbij Amsterdam, dubbel wereld erfgoed, met historische betekenis? Helemaal coronaproof? Dan is Fort bij Spijkerboor the place to be! 

  Uniek vergaderen tussen de weilanden

  Vergaderlocatie Fort bij Spijkerboor ligt verscholen tussen de weilanden, midden in de natuur, net boven Amsterdam bij Westbeemster. Een plek met een robuust fort, waterrijk én een groene omgeving. Eenvoudig te bereiken op slechts 25 minuten rijden van Amsterdam met voldoende gratis parkeerruimte. Er is een ruime, nostalgische vergaderruimte met een warme uitstraling. Ook belangrijk: er is een uitstekende wifi-verbinding, tv en flipover. De locatie is geheel Corona-proof en alles is mogelijk op 1,5 meter. Buiten staat een grote, volledig ingerichte tent en boven in het fort zijn meerdere ruimtes aanwezig. Deze kunnen gebruikt worden als subruimte, maar zijn ook zeer geschikt voor een vergaderbreak of teambuilding activiteiten.

  Pure, gezonde en lokale lekkernijen

  De helende chef van Fort Spijkerboor, Naomi Nieuwenhuis van Country Home Cooking, maakt iedere dag met veel plezier een streeklunch of diner voor jou en je collega’s klaar. De groene omgeving, het robuuste fort, de lokale producten in combinatie met de kennis van de helende chef zorgen keer op keer voor pure, gezonde en verrassende gerechten. We koken veel vegetarisch, en ook onze gasten met een glutenallergie of andere dieetbehoeftes hebben een overvloed aan keuze.

  Vergaderbreaks en teambuilding activiteiten

  Tussen het vergaderen en werken door is het heerlijk om even buiten te lunchen of te dineren in het groen. De mooie omgeving biedt bovendien de kans om buiten een lekkere wandeling te maken. Ook is er gelegenheid om met een ervaren gids een rondleiding te doen in het fort want in het fort is ook een museum aanwezig. Ook via BuitenBusiness kunnen tal van inspirerende vergaderbreaks en teambuilding activiteiten worden verzorgd, zoals bijvoorbeeld:

  Teambuilding- en leiderschapstrainingen

  Vanuit deze locatie worden unieke trainingen aangeboden op het gebied van teambuilding en persoonlijk leiderschap vanuit principes van Special Forces. Een krachtige combinatie tussen theorie en praktijk. Je team zal door de teambuilding oefeningen een scala aan inzichten ontwikkelen en de collega’s beter leren kennen. Door samen praktische oefeningen te doen zal je team het makkelijker vinden om de ander aan te spreken op zijn of haar gedrag en daarnaast een beter begrip hebben voor de persoonlijkheid die achter deze persoon schuil gaat. Hierdoor zal je sneller een high performance organisatie ontwikkelen. Inzicht in de personen waarmee je samen werkt en beter onderling begrip, ook bij persoonlijke tegenstellingen, is een secondair resultaat wat zijn sporen nalaat in de werkomgeving.

  Over Fort bij Spijkerboor

  Het Fort bij Spijkerboor is een fort van de Stelling van Amsterdam. Het fort is gebouwd tussen 1889 en 1911 voor de verdediging van het Noordfront. Hier komen drie waterwegen samen: het Noordhollandsch Kanaal en de ringvaarten van de Beemster en de Starnmeerpolder. Het diende ter afsluiting en verdediging van de toegang gevormd door Westelijke Beemsterringvaart met de daarlangs lopende kaden en wegen. Het was in die tijd een van de modernste en zwaarst bewapende forten van de Stelling van Amsterdam, voorzien van een pantserkoepel met een dubbelloops 10,5 centimeter snelvuurkanon. Het fort telt twee verdiepingen vanwege de hoogte van de te verdedigen dijk. Binnen de stelling van Amsterdam is dit uniek te noemen, want alleen Fort bij Hoofddorp heeft dit ook. Fort bij Abcoude telt ook twee verdiepingen, maar dit is een bakstenen fort nog gebouwd volgens de standaarden van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd het fort gemobiliseerd. Er waren toen 300 soldaten gelegerd.

  Het Fort is gebruikt als gevangenis

  Het Fort is verder in verschillende perioden in gebruik geweest als gevangenis voor dienstweigeraars. De schrijver Herman de Man zat in 1918 in dit fort gevangen wegens dienstweigering, evenals Herman Groenendaal. In de meidagen van 1940 werd in het fort een aantal prominente NSB’ers gedetineerd, onder wie Kees van Geelkerken. Van 1946 tot 1947 was het fort een kamp voor politieke delinquenten.

  Een rijk en gevarieerd natuurgebied

  Met Fort bij Spijkerboor wordt naast het deel binnen de gracht met bomvrije gebouwen, ook de omliggende vestingwerken, het glacis, natuurgebied bedoeld. Dit wordt, net als het Spijkerboor Fort zelf, sinds 1992 beheerd door de Vereniging Natuurmonumenten. Het populierenbos ten zuiden van het fort wordt door deze vereniging geleidelijk omgevormd tot een gevarieerd loofbos. De volgende vogels zijn in dit natuurgebied te vinden: bruine kiekendief, kleine karekiet, kneu, rietzanger, steenuil en de torenvalk.

  Waar ligt Fort bij Spijkerboor?

  Fort bij Spijkerboor ligt aan de Westdijk van de Beemster, bij Spijkerboor in de Nederlandse provincie Noord-Holland tussen Krommenie, Castricum, Alkmaar en Purmerend, tussen de snelwegen A7, A8 en A9. Vanuit Amsterdam is deze unieke locatie binnen 25 minuten bereikbaar en er is voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig.

 • Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze locatie *
  • Mijn ervaring met deze activiteit *